Why don’t you come, we have cheap boys and girls

Decât să facă tot felul de proiecte de legi tâmpite, USL mai bine ar legifera prostituția și ar permite localurilor din Centrul istoric să-și pună cinstit felinarul roșu la intrare. E doar o formalitate, vadul e deja creat.

N u mai fusesem demult noaptea prin minunatul nostru Centru istoric, așa că pot să zic că noaptea trecută mi-a produs aproape un șoc cultural, tovarăși. Probabil că vara, când toate străzile sunt ocupate de terase, nu se vede atât de flagrant situația asta, sau poate că acum, în ultimul an, s-o fi cronicizat chestiunea. Sau poate era și înainte dar n-am observat eu. Cert e că așa multă carne vie de vânzare câtă am văzut aseară în Centrul istoric din București n-am mai văzut decât în filme.

Filmele alea cu europeni sau americani care se duc prin Asia la shopping de sex, așa cum se duc alții în safari. N-o să dau nume de bodegi, că am fost în vreo două doar, și oricum nu cred că sunt singurele în care poți vedea asta. Cert e că una dintre ele, aglomerată până la refuz, mi-a creat impresia de loc special pentru vizionat și cumpărat, gustat, savoarea locală românească 😉

Pe străzi, zeci de bărbați în their 30s, vorbitori de engleză, făceau turul localurilor. Din loc în loc, fete în their 20s, îi atrăgeau în „clubul” lor. La o masă lângă noi, într-una din bodegile de care vă spuneam, un chelios, ochelarist, cu look de middle class vest european și verighetă, le oferea câte o bere de preludiu celor trei proaspăt ieșiți din adolescență băieți „bronzați” cu care tocmai făcuse cunoștință. După ce și-au sorbit berile au plecat toți patru. Până la ușa localului favoritul deja se detașase, lăsând mâna cunoscătoare a clientului să-i pipăie șalele.

Un aer de anii 90, când străinii descopereau cu uimire comoara ascunsă de Ceaușescu între Carpați, emana de la multe mese. Pe stradă, mai jos, doi polițiști locali îl amendau pe un bătrân care scârțâia la chitară. Fără autorizație.

M-am simțit ca într-un vis al lui Mazăre. Lipseau carele alegorice, deocamdată. Dar ar putea fi înlocuite cu niște mașinuțe electrice decapotabile, din care clienții să admire frumusețile locale și să se dea jos doar când văd ceva ce vor să pipăie. Poate găsește Oprescu vreo finanțare pentru asta. Deși, finanțarea mustește chiar la fața locului. Decât să facă tot felul de proiecte de legi tâmpite, ăștia de la USL mai bine ar legifera naibii prostituția și ar permite localurilor din Centrul istoric să-și pună cinstit felinarul roșu la intrare. E doar o formalitate, vadul e deja creat. Și clar statul ar avea venituri mai mari decât de pe urma impozitării stâlpilor. Plus că am avea și noi în sfârșit un simbol turistic, că nu mai pot să ducă și maidanezii ăștia atâta pe coada lor.

 *sursa foto

Tags: , , , ,

10 Responses to “Why don’t you come, we have cheap boys and girls” Subscribe

  1. dracu 16/01/2014 at 14:09 #

    si cum ziceai ca se cheama bodegile alea? pentru un prieten intreb… 🙂

    • Dollo 16/01/2014 at 14:25 #

      Dacă prietenul se duce pe acolo o să-i sară în ochi una cu nume predestinat 😛

      • dracu 16/01/2014 at 15:43 #

        pana mea, daca e vorba de Bordello, pot sa spun ca nu era nimic de genu asta acu vreo 2 ani, cand a fost prietenu asta al meu. din pacate, pentru ca fauna asta e destul de amuzanta 🙂

  2. cora 16/01/2014 at 14:14 #

    Cred ca toti „greii” de la partidul aflat la conducere isi au partea lor din afacerea asta mafiota cu prostitutia. De-aia nici n-o legifereaza… banii ar intra in bugetul statului in mod legal, de unde le-ar fi puuutin mai greu sa si-i insuseasca. E mai simplu sa primesti pachetelul cu cash de la capii lumii interlope, si sa-i bagi in contul soacrei 😉

    Pe masura ce partidele se rotesc la guvernare, fiecare isi primeste partea lui. Asta e si smecheria.Numai prostimea n-a inteles si tot crede ca din 4 in 4 ani are sansa sa aleaga un trai mai bun…

    • Dollo 16/01/2014 at 14:25 #

      Da, exact la asta mă gândeam și eu aseară, unde se scurg banii ăștia. Tot la concluzia ta am ajuns, dar nu i-aș bănui numai pe ăștia de la conducere 🙂

      • altul 16/01/2014 at 17:17 #

        tot ce se produce la negru, ca este vinzare de sex sau de cartofi este in beneficiul tartorilor si starostelui local care la rindul lui ii unge pe politistii zonei care toti impreuna dau darul la decidentul de la primarie si tot asa ca in orice film despre mafia sau coruptie organizata.

        este evident, este pe fata, este cangrena acestei tari…si a acestui popor letargic.
        si eu am revenit de putin timp si am observat aceleasi intimplari.

        tiganii prin clanurile lor cunoscute de catre justitiarii platiti ai tarii controleaza, cred, cam jumatate din tot ce se poate eluda si fura si asta in timp ce lumea fara speranta se insira la cozi sa se roage la sfintele moaste…

  3. Fluieratorul 16/01/2014 at 20:46 #

    Si eu care credeam ca Brasovul e second best dupa Cionstanta la capitolul asta… Hm…

  4. Tata Mare 18/01/2014 at 19:21 #

    Stimata autoare, cred ca nu vezi bine…In afara de cateva curve coclite(care fac foamea, disparute intre timp) nici vorba de ce zici tu…Iti spune unul care trece zilnic prin zona si, din cand in cand, mai intra in locante…Mai plauzibila pare treaba cu homosexualii…

    • Dollo 18/01/2014 at 19:27 #

      Poate sunt ochii tăi obișnuiți cu peisajul

  5. miluch 04/02/2014 at 08:52 #

    offtopic: poza este de la Restaurant Excalibur, din Academiei? Asa pare.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Autorizația de construcție – când primăria e mai parolistă decât arhitectul (II)

unelte

În țara lui „așa se face”: dom profesor îți face o onoare cu forța, iar producătorul îți zice, voalat, că proiectantul tău e praf; Și se întâmplă că ne dispare din proiect și al treilea structurist

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Bolivia: cocaleros, cholitas, sărăcie și frumusețe cât cuprinde

20180320_141433

Frunze de coca amare și politică dulce, socialistă. Bolivia și oamenii ei.

Cum s-a făcut de am aflat povestea Amitei Bhose

AmitaBhose_Vaideeni1980

Fascinanta istorie a unei indience care s-a îndrăgostit de România citindu-l pe Eminescu, a lăsat familie și avere în urmă și a venit să trăiască în comunismul fără apă caldă și curent în căminele din Regie.

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.