Ce cărți citim primăvara asta

Cele trei cărți alese pentru următoarele luni, plus întâlnirea de sâmbătă, orele 19.00, pentru Middlesex.

J udecând după alegerile celor câțiva care v-ați exprimat preferințele la postarea asta, deduc că în următoarele trei luni citim:

Catch 22 – Joseph Heller

De veghe în lanul de secară – Salinger

Hoțul de cărți – Markus Zusak

În ordinea asta, adică alfabetică, de vreme ce fiecare dintre ele are câte trei voturi, la egalitate. Așadar, începem cu Catch 22, pe care eu am început-o acum câteva luni și nu am reușit să trec de primele pagini, dar sunt sigură că de data asta o să mă străduiesc mai abitir 🙂

Până la finele lui martie, când ne vom întâlni pentru ea, avem sâmbătă 22 februarie primul club de carte pe anul ăsta. Discutăm despre Middlesex și bem ceva, fiecare după preferințe. Propuneți, vă rog, un loc de întâlnire, că eu m-am plictisit de Lente 🙂

UPDATE:

Ne vedem mâine, sâmbătă, 22 februarie, la Hobby Cafe, de la ora 19.00. Masa e rezervată pe numele meu.

Etichete: , ,

9 comentarii la “Ce cărți citim primăvara asta” Subscribe

  1. ileana 18/02/2014 at 12:02 #

    Toate cartile propuse pentru sesiunea asta se regasesc si in varianta electronica 😀

    Ne vedem la club sambata.

  2. Vlad 18/02/2014 at 12:11 #

    Catch-22 e o carte fantastica, chiar daca la inceput nu se intrezareste niciun sens. Eu am citit-o in traducerea de la Polirom si a fost faina, dar cred ca era superba in engleza originala.

    De veche in lanul de secara mi-ar fi placut mult in adolescenta, la 26 de ani, cand mi-a cazut in mana, nu mi-a spus nimic.

  3. fefe 18/02/2014 at 14:42 #

    @ E o engleza destul de sofisticata, mai ales pentru ca autorul are pasaje de un realism-liric, fabuloase pentru a descrie ineptia razboiului, in care abuzeaza, in sensul bun, de aglomerari de cuvinte, cu sensuri apropiate dar oarecum diferite. Astfel ca, autorul epuizeaza repede vocabularul comun, mai accesibil nenativilor de engleza, si te trimite la un fond mai adanc (si mai expresiv al limbii)
    Chiar as fi curios ce poate spune cineva care a citit cartea si in romana si in engleza, pentru ca mie imi pare foarte greu de tradus, daca nu vrei sa pierzi o parte din sens.

  4. fefe 18/02/2014 at 14:43 #

    @Catch 22

  5. ileana 19/02/2014 at 09:52 #

    Propun sa ne vedem la Livada cu visini STRADA GRIGORE ALEXANDRESCU NR.77, SECTOR 1
    http://livadacuvisini.com.ro/ro/contact_form.php

  6. Adi 19/02/2014 at 22:15 #

    Hai sa ne vedem la Lente.

  7. Cristina 21/02/2014 at 09:36 #

    Hobby Cafe, în apropiere de strada Mântuleasa

  8. bogdan 04/03/2014 at 08:30 #

    Ultimele doua sunt citite. Astept sa zici de primul titlu mai multe, dupa ce-l termini, poate, poate 🙂

  9. Mihaela 15/03/2014 at 19:46 #

    Acum citesc Hotul de carti. Am citit Clenciul, o carte superba, merita atentia, timpul si sufletul nostru de la prima pana la ultima pagina. Am vazut si ecranizarea facuta prin anii 70.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Pur și simplu Norvegia

16

Impresii de călătorie din Norvegia, încă o țară care nu suferă vreo comparație cu România.

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

Maidanezul antrenat să fie Saint Bernard

Codruț și nepotul lui, Vasile

Codruț a fost cules de pe străzile din Craiova, în 2004, și a devenit azi unicul maidanez cu atestat de câine de căutare și salvare din dărâmături. O performanță la care ajung maximum 10% din câinii de rasă la nivel internațional.

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

Restul de 60% e tăcere

deget

Portret colectiv al celor 60% absenți de la vot: Vine inspecția sanitară și o întreabă pe asistentă dacă anumite aparate de pe care trebuie să ia probe sunt dezinfectate. Asistenta zice că nu, că nu a avut timp. Inspectorul pune mâna pe soluție, dezinfectează aparatul, ia proba și pleacă mulțumit

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.