Turchiș fraidei

Cu kebap și legume la grătar, cafea la ibric, iaurt cu mentă și un drum fleșcăit de la Constanța înapoi spre București.

kebap-vanata

După ce am vizitat arestul din Constanța (cam aglomerat cu „clienți” de etnie turcă) n-am putut să părăsesc orașul brazilianului Mazăre fără să degust ceva bun la Kaptan Baba Nur (un restaurant turcesc chiar vis a vis de clădirea Prefecturii Constanța). Ăsta a fost „my turkish friday”, în care am mâncat niște salate delicioase  pe bază de vinete, cel mai bun iaurt cu mentă, niște frigărui cu carne de oaie și legume fripte, băut cafea la ibric, lins niște cremă de ciocolată la desert și plecat la drum spre București pe o ploaie mocănească.

kebap salate frigarui bucatar2 bucatar farfurii farfurie desert

Pentru că pe mine m-a impresionat abundența porțiilor (pe care n-am putut să le dăm gata acolo, le-am mai luat și acasă, pentru că aproape nu aveai loc să bagi furculița de pline ce erau), vă provoc să ghiciți cât a costat tot ce v-am enumerat mai sus, pentru două persoane?

 

Etichete: , , , , , , , ,

8 comentarii la “Turchiș fraidei” Subscribe

  1. varsator 23/11/2013 at 00:22 #

    50 de lei?

  2. Emil 23/11/2013 at 00:30 #

    100 de lei? care da mai mult? 😛

  3. balauru' 23/11/2013 at 00:38 #

    Data viitoare incearca si la OZ DEMIR, tot in Constanta, in zona garii, pe urma mai vorbim. Sa nu te sperie aspectul exterior al cladirii, ce e important este innauntru.

  4. Ioan 23/11/2013 at 15:22 #

    nimica nu-i mai delicios decat neste cleni sau obleti (albituri) pescuiti la vobler pe malul unui rau (cu manutele tale) prajiti (pe jar) trecuti prin mujdei de usturoi la fata locului(in mijlocul naturii). trebe sa fii pescar macar incepator ca sa intelegi chestia…

  5. ady 23/11/2013 at 18:31 #

    crema aia de ciocolata, of!!! in curandul apropiat trebuie sa pun de o sharlota.

  6. ady 23/11/2013 at 18:35 #

    ps. cred ca intr-un dintre noptile trecute l-am visat pe mazare. cred, sau posibil unul cu moaca lui. am fo’ miercuri la doctor si cand stateam eu la receptie pe tembelizor se invartea, fara sonor, un reportaj cu mazare, in cele mai dubioase costume si cred c-a dat buzna in visele mele. 🙂
    am uneori niste vise, de sa puna pe ganduri serioase o gasca de psihologi. : )

  7. N. Raducanu 24/11/2013 at 21:58 #

    Stimata d-na Dollo,
    Fiti buna si desvaluiti-ne totusi care este raspunsul la intrebarea „Cat a costat totul”? Si daca asa banchet se ofera la Kaptan Baba Nur doar Vinerea? Si numai celor ce fotografiaza felurile, pentru un eventual articol la ziar? Multumesc!

    • Dollo 24/11/2013 at 23:23 #

      A costat 98 de lei pentru două persoane. Nu contează ziua și nici ședința foto. Că nu era pentru vreun ziar, era pentru plăcerea mea 🙂

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Ziua 4: Și chinez, și ateu, și friguros

Cica daca Adam si Eva ar fi fost chinezi

Azi am explicat unui conclocuitor chinez cum funcționează termoficarea românească; i-am băgat mințile în cap recenzoarei care voia să mă înregistreze doar pentru că trecusem pe la mama, și apoi am bârfit copios cu niște recenzoare bătrâne și puțin ciupite de molii, ca mine 😛

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.