Ce vrăji a mai făcut mama în bucătărie

Tartă cu spanac, brânză și kaizer. Bonus - s-a făcut socataaa!

N -am asistat la facerea „coroniței cu spanac”, cum i-a zis mama, dar am degustat-o la micul dejun, și pot să vă spun cu certitudine că s-a făcut cam așa:

Aluatul – poate să fie o cocă simplă făcută în casă sau foitaj. A doua variantă e mai gustoasă, pentru că prima iese cam „pâinoasă”.

Compoziția se face din 250 de grame de spanac proaspăt, o ceapă, alte patru fire de ceapă verde și unul-două de usturoi, cam 100 de grame de brânză și cam tot atâta de kaizer, un ou și mirodenii.

Spanacul, ceapa, usturoiul și kaizerul se taie, se călesc, iar după ce se răcesc un pic adăugați brânza și oul bătut.

Montarea se face într-o cratiță rotundă și încăpătoare și pare a fi piesa de rezistență. Mai exact trebuie ca foaia să fie rotundă, să acopere tot fundul cratiței. Umplutura se pune doar pe margini, de jur împrejur ca un colac, lăsând mijlocul cratiței liber. Foaia din această porțiune de mijloc se taie ca o pizza, astfel încât să vă iasă opt felii pe care să le răsfrângeți din mijloc spre margine, peste compoziție, lipind vârfurile de marginile aluatului.

Ungeți colacul rezultat cu un alt ou bătut și băgați la cuptor. În final trebuie să vă iasă o coroniță precum cea din imagine, cu centrul liber, unde puteți așeza diverse alte chestii pentru mic dejun: ridichi, castraveți, ceapă verde, brânză, cârnăciori, măsline. Sau un pahar cu pălincă;)

Noi am băut câte unul de socată, pentru că în sfârșit s-a făcut tocmai bună, înțepătoare. Poftă bună!

Etichete: , , , , ,

One Response la “Ce vrăji a mai făcut mama în bucătărie” Subscribe

  1. ady 25/05/2013 at 18:40 #

    poti sa incerci si un aluat adevarat de tarta. faina, unt, ou si un strop de apa, eventual o lingura de zahar pt tartele dulci. singura problema e ca trebuie sa-l lasi un pic (macar o juma’ de ora la frigider).
    recunosc ca eu, pentru tartele sarate (spanac, ciuperci, carne) trisez un pic, in sensul ca pun ceva mai putin unt, dar pun vreo 2-3-4 linguri de iaurt/sana/lapte batut si nu mai pun apa.
    desi, daca stau foarte bine sa ma gandesc, pt coronita parca n-ar merge aluatul de tarta. e destul de sfaramicios. dar pt o tarta-tarta, nu mai cumpar foietaj de multa vreme.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Din Buenos Aires con mucho calor

eu

Zgomotos, fierbinte, cu iz de grătar și cu aromă de tango – Buenos Aires, orașul cu 13 milioane de oameni

Cu prejudecățile la Roma

Vaticanul după ploaie

Cum am cheltuit pensia pe o lună a mamei la o masă de fițe la Pierluigi în Roma

Bolivia: cocaleros, cholitas, sărăcie și frumusețe cât cuprinde

20180320_141433

Frunze de coca amare și politică dulce, socialistă. Bolivia și oamenii ei.

Și nevaccinați, și cu sănătatea garantată de stat

vaccinare2

Dialog între doi medici la Comisia de Sănătate din Senat:
– Niciun guvern nu poate impune ca în corpul supușilor săi să fie inoculate cu forța anumite medicamente.
– Dar de ce obligăm bolnavii de sifilis să se trateze?
– Da, îi tratăm cu forța pentru că sifilisul se transmite pe cale sexuală, dar SIDA și minoritățile sunt libere…

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.