Epilog la măgăria high definition de la Romtelecom

După ce a încercat să ne aburească cu servicii pe care nu le cerusem, Romtelecom a scumpit abonamentele. Cui nu-i convine poate să se ducă la alții. Peste drum, în același cartel.

minciuniÎn martie anul ăsta primisem o ofertă de nerefuzat de la Romtelecom, în care trebuia să-i sun ca să le spun dacă nu mai vreau un serviciu pe care mi-l băgau cu forța pe gât. I-am reclamat la OPC, dar i-am și sunat să le spun că nu vreau serviciul respectiv. OPC mi-a transmis că i-ar fi obligat să-și revizuiască comportamentul comercial.

Luna trecută am primit un alt pliant colorat de la ei în care eram anunțată sec că mi-au schimbat grila de programe și că de luna asta se scumpește abonamentul cu 0,62 euro cu TVA. Dacă nu-mi convine sunt invitată să reziliez unilateral contractul.

Așadar problema era de fapt că Romtelecom voia să scumpească serviciile și nu avea un motiv plauzibil. Probabil faptul că euro stagnează de ceva vreme e dăunător pentru biznis. A încercat măgăria cu serviciile cu forța, dacă nu le-a mers au scumpit de-a dreptul. Ei știu foarte bine că nu ai ce să faci în cazul ăsta. La cine să te muți? Că în ultimii 20 de ani i-am încercat pe toți de pe piață. E un cartel foarte bine organizat, toți funcționează după aceleași rețete, diferă doar numele.

În perioada măgăriei de la Romtelecom am înțeles că și concurența făcea exact același lucru. RCS-RDS nici ei nu sunt mai breji. Am fost abonata lor. Prețurile și calitatea serviciilor sunt comparabile. Tertipurile de jecmănit clientul sunt la fel. Nu înțeleg de ce nu se unesc toți într-o singură firmă care să se numească „cartelul șmecherilor care le iau banii fraierilor pe potențiale servicii de telefonie, internet și TV”. În felul ăsta poate ar afla și ăștia de pe la consiliul concurenței sau ce alte instituții mai plătim prin statul ăsta, ce e ăla un cartel și cum funcționează.

Din păcate Internetul nu crește în fundul curții ca să-l culeg de acolo, că aș renunța mâine la serviciile lor integrate de telefonie și televiziune.

Etichete: , , , , ,

17 comentarii la “Epilog la măgăria high definition de la Romtelecom” Subscribe

  1. geo 23/07/2014 at 13:03 #

    De regula firmele de cartier sfarsesc prin a fi preluate de firmele mari.
    Au am avut la inceput drept furnizor o firma a doi studenti frati care dominau cvartalul de blocuri. Cand au terminat facultatea au vindut-o unei firma care se ocupa de jumatate din cartier. a urmat preleuarea de o firma care se ocupa de tot cartierul. dupa vreo trei ani au fost cumparati de un provider care se intindea in mai multe sectoare si oferea tot felul de alte servicii. dupa doi ani m-am trezit ca si astia au fost cumparati de RCS rds iar abonamentul ramanea la aceiasi valoare. timp de doi ani.
    acum am tv upc, internet rds rcs, telefon fix Romtelecom si mobil vodafone!
    Inca nu pot sa cred in calitatea serviciilor integrate!

  2. Om bun 23/07/2014 at 19:17 #

    Eu am internet de la digi prin intermediul unui ‘stick”. Platesc o parte dintr-un abonament de net cu altcineva.
    Am cateva canale TV, ce se prinde la liber cu o antena pe bloc in capitala. Abonament de 2 euro de la Digi, mereu imi raman minute.
    Cheltuieli minime, sunt multumit.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Cum e PSD-ul în Germania

metin-hakverdi2

Ce promite în campanie un parlamentar german de origine turcă, votat de peste 40% dintre alegători: impozitarea multinaționalelor, creșterea impozitelor pentru bogați, subvenții pentru femei și săraci

(III) Clientul român e mitocan și nespălat

sexwork is work

Ultima parte a interviului cu „Profesoara” – una dintre cele mai vechi prostituate din București – face un portret robot al clientului român, de la gunoier și căcănar, până la politician și preot.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.