Vreau să merg în Grecia, sugestii?

Mă interesează sugestii pentru vacanța de Paște în Grecia, loc, cazare, drum, mâncare, toate ieftine și bune :)

D ragilor, mama a ajuns să înțeleagă, la bătrânețe, că lumea e mai frumoasă dacă ieși din bucătărie, așa că mi-a cerut s-o duc undeva în vacanța de Paște combinată cu aia de 1 mai. Că s-a săturat de înroșit ouă și făcut drob de atâția ani, deh. Singura idee mai caldă care mi-a venit a fost Grecia. Plus că acolo sunt șanse să găsim o biserică de la care să ia lumină…

Vreau așadar ceva tradițional – gen insuliță, cu sat grecesc, apă de mare, mâncare ieftină și bună, cazare la fel – nu mă pasionează hotelurile de 5 stele. Mă interesează și să pot ajunge relativ ușor, înțeleg că se poate și cu mașina, dar nu știu dacă fac față singură la condus, deși am condus eu și 12 ore singurică. Plus că mi-e cam teamă de traversarea Bulgariei. Ce mai, în puține și cunoscute cuvinte pentru orice rumân: vreau să fie frumos, ieftin, bun și nu acolo unde se duc toți pasionații de „olinclusiv”. Adică exclus Halkidiki, da?

Așadar:

– unde ar fi de mers în condițiile enunțate mai sus?

– cât fac până acolo (drum cu mașina+ferry sau cu avionul)?

– să apelez la o agenție de turism sau să merg pe rezervare personală?

Vă rog să mă sfătuiți, că la voi mi-e nădejdea. Cât mai curând cu atât mai bine, ca să purced de acum cu rezervările.

P.S. La mine ieftin înseamnă (mult) sub 1000 de euro pentru două persoane, o săptămână, că mama are pensie mică 😉

Tags: , ,

38 Responses to “Vreau să merg în Grecia, sugestii?” Subscribe

  1. andra 22/02/2013 at 20:37 #

    Draga Dollo,
    am locuit doi ani in Creta, in Iraklio din 1993 pina in 1995.

    Nu vreau sa te dezamagesc dar Pastele – in cazul in care nu esti foarte religioasa – este cel mai nepotrivit moment de a fi in Grecia. Din Vinerea Mare (cind se maninca numai caracatita)pina spre marti totul este mort.
    Este o sarbatoare tinuta strict, in familie – este cum te-ai duce de Yom Kippur in Israel. Citeva restaurante puse pe spoliat turistii germani mai sunt deschise ici si colo. Duminica de Paste nu vezi tipenie de om grec.

    Aparte de asta , daca totusi te hotarasi sa mergi si te intereseaza Creta iti recomand cu caldura Chania- extra sezon un apartament in casele vechi venetiene costa cam 30 de euro pe zi. Poti lua ferry boat de la Salonic la Iraklio sau Chania . Nu are nici un rost sa cumperi cabina – stai pe punte sau la cafenea – cum stau si grecii si turistii ascetzi.

    Daca te intereseaza marea si plaja am un loc mirific – sper ca a ramas neschimbat – Agios Pavlos – marea e buna din aprilie si e doar un hotel pensiune de doua etaje pe o plaja pustie.

    Poti sa cumperi peste de la ei si sa ti-l gatesti tu sau ti-l prepara ei si ti-l servesc la masa pe terasa restaurantului.
    Nu vreau sa ditirambez – poate te-ai hotarit deja – dar daca ai in vedere Hania sau iraklio pot sa-ti dau toate informatiile despre restaurante, cafenele, si moduri ascetice de a voiaja.

    Nu am mers niciodata cu agentii – am iesit mult mai bine pe cont propriu.

    Daca te intereseaza Turcia – am locurile mele si acolo.

    • val 23/02/2013 at 23:03 #

      Andra,
      nu stiu daca se face sa intervin asa, ca oaspete la Dollo, dar… poate mi-o fi iertat.
      Ma intereseaza informatiile despre Creta. Cum crezi ca am puteas schimba cateva mailuri ?

      @Dollo, crezi ca ai putea (daca se poate tehnic) sa inaintezi catre Andra adresa mea de email ?

      sau: aveam eu candva o adresa „proxy”, daca raspunde Andra, postez aici.

      ps. pot da si eu la schimb detalii nenumarate dar verificate despre Croatia, Tirol, Bavaria plus alte cateva

      • andra 24/02/2013 at 00:45 #

        poti sa-mi scrii la scarlat@sympatico.ca

        • Dollo 24/02/2013 at 11:19 #

          Deocamdată pentru ce vreau eu acum Creta pare cam departe. Dar o s-o am în vedere pe viitor. Cred că aș ieși mai ieftin cu Thasoss momentan.

          • andra 24/02/2013 at 15:22 #

            Stiu Dollo – Creta este departe pentru doar o saptamina de vacanta – 20 de ore dureaza numai traversarea de la Salonic si nu stiu care mai sunt preturile acum.

            Am postat adresa mea de email pentru Val care era interesat(a) de Creta.

