Ciocoii noi pe stil vechi

România a intrat în UE, dar trăiește încă desculță într-o perpetuă țiganiadă.

D ouă știri din România de azi, 30 mai 2014:

1. Cel mai bogat om din România, Ioan Niculae, își întreține uriașul imperiu agricol pe care l-a dezvoltat în sudul țării prin munca a mii de țărani săraci pe care nu-i plătește cu lunile. O investigație incognito a României libere a scos la iveală faptul că zilierii care lucrează pe terenurile latifundiarului primesc, după 12 ore de trudă, în cel mai bun caz o pâine sau o mână de făină. Acest fapt a fost recunoscut chiar de șefii unor ferme din holdingul InterAgro, deținut de Ioan Niculae, care au refuzat să-i primească la muncă pe reporterii sub acoperire de teamă că aceștia ar putea face scandal la finalul zilei dacă nu primesc banii promiși.

și

2. Huiduieli, îmbrânceli şi poliţie la capul unui mort. Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a sfidat un sat de creştini dintr-un bolid cu geamuri fumurii Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, pe numele său de mirean Ilie Giosanu, însoţit de alţi trei clerici de la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, a „descins” astăzi, în urmă cu câteva ore, dintr-un luxos Audi A8 în mijlocul sătenilor din Cernu, comuna băcăuană Poduri.

Noi nu avem nici ce mânca, suntem nişte oameni săraci. De unde are Ioachim atâţia bani pentru o asemenea maşină? Ia şpăgi! Ne sfidează cu luxul ăsta!

 a strigat din mulţime Maria Amariei (68 de ani).

În timpul ăsta, politicienii – celălalt pol de putere din această sfântă treime care ne stăpânește – fac calcule pentru alegerea viitorului „domn”.

Am senzația tot mai des, în ultima vreme, citind presa cotidiană de la noi, că de fapt recitesc literatura obligatorie de la școală, despre o Românie din secolul trecut, încălecată de boierime și cler. Azi, de exemplu, au fost „Desculț” de Zaharia Stancu, și „Țiganiada”, de Ioan Budai Deleanu. Dar, desigur, aia era catalogată drept literatură proletcultistă, acum suntem democrați și mai ales creștin ortodocși până-n măduva sărăciei. Pare că nici poporul, nici păstorii lui nu au învățat nimic din istoria ultimelor secole, de aia suntem condamnați s-o repetăm, ca într-o lungă zi a cârtiței, până când ne-o veni dracului mintea la cap.

P.S. Îmi place cum le răspunde un „înduhovnicit” sătenilor revoltați dintr-unul din clipurile de pe Adevărul:

Mântuitorul a spus: să topiți cuțitele să vă faceți fiare de plug din ele!

Varianta 2014 a preafericiților ar fi

să topiți cuțitele să vă faceți Audi din ele!

Tags: , , , , ,

6 Responses to “Ciocoii noi pe stil vechi” Subscribe

  1. Fluieratorul 30/05/2014 at 13:24 #

    Asadar, marele latifundiar isi face averea si prin jefuirea celor care muncesc pentru el, pentru ca onor statul roman isi intoarce fata de la ei, in mod convenabil. Nu reporterii sub acoperire, ci niste agentii si ministere ar avea ceva de facut aici, ca pun pariu ca situatia le e cunoscuta.

    Cit despre cler, cu banii de la stat si de la prostimea care moare de frica vietii de apoi, ce sa zic… N-are flacaul gusturi proaste la masini.

    Viata e ca pe vremea „descultului” pentru ca oamenii sint la fel de lipsiti de educatie si de orizont ca si atunci, si n-au alte asteptari. Si lucrul asta ma mira, pentru ca acum informatia circula in multe feluri, si nu mai e nimeni cu capul in traista, ca acum 100 de ani. Nu inteleg cum de nu-si dau seama ca nimeni nu-i va putea scoate din rahat daca ei nu vor sa iasa de acolo.

  2. VASILIU MIRCEA PAUL 30/05/2014 at 16:13 #

    CE mai e nevoie ca să lămurim, o dată pentru totdeauna, că și capitalismul și CREȘTINISMUL românesc (și tot restul) sînt doar niște… FORME FĂRĂ FOND. Bietul Maiorescu ! El chiar era convins că într-un termen rezonabil formele goale vor căpăta conținut.

    • geo 02/06/2014 at 06:55 #

      Maitre, te rog nu generaliza/parafraza!
      Maiorescu nu vorbea despre formele bisericii!

  3. che 30/05/2014 at 18:33 #

    how about this?
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17388239-ministerul-educatiei-biserica-ortodoxa-incheiat-protocol-privind-predarea-religiei-scoli-protocolul-nu-public.htm

    • che 30/05/2014 at 18:49 #

      http://basilica.ro/_upload/img/17484_p18p4i8huvb0kq0pga8sr0kj4c.jpg
      imi vine sa vomit vazandu-i atat de (prea)fericiti

  4. o femeie 03/06/2014 at 09:03 #

    au uitat ce a fost in 1907, cand moldovenii, considerati oameni blajini si toleranti s-au ridicat.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

În așteptarea telefonului de la Angela Merkel

tausance-bun

Ce mai face echipa care l-a ajutat pe Iohannis să strângă un milion de like-uri pe Facebook și să ajungă președinte

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.