Ce cărți citim primăvara asta

Cele trei cărți alese pentru următoarele luni, plus întâlnirea de sâmbătă, orele 19.00, pentru Middlesex.

J udecând după alegerile celor câțiva care v-ați exprimat preferințele la postarea asta, deduc că în următoarele trei luni citim:

Catch 22 – Joseph Heller

De veghe în lanul de secară – Salinger

Hoțul de cărți – Markus Zusak

În ordinea asta, adică alfabetică, de vreme ce fiecare dintre ele are câte trei voturi, la egalitate. Așadar, începem cu Catch 22, pe care eu am început-o acum câteva luni și nu am reușit să trec de primele pagini, dar sunt sigură că de data asta o să mă străduiesc mai abitir 🙂

Până la finele lui martie, când ne vom întâlni pentru ea, avem sâmbătă 22 februarie primul club de carte pe anul ăsta. Discutăm despre Middlesex și bem ceva, fiecare după preferințe. Propuneți, vă rog, un loc de întâlnire, că eu m-am plictisit de Lente 🙂

UPDATE:

Ne vedem mâine, sâmbătă, 22 februarie, la Hobby Cafe, de la ora 19.00. Masa e rezervată pe numele meu.

Tags: , ,

9 Responses to “Ce cărți citim primăvara asta” Subscribe

  1. ileana 18/02/2014 at 12:02 #

    Toate cartile propuse pentru sesiunea asta se regasesc si in varianta electronica 😀

    Ne vedem la club sambata.

  2. Vlad 18/02/2014 at 12:11 #

    Catch-22 e o carte fantastica, chiar daca la inceput nu se intrezareste niciun sens. Eu am citit-o in traducerea de la Polirom si a fost faina, dar cred ca era superba in engleza originala.

    De veche in lanul de secara mi-ar fi placut mult in adolescenta, la 26 de ani, cand mi-a cazut in mana, nu mi-a spus nimic.

  3. fefe 18/02/2014 at 14:42 #

    @ E o engleza destul de sofisticata, mai ales pentru ca autorul are pasaje de un realism-liric, fabuloase pentru a descrie ineptia razboiului, in care abuzeaza, in sensul bun, de aglomerari de cuvinte, cu sensuri apropiate dar oarecum diferite. Astfel ca, autorul epuizeaza repede vocabularul comun, mai accesibil nenativilor de engleza, si te trimite la un fond mai adanc (si mai expresiv al limbii)
    Chiar as fi curios ce poate spune cineva care a citit cartea si in romana si in engleza, pentru ca mie imi pare foarte greu de tradus, daca nu vrei sa pierzi o parte din sens.

  4. fefe 18/02/2014 at 14:43 #

    @Catch 22

  5. ileana 19/02/2014 at 09:52 #

    Propun sa ne vedem la Livada cu visini STRADA GRIGORE ALEXANDRESCU NR.77, SECTOR 1
    http://livadacuvisini.com.ro/ro/contact_form.php

  6. Adi 19/02/2014 at 22:15 #

    Hai sa ne vedem la Lente.

  7. Cristina 21/02/2014 at 09:36 #

    Hobby Cafe, în apropiere de strada Mântuleasa

  8. bogdan 04/03/2014 at 08:30 #

    Ultimele doua sunt citite. Astept sa zici de primul titlu mai multe, dupa ce-l termini, poate, poate 🙂

  9. Mihaela 15/03/2014 at 19:46 #

    Acum citesc Hotul de carti. Am citit Clenciul, o carte superba, merita atentia, timpul si sufletul nostru de la prima pana la ultima pagina. Am vazut si ecranizarea facuta prin anii 70.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai