Ce citim până la (primă)vară

Ne vom întâlni pe 10 ianuarie 2015 ca să dezbatem ce a înțeles fiecare din cartea lui Orhan Pamuk.
  • A new life – Orhan Pamuk  – ianuarie 2015
  • Dora Bruder – Patrick Modiano – februarie 2015
  • Henderson, regele ploii – Saul Bellow – martie 2015
  • Pilot de război – Antoine de Saint Exupery – aprilie 2015
  • … Să ucizi o pasăre cântătoare – Harper Lee – mai 2015
  • Unchiul Rudolf – Paul Bailey – iunie 2015
Astea sunt cărțile pe care le-ați votat, tovarăși și tovărășici de la clubul de carte. Cea mai votată a fost a lui Pamuk, pentru care la ultima întâlnire s-a și cerut un răgaz mai mare de citire, știut fiind stilul „facil” al autorului 😉
Încheiem, așadar, anul cu o pauză de carte, cum îi șade bine cititorului de cursă lungă. Luna decembrie e rezervată sărbătorilor, vacanței, lenei și altor activități decadente din serie. Ne vom întâlni pe 10 ianuarie 2015 ca să dezbatem ce a înțeles fiecare din cartea lui Orhan Pamuk. Vor fi bineveniți și cei care nu au înțeles. După cum și cei care nu reușesc să o citească pe toată până atunci, dar care țin să participe. Introducem, cu această ocazie, mult promisa regulă: cine nu citește, plătește vinul.
Restul cărților vor fi citite în ordine alfabetică, așa cum le-am înșirat eu mai sus, până intrăm în vară. Între timp e liber să mai citiți și altceva, ca să nu sărăcească editurile din cauza noastră.
Spor la lectură!

Etichete: , , ,

5 comentarii la “Ce citim până la (primă)vară” Subscribe

  1. Adi 29/11/2014 at 01:25 #

    Yay! Abia astept. 🙂

  2. Adi 29/11/2014 at 12:41 #

    „A new life” o citim in versiunea englezeasca?

    • ady 29/11/2014 at 13:46 #

      stiu ca lumea stramba din nas la auzul expresiei „biblioteca publica”, dar toate cartile de tura asta se gasesc la biblioteca metropolitana, in multe din filiale.
      de asemenea, toate filialele pe care le frecventez eu, dar si altele pe care le-am verificat, 2-3 zile pe saptamana au program pana la 7 pm. asa ca si un corporatist care nu vrea musai statuie in fata sediului principal poate ajunge.
      eu personal o voi imprumuta de la biblioteca. sunt inca la inceputul aventurii cititului in engleza si nu ma incumet la cartea asta.

      • Adi 29/11/2014 at 16:01 #

        Eu te inteleg, dar in era internetului mai repede faci rost de carte de pe net decat sa te duci fizic pana la biblioteca pe vremea asta. :))

        • ady 29/11/2014 at 18:02 #

          pe net n-am gasit-o in romana. 🙂 poate doar cu bani si pana acum dl pamuk nu m-a inspirat suficient de tare incat sa-mi dau banii p-o carte d-a lui.
          biblioteca e o chestie buna cand vrei sa testezi un autor/o carte si sa vezi daca merita sa dai banii. (si n-o gasesti pe net, sa nu fiu ipocrita 🙂 ) presupun ca nu toti avem atatia bani incat sa putem cumpara toate cartile pe care am dori sa le citim.
          credeam ca de gaudeamusul asta am un buget decent. pana am gasit vreo doua edituri pe care nu le mai vazusem la targuri si m-a luat cu lesin.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Zen and the Art of Marcela Maintenance*

marcela

Calitatea service-urilor din București: prețuri europene, servicii făcute românește, pentru că „așa facem noi și n-am avut niciodată probleme”. Avatarurile unui șofer care se încăpățânează să citească manualul mașinii.

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.