Să punem moaștele lui Ceaușescu la Palatul Victoria

Alegătorii cu găleata și microbiștii de jurnale vor canonizarea lui Ceaușescu. Pentru că le-a dat de mâncare și trimitea tinerii la canal ca să aibă ce munci. Și pentru că merităm și noi un sfânt românesc, ca Iisus așa.

17 comentarii la “Să punem moaștele lui Ceaușescu la Palatul Victoria” Subscribe

  1. Radu 29/05/2013 at 15:31 #

    Neah, eu cred ca respondentii sunt alesi „pe muchie” astfel incat sa valideze ipoteza/intrebarea. Nu cred ca romanii sunt chiar asa idioti, neinformati, tampiti!

    • Dollo 29/05/2013 at 15:35 #

      Pe ăștia i-a putut prinde reporterul, că restul umblau amețiți de foame pe străzi 😀

  2. Motanul 29/05/2013 at 15:57 #

    Pana la urma de ce nu? Serios vorbesc. Daca tot l-au canonizat pe Stefan cel Mare! Nu exista om sa nu fi avut oponenti:). Chiar, Stefan a omorat mai multi oameni decat Ceausescu. Moastele au rolul de a aduce bani bisericii, de ce sa refuze BOR asa o oportunitate?
    Urmatorul pe lista ar fi Becali, dupa ce da coltul, bineinteles.

  3. godless1859 29/05/2013 at 16:38 #

    Oamenii astia percep mult mai puternic inegalitatea sociala decat o percepeau pe vremea lui Ceausescu. Chiar daca unii dintre eie ar avea nivelul de trai mai ridicat decat il aveau in 89 tot nu ar putea sa-si dea seama din cauza ca se raporteaza la ceea ce vad la TV.
    Asta presupunand ca chiar ar avea nivelul de trai mai ridicat, caci dupa cum aratau nu prea explodau de bunastare.

  4. ady 29/05/2013 at 19:10 #

    n-am deschis video-ul, numai ideea ma lasa ca la dentist si ma ingrozeste.
    probabil sunt mult prea tanara si/sau naiva, si cred ca n-am suferit niciodata prea mult din lipsa banilor (desi niciodata n-am avut chiar dupa pofta inimii sau a nevoilor), dar, dupa mine, simplul fapt ca poti spune in public, intre oamenii pe care nu-i cunosti, fara teama, ca „era mai bine pe vremea lu’ ceausescu”, demonstreaza automat ca e mai bine acum.
    parerea mea.

  5. Huitzilopochtli 29/05/2013 at 19:20 #

    De ce nu!? Cum spunea si Napoleon: In orice les de harca zace femurul de sfant.

  6. Gilbert 30/05/2013 at 06:14 #

    Voi ce-aţi prefera? Un nivel de trai decent, dar sub dictatură, ori nivel precar de subzistenţă într-o (aşa-zisă) democraţie… originală? Emiratele Arabe ori Republica Democrată Congo? Dubai ori Kinshasa?

    Nu e de mirare că oamenii n-au nimic împotriva canonizării împuşcatului. Părerea mea…

    • Motanul 30/05/2013 at 08:01 #

      Care decent, ca ma enervezi? Statul cu noaptea-n cap la coada pentru un litru de lapte e decent? Frica de turnatori e decenta? Cât despre comparatia ta, nu se potriveste de loc. Pe vremea lui Ceasca România nu era Emiratele Arabe, si acum nu e Congo. Vitele care plâng după Ceaușescu n-au decât sa se ducă după el si sa-l pupe unde-l pupa Antenistii pe Voiculescu.

      • Gilbert 30/05/2013 at 18:57 #

        Da’ tu de ce te repezi la perioada de după 80′? Ca să te enervezi? 🙂

        • Mayhem 02/06/2013 at 00:54 #

          Atitudinea aceasta de nostalgie are reminiscentele perioadei comuniste. Majoritatea celor ce deplang disparitia vechiului regim sunt exact acei oameni ce nu sunt capabili sa se adapteze noilor conditii si se asteapta ca statul sa le poarte de grija.

          Din partea mea, sa il canonizeze, nu ma incalzeste cu nimic iar toate religiile sunt o apa si un pamant. Il au pe Constantin cel Mare care si-a ucis pana si rude, maine-poimaine il pune si pe Stalin… ca se poate!

          Ce trebuie sa intelegem e ca fiecare regim are propriile sale hibe si nu regimul e de vina pentru saracie, inechitati, etc. ci oamenii care il compun.

  7. alex 30/05/2013 at 07:51 #

    @gilbert
    1. Nu suntem in congo. Am prieteni care au stat in Africa. Diferenta Este imensa.
    2. Unii dintre noi isi mai amintesc cum era pe vremea lui ceausescu. Efectiv nu inteleg cum poate cineva Sa pretinda ca o ducea mai bine.
    3. Stefan cel mare construia biserici. Ceausescu darama monuments istorice. Credeam ca pentru credinciosi e important. Greseam. Sa nu aiba nicio radpundere e important pentru ei. De asta e vb de fapt. Cineva avea grija lor atunci. Si le dadea de mancare ca la animals in curte.

    • Motanul 30/05/2013 at 10:27 #

      La pct.3: „Sfantul” Stefan se poate lauda cu cele mai multe neveste moldovence la „activ” dintre toti sfintii;). Daca traia azi cred ca era pe pagina 1 din Click in fiecare zi. Oare peste 100 de ani n-o ajunge si Radu Mazare sfant? Doar da de mancare la pensionari!