  2. andra 22/02/2013 at 20:43 #

    Scuze , am uitat sa postez link-ul.
    http://www.angelfire.com/me4/greekislands/agiospavlos.html

  3. Monica Lauleanu 23/02/2013 at 13:16 #

    Draga Dollo,
    Am analizat toate sugestiile si tinand cont de parametrii tai (ieftin, bun, mama de o anumita varsta), cumulat cu experienta mea de 3 vacante in 2 ani in Thassos, hai sa-ti dau detalii prin prisma subiectivitatii mele:
    -Thassos este o insula circulara, in care se gasesc toate formele de relief majore ; vei intalni marea perfecta, campii aride, un lant muntos impadurit.
    -clima nu stiu sa o descriu in cuvinte de specialitate, dar combinatia mare-munte face ceva deosebit pentru noi astia din Bucuresti; aerul e foarte curat, de seara pana dimineata e frig ca la munte, ziua adie briza.
    -atmosfera e ca la tara, localnicii sunt provinciali, deveniti negustori de turism de ceva ani ; unii sunt calzi, nesofisticati, altii sunt mai acri, fiecare in functie de ce are pe acasa.
    -in perioada respectiva o sa fie destul de pustiu, probabil vei intalni ceva romani si bulgari doritori de Paste in deplasare ; tie si mamei va place sa simtiti linistea, natura sau aveti nevoie de agitatie ca in piata Obor si sa dansati pe mese cu buricul gol?
    -mancarea nu e ieftina daca ai un buget strans : 3 eur e o portie de cartofi prajiti, 1,2cafele (aprox.), un castronel cu salata tzatziki, adica lucruri mai de garnitura la o masa , sau shaorma numita Gyros. Cata shaorma e dispusa sa manance mama in vacanta de Paste in Grecia? O masa pentru doi adulti care sa sature, sa fie diversa, sa simti ca mananci in Grecia si nu « La Mama » duce spre 30 eur. Apoi nu-ti urca asteptarile la cer: carciumile se aprovizioneaza cu vegetale si congelate de pe continent. Aceleasi oratanii marine le gasesti si in Auchan. Mieii, ca’s indigeni sau adusi cu feribotul, ii gatesc bine sau mai putin bine, depinde de cat de priceput e bucatarul si cat l-a deprimat criza. Masa de dimineata se poate lua in camera cu produse cumparate din piata si magazine, mai ales ca majoritatea spatiilor de cazare au chicineta : plita, frigider, vesela.
    -cazarea: pe cont propriu ai mai multe optiuni decat ce ofera agentia ; cu optiunile astea sunt putin rezervata, pentru ca nu deschid toti vilele decat inspre iunie ; apoi pe cont propriu costa mai mult : cazarea, transportul cu masina ta, sau vii cu autocarul daca mai gasesti loc acum ; cu agentie iesi bine la pretul pachetului transport+cazare; dar nu vei avea masina iar in Thassos e tare frumos sa te plimbi ca o gaina capie de la nord la sud , de la munte la campie, azi mancam in satul X, maine mancam in satul Y. Poti sa inchiriezi dar papa din buget.
    -exista o manastire impozanta, cu traditie, plasata superb pe stancaraie deasupra marii, pentru cei doritori de ritual ca la carte ; apoi biserici in sate si multe troite.
    -cand recomand Thassos zic : extrasezon – insula de pensionari si familii cu copii mici, adica pace, liniste, zen ; in sezon – galagie, silicoane, aurarie, fitze ; eu am mers extrasezon si numai asa voi face in continuare ; pentru ca insula ma purifica psihic, ma aseaza sufleteste.

    • Dollo 23/02/2013 at 19:14 #

      Păi m-ai cam convins. Evident că nu dorim nici aglomerație, nici dans pe mese, deci Thassos în extrasezon pare alegerea ideală.

      • Cati 04/03/2013 at 11:07 #

        Si eu iti recomand Thassos. Am fost in septembrie o saptamana si mi s-a parut totul destul de accesibil (35-40 de euro o masa pentru 4 persoane, inclusiv apa, vin sau ce mai doream).

        Localitatile din centru insulei sunt foarte dragute, iar oferta culinara este mai bogata decat in localitatile de pe malul marii. Iti recomand sa iei o cazare in nordul insulei, in parteamuntoasa si impadurita cu pini. Sudul mi s-a parut mai prafuit si cam murdar.

        Drumul este foarte ok, iti recomand sa traversezi Bulgaria ziua.

        • Dollo 04/03/2013 at 14:18 #

          Dacă ai vreo recomandare concretă și pentru cazare, ar fi minunat, că acolo unde m-am interesat eu până acum nu au deschis de 1 mai.

  4. Adi 24/02/2013 at 00:22 #

    Am o singura sugestie: las-o pe toshiba in grija mea! MWHAHAHHAAHHAHA!!!

Leave a Reply

Oldies but goldies

De ce ea? (2)

tarau-curte

Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.

Suni la 112 și te sună înapoi niște ciocli

morturary

O întrebare pentru domnul Raed Arafat: ce comision primesc operatoarele de la 112 ca să le furnizeze firmelor de pompe funebre numerele de telefon ale rudelor celor decedați?

Cum e PSD-ul în Germania

metin-hakverdi2

Ce promite în campanie un parlamentar german de origine turcă, votat de peste 40% dintre alegători: impozitarea multinaționalelor, creșterea impozitelor pentru bogați, subvenții pentru femei și săraci

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.