Cele mai poze din Grecia ;)

Dacă nu vă veți uita la aceste poze ceva rău vi se va întâmpla și nu veți ști niciodată de ce ar fi bine să vizitați Grecia măcar o dată în viață.

M ama mi-a făcut observație că nu v-am arătat toate pozele din Grecia, așa că vă mai plictisesc cu o ultimă postare din minunata noastră excursie, că altfel mă bate mama 😉 Nu sunt sigură nici de voi că veți fi OK dacă refuzați să le vedeți… e pe riscul vostru. Le-am grupat pe etape, cronologic.

banca-ponton

Drumul

franghieCu lăbuțele alea două (în sandale roșii) am făcut aproape 2000 de km într-o săptămână: București – Salonic – Kavala – Thassos (de jur împrejur) – Kavala – București.

Și cu broscuța aia roșie aflată pentru prima dată în viața ei în burta unui ferribot, firește.

 

 

picioarele mele micra-ferry ferry4 pilot

Salonic

rotundaÎn afară de piața de carne și orătănii marine în Salonic am vizitat câteva biserici – evident, era în vinerea dinaintea Paștelui – printre care celebra „Rotundă”, biserica Sfântul Gheorghe, care datează din vremea romanilor. Cică ar fi una dintre cele mai vechi biserici din lume. Sau poate doar din Grecia? N-am aprofundat, oricum e veche și celebră. Când am nimerit-o noi – mai mult pe bâjbâite că oricum nu era deschis niciun birou turistic în oraș – în jurul ei se vindeau adidași falși, întinși pe niște nailoane de către niște oameni de culoare 😉 Pe gard atârna un anunț despre o petrecere, iar în interior năvălise o hoardă de turiști catolici din Italia, care s-au minunat când au văzut-o pe o băbuță (probabil ortodoxă) care se târa pe sub masa pusă în fața altarului, simbolizând catafalcul lui Iisus.

party-biserica poarta tavanul-bisericii mama-turista

ochiÎn rest am mai văzut Turnul alb – un soi de Turnul Chindiei – în care n-am urcat, că mama nu avea suficient suflu pentru toate scările, niște portocali în floare, mulți români (mama, șocată că românii nu vor să intre în vorbă cu alți conaționali când sunt în străinătate, se poartă cu ei de parcă ar fi ciumați) și ne-am plimbat așa fără țel pe străzile aglomerate și însorite.

Ah, și mulți vânzători ambulanți colorați. Se vede că Grecia e graniță UE asaltată de imigranți din lumea a 3-a.

oua turnul-salonic baloane

Thassos

sirenaDespre minunata insulă v-am tot spus. Tocmai am vorbit recent cu cineva care a fost anul trecut și nu a rămas așa impresionat. Pe motiv că era prea pustiu și liniștit. Mie tocmai asta mi-a plăcut. Cred că o condiție esențială, totuși, este să ai o mașină sau măcar să închiriezi un scuter cu care să bântui insula. Altfel, stând o săptămână în același hotel și văzând aceeași plajă riști să nu-i apreciezi adevărata valoare a insulei.

ghiol banca acoperis port barci umbrela spre-ghiol scari apus oua-piatra nori manastire manastire3 masa mare2 mare

Oamenii

sepiaV-am mai spus că mi s-a părut minunat faptul că acolo nimeni nu se isteriza dacă-i făceai poze. Dimpotrivă, oamenii stăteau la pozat sau chiar te rugau să le faci o poză. Bine, ăia care nu dormeau pe ferry 😉

cuplu adormite

Fauna, flora și uleiul de măsline 😉

omul si capraDin 4 tone de măsline ies 700 de litri de ulei virgin. Grecii nu fac extra virgin, chiar dacă așa se laudă pe toate etichetele – zice Ana, soția patronului de la Hotelul Coral. Ba, cică italienii importă ulei din Grecia și-l etichetează ca fiind extra virgin de-al lor. Oricum, și așa doar un pic virgin tot mai bun e, zice aceeași sursă, pentru că e plin de sănătate. Grecoaicele fac din el și unguente, și salate.

Când l-am întrebat pe Panos cât poate să păstreze mama uleiul cumpărat de la el a făcut o mutră mirată. De ce să-l păstrați? Mâncați-l!

Apropos de atașamentul grecilor față de virgine, una din mărcile locale de bere se numea Virgin.

floare-albina capre2 barca-pescarusi pisici grecesti floare pescarusi muguri-masline masa2

caracatitaUrmătoarea vizită acolo mi-ar plăcea s-o fac toamna, când se culeg măslinele și se face uleiul. Ar ieși un reportaj mișto despre viața oamenilor din insula aia și obiceiurile lor. Dar pentru asta ar trebui să-mi cumpere cineva în avans reportajul 😉

 

Ce am mai scris din Grecia:

Ce caută englezii în Grecia

Tradițional grecesc pe insula Thassos

Cum de mi-am permis o vacanță pe insula Thassos

Cele mai poze din Grecia 😉

Un maratonaki prin Grecia

Ce mai lasă turistul în urmă

Souvlaki, potiraki și buzuki

Cum funcționa Oracolul din Delphi – varianta pentru turiști

 

Etichete: , , , , , ,

16 comentarii la “Cele mai poze din Grecia ;)” Subscribe

  1. ileana 20/05/2013 at 08:01 #

    frumos. voiam si eu o piatra.

