Cât de departe poți să mergi fără benzină

Până la prima benzinărie care-ți iese în cale. Sau până rămâi în pana prostului.

D e câteva zile mă încăpățânez să circul prin oraș fără benzină. A piuit cândva să mă anunțe că nu mai are, dar am tot amânat neplăcuta vizită la benzinărie, de parcă ar fi fost la ginecolog. Azi când am plecat de pe loc zicea că mai am pentru 23 de km. Vă dați seama că la distanțele din București nu aveam cum să ajung la 0 absolut după numai un drum până la Autogara Obor și înapoi. Totuși, inevitabilul s-a produs.

Mi-am amintit cu ocazia asta de scena asta din Seinfeld:

Cât de mult sub limită ești dispus să mergi ca să vezi dacă te ține? Întrebarea mi-am pus-o de mai multe ori, dar abia azi am apucat să văd (în aproape 6 ani de când am mașina) linia punctată în loc de cifre acolo, pe bord, de parcă ar fi fost o linie dreaptă la EKG. Și asta cu câteva sute de metri înainte de benzinărie. M-am fâstâcit așa de tare (deja mă vedeam cu un pet în mână cerșind nițică benzină la marginea drumului, mai exact chiar peste drum de benzinărie) încât am intrat pe contrasens în bezinărie și am  tras cu spatele la o pompă, unde i-am spus, cu ultima suflare și inima bătând nebunește, unui nene, să-mi pună și mie benzină de 100 de lei.

M-a privit cu milă și la plecare nici măcar n-a mai stat pe lângă mașină ca să aștepte bacșiș. Eu, carele la viața mea numai plinul ochi îl făceam și dădeam și bacșișuri generoase!

Tags: , , , , , ,

6 Responses to “Cât de departe poți să mergi fără benzină” Subscribe

  1. Emil 07/03/2014 at 23:28 #

    Amuzanta intamplarea ta, cred ca esti dependeta de adrenalina si de-aia ai riscat 🙂
    Eu fara benzina am mers vreo 50km intr-o zi, pe jos, ca masina nu am.

  2. Tasepenet 08/03/2014 at 08:54 #

    La un Nissan Note (ce-i drept, diesel), dupa aparitia liniilor fatale in loc de cifre, am mai mers vreo 3-4 km, pana la prima benzinarie. Ce-i drept, am si imbatranit vreo 20 de ani in proces si am calcat 3 babe ca ma holbam numai in bord, da-i alta poveste…

  3. Motanul 08/03/2014 at 22:23 #

    Nu urmărești Top Gear UK se vede. Au mers aia din Elveția pana in Anglia cu un plin. O masina ar trebui sa meargă încă 100 de Km cel puțin după aprinderea becului roșu.

  4. Sonia B 09/03/2014 at 07:56 #

    Pana se termina si vaporii din rezervor 😀 !

  5. Adrian 10/03/2014 at 12:28 #

    Asa, bacsis pentru ce?

  6. Oana 10/03/2014 at 14:38 #

    Am rămas și eu în pana prostului, o dată în plină intersecție și o dată în pasajul Victoria 🙂 Taximetriștii să trăiească, ei m-au ajutat. De atunci m-am învățat minte. Pe vremea aia mă plângeam că n-am bani să fac plinul la mașină. Un prieten de-al meu avea o vorbă: „costă la fel de mult să mergi cu rezervorul aproape plin sau cu el aproape gol”.

Leave a Reply

Oldies but goldies

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.