Pe cardul meu au vrut să vină americanii

Dar n-au găsit niciun ban în cont așa că au luat țeapă. Însă eu m-am ales cu cardul blocat.

D e bine ce-am terminat de achitat creditul ieri, azi mă notifică banca la care am conturili să-mi spună că mi-a blocat unul dintre carduri din cauza unei tranzacții suspecte. Sun amuzată, crezând că e vorba de fabuloasa sumă pe care am extras-o ieri ca să achit ultima tranșă din credit. S-or fi speriat – m-am gândit – că n-au mai văzut ei demult o sumă așa mare în contul meu pricăjit 🙂

Când colo, zice doamna de la telefonul băncii:

– V-a fost blocat cardul în euro deoarece aseară a fost o încercare de 5 dolari la Royal Lodge în SUA.

– Cineva a încercat să scoată 5 dolari de pe cardul meu pe care nu am niciun euro?

– Da, zice doamna.

– În SUA? Wow!

– Îl lăsăm blocat până ajungeți la sucursala băncii ca să faceți altul, OK?

Acuma mă întreb, totuși, de unde știa banca că eu nu sunt pe la Royal Logde? E drept că ieri am scos o sumă mare de bani la un bancomat din România, dar am scos de pe cardul în lei, putem să-l las acasă și să-l folosească altcineva, iar eu să fug cu celălalt în America, nu?

În fine, m-am simțit protejată, ce-i drept, de banca mea, și bănuiesc că toată treaba mi se trage de la faptul că acel card în euro e atașat contului de pay pal de pe care am mai făcut câteva tranzacții în ultimii ani. Sau poate nu, cine știe ce fraier de american a luat țeapă clonând cardul unei pârlite de românce.

Etichete: , , , , , , ,

5 comentarii la “Pe cardul meu au vrut să vină americanii” Subscribe

  1. ady 06/05/2014 at 12:49 #

    In general bancile cam tin seama de tipul de tranzactii pe care il face un client si cand apare cate una mai fistichie care nu seamana cu tranzactiile obisnuite, blocheaza cardul si suna clientul si-l intreaba dc intr-adevar a efectuat tranzactia. Banii multor oameni au fost salvati astfel (si nu vorbim de 5 dolari-poate era vorba de o tranzactie de verificare-sunt bani si se poate-scoat tot).

  2. septimiu 06/05/2014 at 13:04 #

    Probabil este un card cu care la un moment dat ai alimentat benzina de la OMV, Rompetrol sau Agip :). Acum 1-2 ani a fost o chestie extraordinara de PR ca aceste minunate companii si procesatorii lor de carduri au reusit sa povesteasca frumos cum ca e bine sa va schimbati cardul fix atunci si imediat si nimeni nu a sarit de fund in sus cum s-a intamplat la tigania aia facuta de BRD si Peek.

  3. Prevazatorul 06/05/2014 at 13:48 #

    Cum fac eu:
    Am doua carduri. Unul pentru contul „normal”, cu limita cam mare de extragere de numerar si pe care pot sa merg si in minus, si unul de rezerva pe un cont fara credit in care trimit eu cati bani vreau cu aplicatia de banking a bancii unde am conturile, de pe mobil din contul normal, inainte da a plati cu cardul de rezerva ceva. Asa ca pe contul de rezerva n-am niciodata mai mult de 100 de euro(pe o perioada mai mare de 5 minute). Pentru platit in magazine/scos bani de la bancomat pe strada(unde e riscul de clonare) folosesc doar cardul de rezerva. Folosesc cardul normal numai la plati online si exceptional daca n-am acces la internet cu telefonul doar daca tranzactia e sigura(bancomat in interiorul bancii). Cu aplicatia de pe mobil pot sa vad ce plati s-au facut din cele dou conturi in orice moment, asa ca daca observ ceva suspect, pot anula oricare dintre carduri imediat.

  4. vali 06/05/2014 at 15:06 #

    pe mine m-au informat că trebuie să anunț dacă voi călători in afară, ca să știe să nu se panicheze când văd retrageri.

  5. Adrian 07/05/2014 at 08:29 #

    Eu am cardul la Banca Tiriac si la orice plata efectuata in strainatate primesc instant un sms pe telefon cu detaliile operatiunii. Daca nu am facut eu operatiunea pot sa sun urgent la banca sa blocheze banii / cardul.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

Din Buenos Aires con mucho calor

eu

Zgomotos, fierbinte, cu iz de grătar și cu aromă de tango – Buenos Aires, orașul cu 13 milioane de oameni

Cum se aproba un film pe vremea lui Ceaușescu

gabriela petre

Povestește Mihai Constantinescu, regizor care și-a început cariera cu niște pușcărie pentru delict de opinie, a stat pe bară zece ani după asta, fiindu-i interzis să lucreze în branșă, apoi a făcut un balet ideologic ca să nu-i fie rușine azi cu filmele semnate în vremea aia