Ce vrăji a mai făcut mama în bucătărie

Tartă cu spanac, brânză și kaizer. Bonus - s-a făcut socataaa!

N -am asistat la facerea „coroniței cu spanac”, cum i-a zis mama, dar am degustat-o la micul dejun, și pot să vă spun cu certitudine că s-a făcut cam așa:

Aluatul – poate să fie o cocă simplă făcută în casă sau foitaj. A doua variantă e mai gustoasă, pentru că prima iese cam „pâinoasă”.

Compoziția se face din 250 de grame de spanac proaspăt, o ceapă, alte patru fire de ceapă verde și unul-două de usturoi, cam 100 de grame de brânză și cam tot atâta de kaizer, un ou și mirodenii.

Spanacul, ceapa, usturoiul și kaizerul se taie, se călesc, iar după ce se răcesc un pic adăugați brânza și oul bătut.

Montarea se face într-o cratiță rotundă și încăpătoare și pare a fi piesa de rezistență. Mai exact trebuie ca foaia să fie rotundă, să acopere tot fundul cratiței. Umplutura se pune doar pe margini, de jur împrejur ca un colac, lăsând mijlocul cratiței liber. Foaia din această porțiune de mijloc se taie ca o pizza, astfel încât să vă iasă opt felii pe care să le răsfrângeți din mijloc spre margine, peste compoziție, lipind vârfurile de marginile aluatului.

Ungeți colacul rezultat cu un alt ou bătut și băgați la cuptor. În final trebuie să vă iasă o coroniță precum cea din imagine, cu centrul liber, unde puteți așeza diverse alte chestii pentru mic dejun: ridichi, castraveți, ceapă verde, brânză, cârnăciori, măsline. Sau un pahar cu pălincă;)

Noi am băut câte unul de socată, pentru că în sfârșit s-a făcut tocmai bună, înțepătoare. Poftă bună!

Etichete: , , , , ,

One Response la “Ce vrăji a mai făcut mama în bucătărie” Subscribe

  1. ady 25/05/2013 at 18:40 #

    poti sa incerci si un aluat adevarat de tarta. faina, unt, ou si un strop de apa, eventual o lingura de zahar pt tartele dulci. singura problema e ca trebuie sa-l lasi un pic (macar o juma’ de ora la frigider).
    recunosc ca eu, pentru tartele sarate (spanac, ciuperci, carne) trisez un pic, in sensul ca pun ceva mai putin unt, dar pun vreo 2-3-4 linguri de iaurt/sana/lapte batut si nu mai pun apa.
    desi, daca stau foarte bine sa ma gandesc, pt coronita parca n-ar merge aluatul de tarta. e destul de sfaramicios. dar pt o tarta-tarta, nu mai cumpar foietaj de multa vreme.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

De ce țin oamenii cu PSD

flyere

Deoarece în multe județe e cel mai mare angajator. Pe banii noștri, baronii PSD patronează instituții de stat supradimensionate cu angajați fictivi care muncesc în realitate pentru partid. Înțelegeți de ce se oftică Dragnea că el e singurul fraier judecat pentru o astfel de faptă pe care o practică cu succes toți colegii lui în continuare?

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Zen and the Art of Marcela Maintenance*

marcela

Calitatea service-urilor din București: prețuri europene, servicii făcute românește, pentru că „așa facem noi și n-am avut niciodată probleme”. Avatarurile unui șofer care se încăpățânează să citească manualul mașinii.

Ce ar fi de văzut/făcut în Portugalia

Porto, râul Douro și un pod făcut de Eiffel

Vizitat Lisabona, Porto, Estoril, Sintra, Coimbra, Fatima, Obidos&co; lăfăit pe plajele din Algarve, mâncat fructe de mare sau ce vă poftește apetitul, băut vin verde, ascultat Fado live, simtit bine pe bani putini