Ce a făcut mama de ziua femeii

Mucenici moldovenești și din ăia muntenești, fierți sau copți, cu nucă, miere și scorțișoară.

T oată copilăria mea nu a făcut decât mucenici fierți. Îmi amintesc că oalele erau mari, ca și când am fi avut ditamai familia. Și ne chinuiam o zi întreagă să-i decupăm cu un aparat din ăla confecționat la ea la fabrică, opturi, opturi. Aparatului i se tot strica arcul, se blocau opturile în el… apoi îi țineam răsfirați pe niște hârtii… chin. În ultimii ani s-a apucat să facă și din ăștia moldovenești, adică colăcei din cocă de cozonac, copți, însiropați, unși cu miere și presărați cu nucă pisată și scorțișoară. Pe ceilalți nu se mai chinuie să-i decupeze, îi cumpără gata făcuți de la supermarket și doar îi fierbe. Într-o oală tot mai mică.

Pentru că mie nu mi-au plăcut niciodată, nici unii nici alții.

Azi dacă tot am fost la ea am ajutat-o vizual să-i facă pe ăștia moldovenești, ca să împartă. S-a zgârcit să nu murdărească o tavă mai mare și i-a înghesuit pe toți în aia mică. Așa că după ce au crescut în cuptor au ieșit din tavă precum burțile ălora care se încăpățânează să încapă în niște jeans prea mici, și evident că nu și-au mai păstrat forma. Dar, cică la gust sunt buni. Eu am râșnit scorțișoara și am spălat vasele la final 🙂

Restul ostilităților, aici:

Tags: , , , ,

One Response to “Ce a făcut mama de ziua femeii” Subscribe

  1. mihai 09/03/2014 at 07:26 #

    La multi ani de 8 martie!
    La fel a fost ziua asta si la noi, in copilarie, tot in oala cea mare, ca mie imi placeau foarte mult, nu mai mancam nimic altceva toata ziua, dimineata, pranz si seara cate 2-3 farfurii pline. Mama era multumita ca mancam totusi ceva, nu mai spunea nimic, ca in rest…Desi am copilarit in Moldova, nu am stiut de colaceii insiropati pana tarziu, mama nefiind din zona si nefacand din astia. Iar pe cei fierti ii facea impletindu-i in opt pe degete, ca nu aveam scula speciala. Cand a aparut scula de decupat aluatul, a fost un adevarat salt al progresului si civilizatiei…
    Oricum, mi-ati facut pofta de mucenici si cum sunt plecat la munca, raman doar sa-i admir in poza. Si vinul acela din pahar…Sanatate si la multi ani!

Leave a Reply

Oldies but goldies

Respect pentru sfânta prostie națională

prostie

Senatorii Ficățel și Miki Șpagă vor să ne oblige să le arătăm respect, printr-o lege care ne va măsura sentimentele și va sancționa prompt abaterile de la sentimentele sănătoase, naționale, de iubire și respect față de tot ce e românesc, creștin și … tricolor

Zen and the Art of Marcela Maintenance*

marcela

Calitatea service-urilor din București: prețuri europene, servicii făcute românește, pentru că „așa facem noi și n-am avut niciodată probleme”. Avatarurile unui șofer care se încăpățânează să citească manualul mașinii.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Life’s a bitch, prison bitch

irina-jianu-6-560x419

Irina Jianu, condamnată în lotul „Trofeul calității” alături și pentru Adrian Năstase, ispășește șase ani de pușcărie în închisoarea construită chiar de firma ei, în 2006, la Bacău