Turchiș fraidei

Cu kebap și legume la grătar, cafea la ibric, iaurt cu mentă și un drum fleșcăit de la Constanța înapoi spre București.

kebap-vanata

După ce am vizitat arestul din Constanța (cam aglomerat cu „clienți” de etnie turcă) n-am putut să părăsesc orașul brazilianului Mazăre fără să degust ceva bun la Kaptan Baba Nur (un restaurant turcesc chiar vis a vis de clădirea Prefecturii Constanța). Ăsta a fost „my turkish friday”, în care am mâncat niște salate delicioase  pe bază de vinete, cel mai bun iaurt cu mentă, niște frigărui cu carne de oaie și legume fripte, băut cafea la ibric, lins niște cremă de ciocolată la desert și plecat la drum spre București pe o ploaie mocănească.

kebap salate frigarui bucatar2 bucatar farfurii farfurie desert

Pentru că pe mine m-a impresionat abundența porțiilor (pe care n-am putut să le dăm gata acolo, le-am mai luat și acasă, pentru că aproape nu aveai loc să bagi furculița de pline ce erau), vă provoc să ghiciți cât a costat tot ce v-am enumerat mai sus, pentru două persoane?

 

Etichete: , , , , , , , ,

8 comentarii la “Turchiș fraidei” Subscribe

  1. varsator 23/11/2013 at 00:22 #

    50 de lei?

  2. Emil 23/11/2013 at 00:30 #

    100 de lei? care da mai mult? 😛

  3. balauru' 23/11/2013 at 00:38 #

    Data viitoare incearca si la OZ DEMIR, tot in Constanta, in zona garii, pe urma mai vorbim. Sa nu te sperie aspectul exterior al cladirii, ce e important este innauntru.

  4. Ioan 23/11/2013 at 15:22 #

    nimica nu-i mai delicios decat neste cleni sau obleti (albituri) pescuiti la vobler pe malul unui rau (cu manutele tale) prajiti (pe jar) trecuti prin mujdei de usturoi la fata locului(in mijlocul naturii). trebe sa fii pescar macar incepator ca sa intelegi chestia…

  5. ady 23/11/2013 at 18:31 #

    crema aia de ciocolata, of!!! in curandul apropiat trebuie sa pun de o sharlota.

  6. ady 23/11/2013 at 18:35 #

    ps. cred ca intr-un dintre noptile trecute l-am visat pe mazare. cred, sau posibil unul cu moaca lui. am fo’ miercuri la doctor si cand stateam eu la receptie pe tembelizor se invartea, fara sonor, un reportaj cu mazare, in cele mai dubioase costume si cred c-a dat buzna in visele mele. 🙂
    am uneori niste vise, de sa puna pe ganduri serioase o gasca de psihologi. : )

  7. N. Raducanu 24/11/2013 at 21:58 #

    Stimata d-na Dollo,
    Fiti buna si desvaluiti-ne totusi care este raspunsul la intrebarea „Cat a costat totul”? Si daca asa banchet se ofera la Kaptan Baba Nur doar Vinerea? Si numai celor ce fotografiaza felurile, pentru un eventual articol la ziar? Multumesc!

    • Dollo 24/11/2013 at 23:23 #

      A costat 98 de lei pentru două persoane. Nu contează ziua și nici ședința foto. Că nu era pentru vreun ziar, era pentru plăcerea mea 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

Autorizația de construcție – când primăria e mai parolistă decât arhitectul (II)

unelte

În țara lui „așa se face”: dom profesor îți face o onoare cu forța, iar producătorul îți zice, voalat, că proiectantul tău e praf; Și se întâmplă că ne dispare din proiect și al treilea structurist

Life’s a bitch, prison bitch

irina-jianu-6-560x419

Irina Jianu, condamnată în lotul „Trofeul calității” alături și pentru Adrian Năstase, ispășește șase ani de pușcărie în închisoarea construită chiar de firma ei, în 2006, la Bacău

Nu s-a furat, așa s-a votat. Și numărat

voturi2

Cum am fost observator la numărătoarea voturilor într-o secție de votare din București și mi-am revenit din iluziile cetățenești pe care le aveam.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.