Ce vrăji a mai făcut mama în bucătărie

Tartă cu spanac, brânză și kaizer. Bonus - s-a făcut socataaa!

N -am asistat la facerea „coroniței cu spanac”, cum i-a zis mama, dar am degustat-o la micul dejun, și pot să vă spun cu certitudine că s-a făcut cam așa:

Aluatul – poate să fie o cocă simplă făcută în casă sau foitaj. A doua variantă e mai gustoasă, pentru că prima iese cam „pâinoasă”.

Compoziția se face din 250 de grame de spanac proaspăt, o ceapă, alte patru fire de ceapă verde și unul-două de usturoi, cam 100 de grame de brânză și cam tot atâta de kaizer, un ou și mirodenii.

Spanacul, ceapa, usturoiul și kaizerul se taie, se călesc, iar după ce se răcesc un pic adăugați brânza și oul bătut.

Montarea se face într-o cratiță rotundă și încăpătoare și pare a fi piesa de rezistență. Mai exact trebuie ca foaia să fie rotundă, să acopere tot fundul cratiței. Umplutura se pune doar pe margini, de jur împrejur ca un colac, lăsând mijlocul cratiței liber. Foaia din această porțiune de mijloc se taie ca o pizza, astfel încât să vă iasă opt felii pe care să le răsfrângeți din mijloc spre margine, peste compoziție, lipind vârfurile de marginile aluatului.

Ungeți colacul rezultat cu un alt ou bătut și băgați la cuptor. În final trebuie să vă iasă o coroniță precum cea din imagine, cu centrul liber, unde puteți așeza diverse alte chestii pentru mic dejun: ridichi, castraveți, ceapă verde, brânză, cârnăciori, măsline. Sau un pahar cu pălincă;)

Noi am băut câte unul de socată, pentru că în sfârșit s-a făcut tocmai bună, înțepătoare. Poftă bună!

Etichete: , , , , ,

One Response la “Ce vrăji a mai făcut mama în bucătărie” Subscribe

  1. ady 25/05/2013 at 18:40 #

    poti sa incerci si un aluat adevarat de tarta. faina, unt, ou si un strop de apa, eventual o lingura de zahar pt tartele dulci. singura problema e ca trebuie sa-l lasi un pic (macar o juma’ de ora la frigider).
    recunosc ca eu, pentru tartele sarate (spanac, ciuperci, carne) trisez un pic, in sensul ca pun ceva mai putin unt, dar pun vreo 2-3-4 linguri de iaurt/sana/lapte batut si nu mai pun apa.
    desi, daca stau foarte bine sa ma gandesc, pt coronita parca n-ar merge aluatul de tarta. e destul de sfaramicios. dar pt o tarta-tarta, nu mai cumpar foietaj de multa vreme.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Fiecare moment dificil din istoria unei țări are nevoie de victime

mineriada

Ce or mai face oamenii ăia care au bătut la Mineriadă? Or fi bine, sănătoși, or avea copii, planuri, or fi mulțumiți de viața lor, de deciziile pe care le-au luat, or dormi liniștiți? Or face politică?

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?

Plasturii lui Negoiță – cât au costat și de ce s-au dezlipit

lipire-plasturi

50.000 de bucățele de „not so safety walk” cumpărate de la 3M au fost lipite bucată cu bucată de oamenii ADPB, pare-se la fel de prost cum a fost gândită toată lucrarea de pe Bulevardul Unirii

Tata

tata

Mama, aplecată asupra crucii lui, exclamând cu o imperceptibilă urmă de satisfacție: „Deh, Nelule, ai murit așa cum ai trăit, ca un câine!”. Mi-am dat seama că ea nu l-a iertat niciodată.

Ziua 2: Dragă, eu unde dorm? că mă întreabă recenzorul….

Ospitalitate, dar nu degeaba

Dacă vă calcă recenzorul oferiți-i, vă rog eu, un pahar cu apă. Nici nu știți ce nevoie are!