Supradyn de pădure

Conține leurdă, lobodă, untișor, spanac, salată, ridichi, ceapă verde, pătrunjel și eventual excipienți inerenți de cal sau câine, sub formă de pipi, dacă nu s-au spălat suficient de bine frunzele.

Pentru că mă confrunt, ca tot omul, cu o depresie de primăvară, m-am gândit să iau niște vitamine și minerale ca să mă remontez. Supradyn și niscai magneziu n-au făcut rău la nimeni așa că, iată-mă-s la coadă la marmacie. Așteptând, mi-au picat ochii pe o cutie pe care scria conținutul: substanță uscată din nush ce plantă, substanță uscată din struguri și substanță uscată din vin (!). Și m-am gândit eu atunci: mă, dar dacă beau niște vin gata umezit, din sticlă, o fi rău?

Așa că am plecat de la farmacie și m-am proptit într-o piață, de unde am achiziționat următoarele ingrediente vii: leurdă, lobodă, untișor, spanac, salată, ridichi, ceapă verde, pătrunjel. Am venit acasă și am încropit un Supradyn de pădure, la care am adăugat și niște miez de nucă, cașcaval și o jumătate de avocado, stropit cu lămâie și ulei de măsline, sare, piper și un strop de sos de soia.

Ca garnitură am fiert niște ouă românește (în semn de solidaritate cu isteria tricoloră, bineînțeles), peste care am călit un pic (tras la tigaie ar zice ăștia de la Masterchef) de ceapă verde și două ciuperci. Mărar n-am avut, că era și ăla bun. Cică contribuie la creșterea sânilor…

Un pahar cu vin roșu se lăfăie acum de-a stânga laptopului, alături de un desert format dintr-o pară tăiată felii, printre care se zbat să scape de lăbuțele curioase ale Toshibei, niște nuci.

Așadar, Supradyn de pădure produs de laboratoarele Dollo Inc. conține, după cum vă spuneam, plantele menționate, fără aflatoxine, fără antibiotice sau steroizi, cel mult cu excipienți inerenți de cal sau câine, sub formă de pipi, dacă nu s-au spălat suficient de bine frunzele de leurdă sau untișor 🙂

Din experiențele anterioare nu s-au constatat efecte secundare sau influențe ale capacității de conducere a autovehiculelor. Dar băutul la volan e pe răspunderea fiecăruia.

Etichete: , , ,

17 comentarii la “Supradyn de pădure” Subscribe

  1. coryamor 22/03/2013 at 17:52 #

    ui, ce inculta sint! n-am auzit in viata mea de leurda 🙂 hai, rîzi!!!! 🙂

    • Dollo 22/03/2013 at 17:59 #

      Nu râd că am mai văzut ca tine 😉 Uite aici ce și cum.

  2. coryamor 22/03/2013 at 18:27 #

    aha, eu si dna Udrea am aflat in sfirsit… 😉 multumim

  3. Motanul 22/03/2013 at 18:36 #

    Sa-ți fie de bine:). Eu de la vinul roșu „normal” am escaladat situația la un Porto. Noroc!:)

  4. Niki 22/03/2013 at 19:17 #

    Aha, deci oua romanesti, nu poshate (cum ar zice aia de la Masterchef). Le-ai fi pus si bentita daca nu o puneai in loc de basca.

    • Dollo 23/03/2013 at 13:27 #

      poșate? mama m-a învățat că sunt românești 😉

      • Niki 24/03/2013 at 08:30 #

        Clasic. Mama m-a invatat ca…, nevasta-mea zice ca…

  5. ady 22/03/2013 at 19:43 #

    supradyn d-asta am servit si eu aseara: salata, spanac, untisor, leurda, ridichi si ceapa. dreasa cu sirop de rodie (imi place mai mult; acreala e mai putin tare, e usor dulceag si ii da o aroma mmmmm, mai aveam intr-o sticla de anul trecut) si ulei de „floare”. sunt un pic imbufnata ca n-am gasit si papadie la piata. ficatul meu nu s-ar supara de ceva curatare cu asa ceva.
    citeam undeva ca in toate zonele, in toate bucatariile, exista fructe/legume/alimente care pot fi clasificate in cele 4 mari gusturi: dulce, acru, sarat si amar. zona/bucataria noastra sta in pic cam prost la capitolul amar. autohtone sunt doar salata (laptuca, nu e foarte puternica totusi) si andivele. si salbatica papadie.
    ps. untisorul ala ma ucide la curatat. cred ca o sa-l spal snop, si apoi taiat cu cutitul. 🙂

    • Dollo 23/03/2013 at 13:27 #

      eu rup direct frunzele, ce dacă mai rămân și niscai codițe…

  6. Gogu 22/03/2013 at 20:06 #

    Ce ma seaca mai tare si mai tare e ca vad dimineata cand merg spre scarbici de-alde tarani pe la marginea drumului cu brate de leurda si nu pot sa iau ca deh … cine-a mai vazut corporatist cu 2 legaturi de leurda la sub-brat. Iar seara cand merg acasa nu mai e nici unu.

    Cand s-o termina leurda, sa stiti ca io sunt de vina.

    Ooooooof, leurda meaaa !

  7. Lupu 22/03/2013 at 21:51 #

    Hai să-ți stric petrecerea: fără steroizi, fără antibiotice dar cu nitrati 🙂 Legumele in general contin nitrati, iar cele „coapte” iarna în special, din cauza îngrășămintelor specifice http://www.fidesco.md/index.php?module=about&do=42

    Per ansamblu însă „supradynul” tău e o alegere excelentă, voiam doar să mă dau deștept 😀

    • Dollo 23/03/2013 at 13:29 #

      leurda, untișorul și loboda nu cred că au. restul…

  8. Adrian 23/03/2013 at 09:37 #

    Scuze de ignoranta, ce e Supradyn-ul?
    Sa-ti fie de bine, arata intr-un mare fel!

    • Dollo 23/03/2013 at 13:29 #

      niște pastile efervescente cu multivitamine

  9. dojo 23/03/2013 at 09:52 #

    Mai bun medicamentul tau de pe ogoare. Din ce am inteles si eu in general nutrientii din ‘haleu’ se `metabolizeaza` mai OK decat aia din pastile. Bine ca a venit primavara 😀

    • Dollo 23/03/2013 at 13:30 #

      da, cel puțin pe la noi prin sud p-aci 😉

  10. Martin 24/03/2013 at 17:29 #

    Mi-ai facut pofta. Duminica viitoare trag o fuga in padure aci langa Buc si culeg un brat de verdeturi „stropite” cu ingrasaminte fara E-uri! poate doar o tzara…pee de cane.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Îmi pasă de turci, dar de noi mi se rupe

proteste-turcia

Mai știe cineva azi de ce au ieșit revoltații noștri la Universitate în iarna lui 2012? Merge sănătatea mai bine? Țara e mai bine guvernată? Au ieșit din foame cetățenii ăia însetați de demnitate?

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

Casutele de vacanta ale lui Jonas din Valea Verde

„Pupă-mă-n fund şi rămâi sănătos!”, salutul medieval inedit al sighisorenilor, a provocat, in epoca, indignarea Vienei, iar azi le smulge zambetele turistilor straini

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.