Week-end albastru

Toamnă indiană cu talăngi românești, între Piatra Craiului și Bucegi
vedere de pe creasta de vis

vedere de pe creasta de vis

Undeva pe culoarul Rucăr Bran, pe drumuri proaste, dar mai puțin umblate de turiști, prin sate cu case vechi și vile parvenite, pe văi umbroase și creste însorite, pentru că cerul ăsta albastru de sfârșit de toamnă trebuia combinat cu sunet de talangă, aromă de jar din sobă și roșu aprins de frunze coapte la soare.

 

Tags: , , , , , , ,

7 Responses to “Week-end albastru” Subscribe

  1. valentin 28/10/2013 at 08:24 #

    ce tara frumoasa, pacat ca e jefuita…

  2. Bogdan 28/10/2013 at 10:38 #

    Ai tata vacii langa tine si mananci iaurt din magazin? 😛

    • Dollo 28/10/2013 at 14:35 #

      nu se servea mic dejun la pensiunea la care am stat eu, iaurtul mi-l luasem de acasă

  3. Frobenius 28/10/2013 at 12:13 #

    La Bran e mai frumos. Acolo „este” vampiri si bere la discretie. La Predeal este si mai frumos. Locul ideal este insa la Poiana Brasov unde exista si parcari, si bere, si muzici.
    Nu spun sa nu mai umbli pe cele coclauri dar macar nu mai pune si imagini. Riscul este sa se umple locurile cu multimi de „eutanasiatori’ si… e pacat. Ca se duc pana la Sirnea n-ar fi mare bai dar astia nu se multumesc doar cu atat.
    Deci: drum prost, caini turbati, „iaurt natural” de fabrica, hoti la drumul mare si la drumul mic, vitregii cat cuprinde. Mai bine lipsa 🙂

  4. Telly 28/10/2013 at 13:33 #

    POZELE, sunt prelucrate cu HDR?!

    • Dollo 28/10/2013 at 14:34 #

      habar n-am ce e ăla HDR, nu sunt prelucrate cu nimic, doar scoase de pe card și micșorate

  5. L'Ete Indien 28/10/2013 at 19:02 #

    I se spune vara indiana, nu toamna; intreaba-l pe Joe Dassin 🙂

Leave a Reply

Oldies but goldies

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.

(III) Clientul român e mitocan și nespălat

sexwork is work

Ultima parte a interviului cu „Profesoara” – una dintre cele mai vechi prostituate din București – face un portret robot al clientului român, de la gunoier și căcănar, până la politician și preot.

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara