Pentru că a fost cuminte, Toshiba a căpătat o lanternă care proiectează un spot mic și roșu. Laser, după cum l-a prezentat vânzătoarea de la Obor. Ei bine, laserul ăsta e mai alergat prin casă decât o muscă beată care nu nimerește ușa de la balcon ca să scape de micul monstru negru și păros.
Iar când se stinge, că deh, mai obosește și el, Toshiba îl miaună nervoasă și-i cere să se arate imediat. I-me-di-at am zis!
Evident, la un moment dat s-a prins de unde emană ea, lumina roșie, așa că vine direct și miaună la … gura laserului, să-l lase afară. Și când nimerește pe nasul ei se uită cu reproș tot la mine. Dar ce vină am eu?
Nu-i da cu laseru’ ăn ochi, bre, că cauzează! Serios!
păi de câteva ori ea s-a băgat cu nasul în el 🙂
Bre Dollo, Beranger are dreptate, pe bune! Incearca sa eviti zona caului.
ce s-a ingrasat toshiba… Trebuie mai mult sport!
nu s-a îngrășat, o dezavantajează pozele 😉 are tot 4 kg
P’asta sa i-o spui lu’ surdu’ ! Si sa i-o scrii lu’ chioru’! Toshiba nu s-a ingrasat, s-o UMFLAT DE’A BINELEA! Hai ca vine primavara sa o scoti la plimbare sa mai dea din kilograme jos. 🙂
Pai acum cu laserul face si Toshiba mai multa miscare 🙂
Daca are putere sub un miliwatt este safe pentru oameni. Nu stiu daca si pentru pisici.
Daca e peste un miliwatt nu mai e jucarie si n-ar trebui sa fie cumparabil de pe piata, dar nu poti sa stii niciodata ce apare prin contrabanda.
Partea trista e ca laserul, cand dauneaza, dauneaza o singura data, da’ definitiv si foarte repede. Nici nu apuci sa clipesti. La propriu. Probabil ca nu se pierde toata vederea ochiului afectat, ca arde doar o bucatica mica din retina, insa de obicei e bucatica aia cea mai importanta, care se ocupa cu vazutul detaliilor, ca de aia s-a uitat nefericitul la laser, sa-i vada detaliile…
Da, Toshiba ARE nevoie sa alerge!
Dar laserul poate fi periculos. In primul rand, sunt comercializate lasere cu lumina rosie sau verede ce au puteri de peste 1mW, deci nu sunt „safe”. Apoi, ochii pisilicilor sunt de patru ori mai sensibili decat ai oamenilor, deci riscul este mult mai mare. Incearca sa inlocuiesti laserul!
In fine, cum spune Mihai, ochiul nu are aparare fata de lumina coherenta si focalizata a laserului, nici nu apuci sa clipesti, iar inchiderea pupile survine tardiv si nu este eficienta …
Misu al meu alerga nu numai dupa lumini, ci si dupa umbre, asa ca puteam sa ii fac jucarie si cu pixul, ochelarii sau chiar … o tigaie!
Si da, cerea vehement sa i se proiecteze umbre miscatoare, ca sa aiba dupa ce sa alerge …
Am renunțat la laser că prea îl incriminează toată lumea
Cristian, nu cred ca sensibilitatea ochilor pisicilor (chestiune fiziologica) influenteaza in vreun fel caracterul safe/unsafe al laserului (chestiune fizica, care depinde in primul rand de pragul ala de 1 mW). Mai degraba as suspecta o oarecare influenta datorata stratului reflectorizant din spatele retinei pisicilor, ceea ce ar ridica intrucatva intensitatea fluxului luminos la nivelul retinei; insa nu stiu cat de eficient e acest strat reflectorizant (creste intensitatea cu 10%? 50%? precis nu ajunge la 100%).
Toshiba s-a dollofănit :))