Supradyn de pădure

Conține leurdă, lobodă, untișor, spanac, salată, ridichi, ceapă verde, pătrunjel și eventual excipienți inerenți de cal sau câine, sub formă de pipi, dacă nu s-au spălat suficient de bine frunzele.

Pentru că mă confrunt, ca tot omul, cu o depresie de primăvară, m-am gândit să iau niște vitamine și minerale ca să mă remontez. Supradyn și niscai magneziu n-au făcut rău la nimeni așa că, iată-mă-s la coadă la marmacie. Așteptând, mi-au picat ochii pe o cutie pe care scria conținutul: substanță uscată din nush ce plantă, substanță uscată din struguri și substanță uscată din vin (!). Și m-am gândit eu atunci: mă, dar dacă beau niște vin gata umezit, din sticlă, o fi rău?

Așa că am plecat de la farmacie și m-am proptit într-o piață, de unde am achiziționat următoarele ingrediente vii: leurdă, lobodă, untișor, spanac, salată, ridichi, ceapă verde, pătrunjel. Am venit acasă și am încropit un Supradyn de pădure, la care am adăugat și niște miez de nucă, cașcaval și o jumătate de avocado, stropit cu lămâie și ulei de măsline, sare, piper și un strop de sos de soia.

Ca garnitură am fiert niște ouă românește (în semn de solidaritate cu isteria tricoloră, bineînțeles), peste care am călit un pic (tras la tigaie ar zice ăștia de la Masterchef) de ceapă verde și două ciuperci. Mărar n-am avut, că era și ăla bun. Cică contribuie la creșterea sânilor…

Un pahar cu vin roșu se lăfăie acum de-a stânga laptopului, alături de un desert format dintr-o pară tăiată felii, printre care se zbat să scape de lăbuțele curioase ale Toshibei, niște nuci.

Așadar, Supradyn de pădure produs de laboratoarele Dollo Inc. conține, după cum vă spuneam, plantele menționate, fără aflatoxine, fără antibiotice sau steroizi, cel mult cu excipienți inerenți de cal sau câine, sub formă de pipi, dacă nu s-au spălat suficient de bine frunzele de leurdă sau untișor 🙂

Din experiențele anterioare nu s-au constatat efecte secundare sau influențe ale capacității de conducere a autovehiculelor. Dar băutul la volan e pe răspunderea fiecăruia.

Etichete: , , ,

17 comentarii la “Supradyn de pădure” Subscribe

  1. coryamor 22/03/2013 at 17:52 #

    ui, ce inculta sint! n-am auzit in viata mea de leurda 🙂 hai, rîzi!!!! 🙂

    • Dollo 22/03/2013 at 17:59 #

      Nu râd că am mai văzut ca tine 😉 Uite aici ce și cum.

  2. coryamor 22/03/2013 at 18:27 #

    aha, eu si dna Udrea am aflat in sfirsit… 😉 multumim

  3. Motanul 22/03/2013 at 18:36 #

    Sa-ți fie de bine:). Eu de la vinul roșu „normal” am escaladat situația la un Porto. Noroc!:)

  4. Niki 22/03/2013 at 19:17 #

    Aha, deci oua romanesti, nu poshate (cum ar zice aia de la Masterchef). Le-ai fi pus si bentita daca nu o puneai in loc de basca.

