Ce cărți citim vara asta?

Vă rog să propuneți lecturi pentru următoarele cluburi de carte, din cele trei luni de vară: iunie, iulie și august. Gândiți-vă că vor fi luni calde, de vacanță (sau nu), cu chef de citit (sau nu)

H ai că vine ea și vara, nu disperați, dar măcar să ne găsească pregătiți. Așa că vă propun să începem a propune și vota cărțile pe care vrem să le citim vara asta, înainte de 30 mai, data stabilită pentru clubul de carte pe luna asta. Așa cum știți, ne vedem pe 30 mai ca să discutăm „Hoțul de cărți”, de Markus Zusak.

Până atunci am să vă rog să propuneți cărți de citit pentru următoarele cluburi, din cele trei luni de vară: iunie, iulie și august. Gândiți-vă că vor fi luni calde, de vacanță (sau nu), cu chef de citit (sau nu). Așadar, să fie vesele și relaxante (cărțile), asta a fost comanda de la ultimul club de carte, asta trecem în caietul de sarcini al selecției de oferte. Că și așa avem neuronul stresat gata din alte cauze, să nu ne obosim prea tare citind ceva ce ne poate scrânti mintea, doamne ferește.

Propuneți aici și în două săptămâni votăm.

Poza e făcută de Mirela Momanu.

 

Tags: ,

11 Responses to “Ce cărți citim vara asta?” Subscribe

  1. IoanaS 02/05/2014 at 11:49 #

    The prisoner of heaven – Carlo Ruiz Zafon

    South of the Border, West of the Sun – Haruki Murakami

    A fost pomenita de mai multe ori o carte romaneasca dar am uitat care era. Cele care o citisera erau de parere ca merita. Aia as vrea-o si eu, dar nu stiu care e 🙂

    • ady 02/05/2014 at 19:18 #

      intreab-o pe ileana. ea-si noteaza toate cartile. 🙂
      din ce-mi amintesc eu, in afara de „cronica de familie”, n-au mai fost carti romanesti care sa ne fi dat pe spate. (bine, pe mine nu m-a pasionat nici „cronica de familie” dar asta e alta poveste 🙂 )

  2. ady 02/05/2014 at 19:15 #

    deci ceva mai usor zici.
    1. „zana carabina” – daniel pennac http://ro.serialreaders.com/detalii-carte/5931-zana-carabina.html sau http://www.bookblog.ro/comedie-parodie-satira/micuta-vanzatoare-de-proza/ acelasi autor. prima e preferata mea din serie (a doua din serie), dar cea din urma (a treia din serie) a castigat niste oaresce premii si sper sa conteze la vot 🙂 e cu „sau” nu cu „si”.
    2. „tommy si prietenii sai”- jerome k jerome http://www.coltulcolectionarului.ro/blog/wordpress/tommy-si-prietenii-sai-de-jerome-k-jerome/
    3. „fulger in plina vara” si „nori negri deasupra castelului blandings”- p.g. wodehouse. preferate mele din seria castelului blandings. amandoua. una e continuarea celeilalte, dar nu mai stiu care e prima. lejere si nu prea si destul de subtiri. http://www.polirom.ro/catalog/carte/fulger-in-plina-vara-1362/ si http://www.piticipecreier.ro/carte/383-Nori-grei-deasupra-Castelului-Blandings.html

    atat artile lui k jerome, cat si a le lui wodehouse sunt de un umor englezesc de cea mai buna factura incat practic e un sacrilegiu sa le numesti „literatura usurica/de consum”.

  3. ady 02/05/2014 at 19:15 #

    ps. am toate cartile, fie format fizic fie electronic.

  4. Alina M 02/05/2014 at 21:20 #

    Ady, mâine vrei să mergi la Sarmizegetusa dacică, cea de lângă Orăștie? Probabil pe la amiază s-ar putea să fie un loc într-o mașină care pleacă din Petroșani.

  5. Alina M 02/05/2014 at 21:55 #

    Rectific, este sigur un loc. Și scuze pentru offtopic.

  6. ady 02/05/2014 at 23:57 #

    aaaaa, multumesc. chiar nu-mi inchipuiam ca si-ar aminti cineva de asa ceva. mi se pare absolut fantastic.
    dar eu sunt in (din) bucuresti. si acum e cam 1 noaptea si la ideea de a ajuge pana ….azi la pranz la petrosani, mintea mea s-a blocat complet.
    daca ar fi fost sa fie, n-ar fi fost nevoie de mai mult de un loc. sunt una, chiar daca imi place sa pretind ca-s mai multe pentru ca- in zodia gemeni 🙂

  7. zamfi 03/05/2014 at 15:46 #

    Cimitirul a lu telespan? Io zic ca merge.

  8. Ana 04/05/2014 at 20:45 #

    Jurnal de Alice Voinescu! de recitit adica! De stat la plaja in maxim plictis cu cartea in mana si aparatoarea de muste in cealata!

  9. adobrero 06/05/2014 at 09:58 #

    1. Lolita de Vladimir Nabokov
    2. Lebedele salbatice. Trei fiice ale Chinei de Jung Chang
    (asta pentru ca Ioana le notase deja)
    si
    3. Jacob se hotaraste sa iubeasca de Catalin Dorian Florescu
    (daca tot se cer autori romani) 🙂

    Sincer nu stiu daca sunt cele mai lejere si de vara romane, dar nici vreo filozofie existentiala nu sunt.

  10. Cristina 08/05/2014 at 16:56 #

    Pentru mine dacă e vară, e David Lodge; anul acesta am pus ochii pe „Gânduri ascunse”.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

Nu există o legătură între creșterea avuției bisericii și calitatea vieții enoriașilor

oti

Interviu cu fondatorul Asociației Secular Umaniste din România, Atila Nyerges, despre religie, credință, știință și imoralitatea legăturii dintre biserică și politicieni, pe la spatele poporului prezumat credincios.

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Stăm prost cu nervii

sacrificat

O jumătate de oră într-un autobuz Mercedes, în cel mai bogat oraș al țării.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român