    • Dollo 20/05/2013 at 09:53 #

      Îți dau când vii la club

  2. Frobenius 20/05/2013 at 08:08 #

    Multumesc, Dollo! Atenueaza inceputul de saptamina. Mi-a placut poza cu pisici 🙂

  3. valentin 20/05/2013 at 08:14 #

    Woaaaa, ce frumos! Brava, ai sandale frumoase, da’ silicoanele nu cred ca ai, esti mai frumoasa naturel 😉
    Cum miauna verisoarele Toshibei in limba Afroditei…?

    • Dollo 20/05/2013 at 09:53 #

      nu prea mieunau, dar știau să stea la mângâiat, nu erau deloc sperioase

  4. Dana 20/05/2013 at 10:04 #

    „Tocmai am vorbit recent cu cineva care a fost anul trecut și nu a rămas așa impresionat. Pe motiv că era prea pustiu și liniștit”

    Cred ca n-a fost in Thassos. Din 2008 de cand bantuim p-acolo am impresia ca de la an la an Thassos = pamant din ce in ce mai romanesc…ma rog, asta nu e un motiv de lauda. La 8:30 dimineata, singura masina intalnita pe serpentine avea numar de Ro…

  5. Motanul 20/05/2013 at 11:15 #

    Cam mult praf(mai ales pe drumul cu pisici) si degradare(bănci la malul marii, pontoane). Mie mi se pare cam trista Grecia asta. Măcar de agatai vreun Zorba tinerel pe-acolo…;).

    • Dollo 20/05/2013 at 20:32 #

      Nici eu nu mai sunt tinerică, măi dragă

  6. m. 20/05/2013 at 20:21 #

    apreciabila intentia, dar pozele-s foarte slabe calitativ, ba prea intunecate, ba arse pe zonele albe…pacat de locurile alea faine, ca n-a avut cine le fotografia

    • Dollo 20/05/2013 at 20:31 #

      Da, și eu plâng tot de mila fotografilor profesioniști care nu pot să ajungă în minunatele locuri din cauza mea 😉 Viața e nedreaptă.

  7. dojo 20/05/2013 at 20:48 #

    Foarte misto pozele.

    Noi suntem inca setati pe Croatia, dar sper ca in viitor sa vedem si Grecia. Sigur ai ce admira si acolo 🙂

    • Dollo 20/05/2013 at 23:42 #

      Da, am văzut pe Fb un preview printr-un pahar cu vin 😉

    • val 22/05/2013 at 16:20 #

      Salutare Dojo,

      Nu mai vrei in Dubai ? 😛

      Lasa ca-i mai buna Croatia decat Dubai. Vacanta placuta ! 🙂

  8. TNH 21/05/2013 at 09:53 #

    Ghici ce am găsit din greşeală pe youtube? Un videoclip cu Paula Seling cântând live pe insula Thassos la 6:30 dimineaţa.

    https://www.youtube.com/watch?v=NCYxTL5rsUM

  9. zwilling 21/05/2013 at 12:02 #

    Esti sigura ca maslinele se culeg toamna?

    • Dollo 21/05/2013 at 12:03 #

      Din noiembrie până în decembrie cel mai târziu

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Jurnalul unei pisici de garsonieră

toshiba cu bile

Best of #pisicaToshiba 2017, foto, video și cugetări adânci 😉

Nu există o legătură între creșterea avuției bisericii și calitatea vieții enoriașilor

oti

Interviu cu fondatorul Asociației Secular Umaniste din România, Atila Nyerges, despre religie, credință, știință și imoralitatea legăturii dintre biserică și politicieni, pe la spatele poporului prezumat credincios.

Ce ar fi de văzut/făcut în Portugalia

Porto, râul Douro și un pod făcut de Eiffel

Vizitat Lisabona, Porto, Estoril, Sintra, Coimbra, Fatima, Obidos&co; lăfăit pe plajele din Algarve, mâncat fructe de mare sau ce vă poftește apetitul, băut vin verde, ascultat Fado live, simtit bine pe bani putini

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților

Ziua 8 – Dumneata scrie ce trebuie, eu mă fac că nu văd… și semnez

Sursa foto: http://monstersketch.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Cea mai drăguță văduvă din blocul recenzat de mine, mă roagă să nu-i arăt ce am bifat la starea civilă, pentru că ea încă îl simte alături pe bărbatul ei mort de 35 de ani.