Ce mai citim iarna asta?

Aștept propuneri pentru următoarele lecturi de la clubul de carte.

clubul de carteȘase luni au trecut ca gândul și odată cu ele ne-am învrednicit să citim (acuși-acuși) și cele șase cărți pe care le-am votat astă vară pentru clubul de carte. Cel puțin ăi mai perseverenți dintre noi 😉 Ca bilanț al ultimelor șase luni aș zice că „Fiicele Chinei” mi-au rămas cel mai mult la inimă, dar și „Jacob se hotărăște să iubească” a fost bun. Ca să nu mai zic de Cimitirul lui Teleșpan, a treia carte despre cimitire citită în cei trei ani de club de carte 😀

Urmează să ne vedem sâmbătă, 15 noiembrie, ca să dezbatem ultima carte din seria asta – Prizonierul cerului, de Carlos Ruiz Zafon – și apoi intrăm în anul al patrulea de club. În pregătire lansez azi invitația pentru cine se simte capabil să propună ce cărți vrea să citim în următoarele luni, adică din decembrie încolo. Gândiți-vă că vine iarna, frig, gura sobei (cine n-are calorifer), vreme nasoală, mâncare multă, dar și beutură, sărbători, rezoluții de an nou, sfârșituri și începuturi … deci lecturile ar trebui să compenseze neajunsurile astea.

Vă aștept propunerile prin comentarii la acest post, în următoarele două săptămâni, după care votăm care pe care. Ca de obicei, propunerile sunt la liber, votul e numai pentru membrii clubului, adică acei oameni care vin la club. Pentru că tot m-au întrebat diverși în ultima vreme, participarea nu presupune vreo condiție obligatorie, în afara faptului de a citi respectiva carte din lună, dar e o condiție de bun simț să vii la club dacă vrei să ai drept de vot și decizie asupra lecturilor celorlalți.

Deci, recapitulare: oricine poate propune cărți, numai membrii clubului votează, rezultatul se publică pe blog și citește cine vrea, vine la club cine poate și uite așa mai traversăm o iarnă. Puteți propune cărți pe care le-ați citit sau pe care vreți să le citiți. Apoi urmăriți rubrica „ce citim luna asta” de pe coloana din dreapta a blogului și veți ști care e cartea „curentă” și eventual locul de întâlnire pentru fiecare club.

Etichete: , ,

14 comentarii la “Ce mai citim iarna asta?” Subscribe

  1. Roxana 31/10/2014 at 18:35 #

    Oscar si Tanti Roz de E. Schmitt. Cum devii membru al clubului? Roxana

    • Dollo 31/10/2014 at 18:45 #

      Citind cărțile de la club și venind să le discuți cu noi

  2. Dalia 25/12/2014 at 10:33 #

    Abia le-am terminat si merg bine cu sezonul rece:

    „Cartea rasului si a uitarii” Milan Kundera
    „Casa somnului” Johnatan Coe
    „Iarna vrajbei noastre” Steinbeck
    Piero Chiara ” Paltonul de astrahan” si ‘Un ghimpe in inima”

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Ziua 2: Dragă, eu unde dorm? că mă întreabă recenzorul….

Ospitalitate, dar nu degeaba

Dacă vă calcă recenzorul oferiți-i, vă rog eu, un pahar cu apă. Nici nu știți ce nevoie are!

Moartea iedului, mănânc și trăiesc

cioban-ied

Ciobanul mi-a zis să nu mă uit, că la ei femeile pleacă de acasă când se taie mieii. Am decis să nu-l ascult. Credeam că o să fiu mai tare ca Labiș și n-o să mai pot mânca după asta.

Cum a distrus Oprescu o investiție de 14 milioane de euro, deturnând 5 milioane

oprescu_telegondola

Pentru o datorie de 5 milioane de euro a RATB către Metrorex, Primăria Capitalei preferă să arunce la coș o investiție de 14 milioane de euro, parte a unui proiect mai amplu, de 35 de milioane de euro, făcut din credite externe.