Cele mai poze din Grecia ;)

Dacă nu vă veți uita la aceste poze ceva rău vi se va întâmpla și nu veți ști niciodată de ce ar fi bine să vizitați Grecia măcar o dată în viață.

M ama mi-a făcut observație că nu v-am arătat toate pozele din Grecia, așa că vă mai plictisesc cu o ultimă postare din minunata noastră excursie, că altfel mă bate mama 😉 Nu sunt sigură nici de voi că veți fi OK dacă refuzați să le vedeți… e pe riscul vostru. Le-am grupat pe etape, cronologic.

banca-ponton

Drumul

franghieCu lăbuțele alea două (în sandale roșii) am făcut aproape 2000 de km într-o săptămână: București – Salonic – Kavala – Thassos (de jur împrejur) – Kavala – București.

Și cu broscuța aia roșie aflată pentru prima dată în viața ei în burta unui ferribot, firește.

 

 

picioarele mele micra-ferry ferry4 pilot

Salonic

rotundaÎn afară de piața de carne și orătănii marine în Salonic am vizitat câteva biserici – evident, era în vinerea dinaintea Paștelui – printre care celebra „Rotundă”, biserica Sfântul Gheorghe, care datează din vremea romanilor. Cică ar fi una dintre cele mai vechi biserici din lume. Sau poate doar din Grecia? N-am aprofundat, oricum e veche și celebră. Când am nimerit-o noi – mai mult pe bâjbâite că oricum nu era deschis niciun birou turistic în oraș – în jurul ei se vindeau adidași falși, întinși pe niște nailoane de către niște oameni de culoare 😉 Pe gard atârna un anunț despre o petrecere, iar în interior năvălise o hoardă de turiști catolici din Italia, care s-au minunat când au văzut-o pe o băbuță (probabil ortodoxă) care se târa pe sub masa pusă în fața altarului, simbolizând catafalcul lui Iisus.

party-biserica poarta tavanul-bisericii mama-turista

ochiÎn rest am mai văzut Turnul alb – un soi de Turnul Chindiei – în care n-am urcat, că mama nu avea suficient suflu pentru toate scările, niște portocali în floare, mulți români (mama, șocată că românii nu vor să intre în vorbă cu alți conaționali când sunt în străinătate, se poartă cu ei de parcă ar fi ciumați) și ne-am plimbat așa fără țel pe străzile aglomerate și însorite.

Ah, și mulți vânzători ambulanți colorați. Se vede că Grecia e graniță UE asaltată de imigranți din lumea a 3-a.

oua turnul-salonic baloane

Thassos

sirenaDespre minunata insulă v-am tot spus. Tocmai am vorbit recent cu cineva care a fost anul trecut și nu a rămas așa impresionat. Pe motiv că era prea pustiu și liniștit. Mie tocmai asta mi-a plăcut. Cred că o condiție esențială, totuși, este să ai o mașină sau măcar să închiriezi un scuter cu care să bântui insula. Altfel, stând o săptămână în același hotel și văzând aceeași plajă riști să nu-i apreciezi adevărata valoare a insulei.

ghiol banca acoperis port barci umbrela spre-ghiol scari apus oua-piatra nori manastire manastire3 masa mare2 mare

Oamenii

sepiaV-am mai spus că mi s-a părut minunat faptul că acolo nimeni nu se isteriza dacă-i făceai poze. Dimpotrivă, oamenii stăteau la pozat sau chiar te rugau să le faci o poză. Bine, ăia care nu dormeau pe ferry 😉

cuplu adormite

Fauna, flora și uleiul de măsline 😉

omul si capraDin 4 tone de măsline ies 700 de litri de ulei virgin. Grecii nu fac extra virgin, chiar dacă așa se laudă pe toate etichetele – zice Ana, soția patronului de la Hotelul Coral. Ba, cică italienii importă ulei din Grecia și-l etichetează ca fiind extra virgin de-al lor. Oricum, și așa doar un pic virgin tot mai bun e, zice aceeași sursă, pentru că e plin de sănătate. Grecoaicele fac din el și unguente, și salate.

Când l-am întrebat pe Panos cât poate să păstreze mama uleiul cumpărat de la el a făcut o mutră mirată. De ce să-l păstrați? Mâncați-l!