    • Dollo 23/03/2013 at 13:27 #

      poșate? mama m-a învățat că sunt românești 😉

      • Niki 24/03/2013 at 08:30 #

        Clasic. Mama m-a invatat ca…, nevasta-mea zice ca…

  5. ady 22/03/2013 at 19:43 #

    supradyn d-asta am servit si eu aseara: salata, spanac, untisor, leurda, ridichi si ceapa. dreasa cu sirop de rodie (imi place mai mult; acreala e mai putin tare, e usor dulceag si ii da o aroma mmmmm, mai aveam intr-o sticla de anul trecut) si ulei de „floare”. sunt un pic imbufnata ca n-am gasit si papadie la piata. ficatul meu nu s-ar supara de ceva curatare cu asa ceva.
    citeam undeva ca in toate zonele, in toate bucatariile, exista fructe/legume/alimente care pot fi clasificate in cele 4 mari gusturi: dulce, acru, sarat si amar. zona/bucataria noastra sta in pic cam prost la capitolul amar. autohtone sunt doar salata (laptuca, nu e foarte puternica totusi) si andivele. si salbatica papadie.
    ps. untisorul ala ma ucide la curatat. cred ca o sa-l spal snop, si apoi taiat cu cutitul. 🙂

    • Dollo 23/03/2013 at 13:27 #

      eu rup direct frunzele, ce dacă mai rămân și niscai codițe…

  6. Gogu 22/03/2013 at 20:06 #

    Ce ma seaca mai tare si mai tare e ca vad dimineata cand merg spre scarbici de-alde tarani pe la marginea drumului cu brate de leurda si nu pot sa iau ca deh … cine-a mai vazut corporatist cu 2 legaturi de leurda la sub-brat. Iar seara cand merg acasa nu mai e nici unu.

    Cand s-o termina leurda, sa stiti ca io sunt de vina.

    Ooooooof, leurda meaaa !

  7. Lupu 22/03/2013 at 21:51 #

    Hai să-ți stric petrecerea: fără steroizi, fără antibiotice dar cu nitrati 🙂 Legumele in general contin nitrati, iar cele „coapte” iarna în special, din cauza îngrășămintelor specifice http://www.fidesco.md/index.php?module=about&do=42

    Per ansamblu însă „supradynul” tău e o alegere excelentă, voiam doar să mă dau deștept 😀

    • Dollo 23/03/2013 at 13:29 #

      leurda, untișorul și loboda nu cred că au. restul…

  8. Adrian 23/03/2013 at 09:37 #

    Scuze de ignoranta, ce e Supradyn-ul?
    Sa-ti fie de bine, arata intr-un mare fel!

    • Dollo 23/03/2013 at 13:29 #

      niște pastile efervescente cu multivitamine

  9. dojo 23/03/2013 at 09:52 #

    Mai bun medicamentul tau de pe ogoare. Din ce am inteles si eu in general nutrientii din ‘haleu’ se `metabolizeaza` mai OK decat aia din pastile. Bine ca a venit primavara 😀

    • Dollo 23/03/2013 at 13:30 #

      da, cel puțin pe la noi prin sud p-aci 😉

  10. Martin 24/03/2013 at 17:29 #

    Mi-ai facut pofta. Duminica viitoare trag o fuga in padure aci langa Buc si culeg un brat de verdeturi „stropite” cu ingrasaminte fara E-uri! poate doar o tzara…pee de cane.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.

Și nevaccinați, și cu sănătatea garantată de stat

vaccinare2

Dialog între doi medici la Comisia de Sănătate din Senat:
– Niciun guvern nu poate impune ca în corpul supușilor săi să fie inoculate cu forța anumite medicamente.
– Dar de ce obligăm bolnavii de sifilis să se trateze?
– Da, îi tratăm cu forța pentru că sifilisul se transmite pe cale sexuală, dar SIDA și minoritățile sunt libere…

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Secretul Rozaliei din Criţ: “Ne-a ferit Dumnezeu de emigrare aicea, că avem mult de lucru”

Minunata ciorba ardeleneasca a adunat Europa la aceasi masa

Cu timpul oamenii au constatat că activităţi pe care noi le considerăm plictisitoare, pentru că le facem zi de zi, pot fi vândute foarte bine străinilor, care nu le-au văzut niciodată

Recursul la argumente

ilusion

De ce în 2017 e nevoie să le explici unora că oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi indiferent de rasă, sex sau etnie – pentru că la televiziunea națională vine un avocat al poporului și neagă Holocaustul, și nimeni nu-l contrazice, deși avem și o lege care-l face pasibil de pușcărie pentru asta.