Ați auzit ceva de euro? ;)

„Când se stinge lumina” un scurt metraj cu dedicație pentru toți românii cu rate la bancă. Așa ca mine :)

A zi am văzut un film bun, despre care o să vă povestesc zilele astea: „La limita de jos a cerului”. O să fie din 27 septembrie în cinematografe. Căutând informații despre regizor am dat peste unul dintre scurtmetrajele lui celebre. Poate că l-ați văzut, pentru mine e o premieră și o revelație totodată, acest regizor din primul și singurul val moldovean 🙂

Tags: , , , ,

12 Responses to “Ați auzit ceva de euro? ;)” Subscribe

  1. Adrian 23/09/2013 at 18:39 #

    Eu nu te mai inteleg, Dollo. Vuiesc strazile, vuiesc publicatiile din strainatate despre protestele din Bucuresti, ca s-au trezit ai nostri, ca a prins contur clasa de mijloc pe care nu o gaseau sociologii, ca presa e manjita la gura de rahat si se vede, si tu scrii despre…penitenciare si ratele la banci si de festivalul racilor? Si toate astea pentru ca nu poti sa-ti formezi o parere? C’mon…

    • Dollo 23/09/2013 at 18:55 #

      Nu văd ce te nemulțumește? Am ieșit în piață duminica trecută, am scris cum văd eu lucrurile. E foarte bine că generația asta așteptată s-a trezit și reacționează. Nu am ce să spun mai mult atâta vreme cât totul rămâne cantonat în Roșia Montană, o temă care pe mine nu m-ar fi scos în stradă. Mă scuzi că îndrăznesc să trăiesc și în afara acestei probleme. Când generația asta își va menține această prezență alertă și pentru alte probleme sau va depăși momentul RM, voi scrie din nou. Și voi milita/protesta atunci când voi rezona cu acele lucruri.

  2. Anonim 23/09/2013 at 18:48 #

    Caută și Sașa, Grișa și Ion. Merită 🙂

  3. Adrian 23/09/2013 at 20:39 #

    Din ce citesc pe Hotnews (cu scuzele de rigoare, altfel nu am cum mă informa) protestul a depăşit faza Roşia Montană. Se şi simte un anume entuziasm în aer tocmai pentru că nu pare a fi un protest lăhuz cu sindicalişti, fluierici şi dansul pinguinului in faţa Palatului Victoria…

    • Dollo 23/09/2013 at 22:00 #

      Poate s-o simți în aerul respirat de tine acolo în cele străinătățuri, ăștia care am rămas p-aci suntem mai cinici/sceptici. Asta nu înseamnă că e un protest cu fluerici, am mai spus, nu e vorba de amploarea fenomenului, pe care nu o contest, ci de miză. Ai mai auzit ceva de protestele de la Istanbul, apropos? Uite, eu rezonez perfect cu acest text. În plus, deja scrie toată lumea despre proteste, numai în antagonisme. Unii mai bine, alții mai prost. Nu are rost să poluez și eu spațiul cu aceeași temă, neavând ceva esențial de spus pro sau contra.
      Ca să încheiem cumva explicațiile aș zice că nici lor nu am a le cere socoteală de ce n-au ieșit până acum la vot, ca să nu ajungem în situația asta, nici ție nu-ți cer socoteală de ce ai emigrat, nici voi (ei, tu) nu-mi cereți să fiu entuziastă când nu simt că am de ce.

      • Adrian 24/09/2013 at 10:02 #

        Deci toata idiotenia asta cu legea care permite RMGC sa ia pamanturile oamenilor si sa ii despagubeasca cu cat vor ei + puteri depline RMGC si, atentie, altor companii viitoare in exploatarea resurselor noastre, ca sa nu mai zic de spagareala cu Frank Timis din ’95 e ok din punctul tau de vedere (nu merita iesit in strada). In schimb, trebuie sa rupem camasa de pe noi ca se contruieste catedrala mantuirii neamului. Well, ce sa zic, succes pe mai departe!

        • Dollo 24/09/2013 at 10:46 #

          Fiecare e liber să-și rupă cămașa de pe el oriunde s-ar afla și pentru orice motiv care-l stârnește. De exemplu pentru jaful din sistemul medical, practicat sistematic de niște români neaoși, de 20 de ani încoace, nu am văzut să-și rupă cineva cămașa până acum. Pentru sistemul de educație, pentru corupția din instituțiile de stat care ne macină și care îi scârbește pe mulți și-i face să emigreze. Nu te întreb pentru câte din lucrurile astea trăite și indignate în ultimii 20 de ani ți-ai rupt TU cămașa de pe tine, ca să le schimbi. Dar sunt sigură că pe tine RMGC te-a făcut să pleci din țară și de asta nu poți să trăiești acolo unde te afli și te enervează că eu – un blogger despre viața căruia habar n-ai – nu scrie ce vrei tu când vrei tu, ca un școlar ascultător.

          • Adrian 24/09/2013 at 11:19 #

            Eram sigur ca te superi, dar trebuia sa-ti zic ce gandesc. Pe de alta parte si eu sunt liber sa-mi exprim parerea, si daca nu e voie aici, nicio problema, nu mai zic nimic si nu mai intru.

          • Dollo 24/09/2013 at 11:57 #

            Păi ce, ți-a cenzurat cineva vreodată părerile p-aci? În cazul de față confunzi feedback-ul cu faptul că îmi pretinzi să scriu și să mă revolt fix așa cum crezi tu că ar trebui s-o fac. Mi-ai spus ce părere ai, ți-am spus-o pe a mea, nu ne cunoaștem, nu ai plătit vreun produs care îți înșeală așteptările, nu trebuie să ne placem și nici să ne înjurăm, unde-i drama?

          • Adrian 24/09/2013 at 11:22 #

            Apropo, unii numesc asta feedback, should be good for you 😉

          • eva 24/09/2013 at 17:59 #

            Adrian, nu știu cum să îți zic, dar feedback-ul îl lași la ce a scris omul, nu la ce NU a scris și te oftică pe tine că nici nu vrea să scrie. Ce-ai lăsat tu nu e feedback, e râzgâială.

  4. dau 100 de euro 24/09/2013 at 07:45 #

    Intr-adevar, filmul e e revelatie; romanii (de dincoace saui de dincolo de Prut, cu sau fara rate la banci) umbla cu becul in gura. N-am vazut niciodata o explicatie mai simpla si mai clara la vesnica intrebare „de ce sint romanii alltfel?”
    Un film ca asta ar putea extrage citeva becuri. Dar ma tem ca pentru fiecare bec extras, se vor gasi alti 100 sa-l inghita.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

Când Manhattanu era un soi de Ferentari…

Martha-Cooper-Kids

… iar Martha Cooper, prima femeie fotograf de la New York Post. Azi e septuagenară, dar se aleargă cu poliția și grafferii prin Brazilia ca la tinerețe. Și vine la București în 13-15 octombrie la Make a Point

Autorizația de construcție – când primăria e mai parolistă decât arhitectul (II)

unelte

În țara lui „așa se face”: dom profesor îți face o onoare cu forța, iar producătorul îți zice, voalat, că proiectantul tău e praf; Și se întâmplă că ne dispare din proiect și al treilea structurist