      • Alexandru 30/05/2013 at 11:27 #

        ei, just, m-am legat si eu de ce era mai evident: cum poti sa sanctifici un ateu militant care lupta in special impotriva credintei crestine? Eu la randul meu sunt agnostic dar nu am pretentii 🙂 In privinta lui Stefan, macar era credincios practicant si generos ceea ce a fost intotdeana calea cea mai scurta catre Rai. De asemenea, daca iei sfintii din calendar la rand o sa te ingrozesti de ce e acolo, Stefan al nostru e mic copil (iar Mazare e chiar un inger). Mie unul mi s-ar parea ca Mazare ar sta destul de bine langa Sf. Alexandru si Chiriil al Alexandriei. All things considered mi se pare ca Mazare nu prea se potriveste dar Gigi are perspective bune!

    • Gilbert 30/05/2013 at 19:19 #

      1. Poate comparaţia mea nu se potriveşte, dar cred că s-a înţeles ce voiam să zic.

      2. Eu vorbeam de vremurile când Kentu’ se găsea în orice tutungerie iar pungile de lapte (sortimente diferite) stăteau în galantare de dimineaţa până seara, alături de pastrama de mistreţ. Şi da, cam toată lumea îşi permitea să cumpere ce dorea. Acum zi-mi că, din punctul acesta de vedere, e mai bine acum decât atunci.
      Nu uita: Ceauşescu a împrumutat 10 miliarde dolari, dar i-a băgat în investiţii. Cei de acum au împrumutat 20 miliarde euro dar i-au cam zvârlit pe apa sâmbetei (şi pensii).

      3. Păi ce, acum nu se construiesc biserici? Oho! Chiar Dollo a scris destule articole pe tema asta.
      Ceauşescu dărâma monumente istorice. OK. Câte monumente istorice au fost distruse după ’90? Intenţionat, din neglijenţă ori nepăsare, ce mai contează.
      Eu văd că seamănă destul de bine perioada lu’ Fănică cu cea actuală.

      @Motanul
      Cât priveşte frica de turnători, nu ştiu ce să zic că n-am simţit-o. În rest toată lumea asculta Europa Liberă, dar nu prea se sinchiseau (mă refer la poporul de rând). Cred că era ceva cool în treaba asta. Iar dacă ar fi fost la o adică, ar fi trebuit să-i aresteze pe toţi. 🙂

  8. Andor 31/05/2013 at 10:48 #

    Da, intr-adevar a fost nasoala ultima perioada (dupa anii ’80). Puteai comenta moderat (intre prieteni, cunoscuti, chiar si la sedintele de partid se puteau ridica obiectii la directivele venite „de sus”). Nu am simtit decat cenzura referitoare la stiri (dar si acum e la fel, pentru ca televiziunile de stiri sunt partizane).
    Dar totusi de ce consider ca-i mai bine acum: libertatea de a alege si de a fi informat. Acum daca nu-mi place aici pot sa plec aiurea (numai sa ma tina balamalele). Si acum – ca sia tunci – daca muncesti poti castiga pentru un trai decent. Da, gasesti mai greu de lucru si concurenta e mai mare, dar asta cred ca totusi e stimulativ.
    Si acum ar putea da statul de lucru la toti somerii – ia sa dea venitul minim garantat in functie de prestatia la repararea drumurilor…. Cu 10.000eur/km cat da la o firma care carpeste drumul odata pe an ar putea plati 100 de „asistati” care sa presteze munca la aceleasi standarde de calitate…

  9. Sorin 31/05/2013 at 16:26 #

    Pai restu’ sfintilor cum au aparut?

  10. Nostradamus 21/01/2014 at 18:51 #

    Reportajul dv. este reuşit dar mai mult din punct de vedere ,,literar” decît ,,sociologic”! De acord, distruşi ca toţi ăştia sunt reprezentativi pentru o largă categorie a cetăţenilor patriei NUMAI CĂ… asemenea specimene găsim în orice ţară (poate prin Elveţia ori prin Scandinavia să nu găsim).
    Duceţi-vă prin Germania de Est, pe la periferia unor oraşe şi întrebaţi de Hitler ori de Honecker; şi avortonii nemţilor (ceva mai bine hrăniţi şi îmbrăcaţi decît ăştia din România) îi iubesc pe amîndoi foştii dictatori, care dădeau păpică şi servici!
    Nu mai zic de Londra sau de Paris, unde găseşti tot soiul de retarzi care pentru 10 euro sau lire ar fi în stare să se înscrie în Al Qaida sau să sprijine Coreea de Nord!
    Oricum, mi-aţi plăcut teribil, aţi prezentat o MOSTRĂ DE ÎNŢELEPCIUNE POPULARĂ! Iar asta cu moaştele lui Ceauşescu la Palatul Victoriei este, involuntar, GENIALĂ! Vorba ceea: Ceauşescu aparţine Pantheonului Naţiei!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Când Manhattanu era un soi de Ferentari…

Martha-Cooper-Kids

… iar Martha Cooper, prima femeie fotograf de la New York Post. Azi e septuagenară, dar se aleargă cu poliția și grafferii prin Brazilia ca la tinerețe. Și vine la București în 13-15 octombrie la Make a Point

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

Casutele de vacanta ale lui Jonas din Valea Verde

„Pupă-mă-n fund şi rămâi sănătos!”, salutul medieval inedit al sighisorenilor, a provocat, in epoca, indignarea Vienei, iar azi le smulge zambetele turistilor straini

Și nevaccinați, și cu sănătatea garantată de stat

vaccinare2

Dialog între doi medici la Comisia de Sănătate din Senat:
– Niciun guvern nu poate impune ca în corpul supușilor săi să fie inoculate cu forța anumite medicamente.
– Dar de ce obligăm bolnavii de sifilis să se trateze?
– Da, îi tratăm cu forța pentru că sifilisul se transmite pe cale sexuală, dar SIDA și minoritățile sunt libere…

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.