Apropos de atașamentul grecilor față de virgine, una din mărcile locale de bere se numea Virgin.

floare-albina capre2 barca-pescarusi pisici grecesti floare pescarusi muguri-masline masa2

caracatitaUrmătoarea vizită acolo mi-ar plăcea s-o fac toamna, când se culeg măslinele și se face uleiul. Ar ieși un reportaj mișto despre viața oamenilor din insula aia și obiceiurile lor. Dar pentru asta ar trebui să-mi cumpere cineva în avans reportajul 😉

 

Ce am mai scris din Grecia:

Ce caută englezii în Grecia

Tradițional grecesc pe insula Thassos

Cum de mi-am permis o vacanță pe insula Thassos

Cele mai poze din Grecia 😉

Un maratonaki prin Grecia

Ce mai lasă turistul în urmă

Souvlaki, potiraki și buzuki

Cum funcționa Oracolul din Delphi – varianta pentru turiști

 

Etichete: , , , , , ,

16 comentarii la “Cele mai poze din Grecia ;)” Subscribe

  1. ileana 20/05/2013 at 08:01 #

    frumos. voiam si eu o piatra.

    • Dollo 20/05/2013 at 09:53 #

      Îți dau când vii la club

  2. Frobenius 20/05/2013 at 08:08 #

    Multumesc, Dollo! Atenueaza inceputul de saptamina. Mi-a placut poza cu pisici 🙂

  3. valentin 20/05/2013 at 08:14 #

    Woaaaa, ce frumos! Brava, ai sandale frumoase, da’ silicoanele nu cred ca ai, esti mai frumoasa naturel 😉
    Cum miauna verisoarele Toshibei in limba Afroditei…?

    • Dollo 20/05/2013 at 09:53 #

      nu prea mieunau, dar știau să stea la mângâiat, nu erau deloc sperioase

  4. Dana 20/05/2013 at 10:04 #

    „Tocmai am vorbit recent cu cineva care a fost anul trecut și nu a rămas așa impresionat. Pe motiv că era prea pustiu și liniștit”

    Cred ca n-a fost in Thassos. Din 2008 de cand bantuim p-acolo am impresia ca de la an la an Thassos = pamant din ce in ce mai romanesc…ma rog, asta nu e un motiv de lauda. La 8:30 dimineata, singura masina intalnita pe serpentine avea numar de Ro…

  5. Motanul 20/05/2013 at 11:15 #

    Cam mult praf(mai ales pe drumul cu pisici) si degradare(bănci la malul marii, pontoane). Mie mi se pare cam trista Grecia asta. Măcar de agatai vreun Zorba tinerel pe-acolo…;).

    • Dollo 20/05/2013 at 20:32 #

      Nici eu nu mai sunt tinerică, măi dragă

  6. m. 20/05/2013 at 20:21 #

    apreciabila intentia, dar pozele-s foarte slabe calitativ, ba prea intunecate, ba arse pe zonele albe…pacat de locurile alea faine, ca n-a avut cine le fotografia

    • Dollo 20/05/2013 at 20:31 #

      Da, și eu plâng tot de mila fotografilor profesioniști care nu pot să ajungă în minunatele locuri din cauza mea 😉 Viața e nedreaptă.

  7. dojo 20/05/2013 at 20:48 #

    Foarte misto pozele.

    Noi suntem inca setati pe Croatia, dar sper ca in viitor sa vedem si Grecia. Sigur ai ce admira si acolo 🙂

    • Dollo 20/05/2013 at 23:42 #

      Da, am văzut pe Fb un preview printr-un pahar cu vin 😉

    • val 22/05/2013 at 16:20 #

      Salutare Dojo,

      Nu mai vrei in Dubai ? 😛

      Lasa ca-i mai buna Croatia decat Dubai. Vacanta placuta ! 🙂

  8. TNH 21/05/2013 at 09:53 #

    Ghici ce am găsit din greşeală pe youtube? Un videoclip cu Paula Seling cântând live pe insula Thassos la 6:30 dimineaţa.

    https://www.youtube.com/watch?v=NCYxTL5rsUM

  9. zwilling 21/05/2013 at 12:02 #

    Esti sigura ca maslinele se culeg toamna?

    • Dollo 21/05/2013 at 12:03 #

      Din noiembrie până în decembrie cel mai târziu

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.