Ce citim până la (primă)vară

Ne vom întâlni pe 10 ianuarie 2015 ca să dezbatem ce a înțeles fiecare din cartea lui Orhan Pamuk.
  • A new life – Orhan Pamuk  – ianuarie 2015
  • Dora Bruder – Patrick Modiano – februarie 2015
  • Henderson, regele ploii – Saul Bellow – martie 2015
  • Pilot de război – Antoine de Saint Exupery – aprilie 2015
  • … Să ucizi o pasăre cântătoare – Harper Lee – mai 2015
  • Unchiul Rudolf – Paul Bailey – iunie 2015
Astea sunt cărțile pe care le-ați votat, tovarăși și tovărășici de la clubul de carte. Cea mai votată a fost a lui Pamuk, pentru care la ultima întâlnire s-a și cerut un răgaz mai mare de citire, știut fiind stilul „facil” al autorului 😉
Încheiem, așadar, anul cu o pauză de carte, cum îi șade bine cititorului de cursă lungă. Luna decembrie e rezervată sărbătorilor, vacanței, lenei și altor activități decadente din serie. Ne vom întâlni pe 10 ianuarie 2015 ca să dezbatem ce a înțeles fiecare din cartea lui Orhan Pamuk. Vor fi bineveniți și cei care nu au înțeles. După cum și cei care nu reușesc să o citească pe toată până atunci, dar care țin să participe. Introducem, cu această ocazie, mult promisa regulă: cine nu citește, plătește vinul.
Restul cărților vor fi citite în ordine alfabetică, așa cum le-am înșirat eu mai sus, până intrăm în vară. Între timp e liber să mai citiți și altceva, ca să nu sărăcească editurile din cauza noastră.
Spor la lectură!

Tags: , , ,

5 Responses to “Ce citim până la (primă)vară” Subscribe

  1. Adi 29/11/2014 at 01:25 #

    Yay! Abia astept. 🙂

  2. Adi 29/11/2014 at 12:41 #

    „A new life” o citim in versiunea englezeasca?

    • ady 29/11/2014 at 13:46 #

      stiu ca lumea stramba din nas la auzul expresiei „biblioteca publica”, dar toate cartile de tura asta se gasesc la biblioteca metropolitana, in multe din filiale.
      de asemenea, toate filialele pe care le frecventez eu, dar si altele pe care le-am verificat, 2-3 zile pe saptamana au program pana la 7 pm. asa ca si un corporatist care nu vrea musai statuie in fata sediului principal poate ajunge.
      eu personal o voi imprumuta de la biblioteca. sunt inca la inceputul aventurii cititului in engleza si nu ma incumet la cartea asta.

      • Adi 29/11/2014 at 16:01 #

        Eu te inteleg, dar in era internetului mai repede faci rost de carte de pe net decat sa te duci fizic pana la biblioteca pe vremea asta. :))

        • ady 29/11/2014 at 18:02 #

          pe net n-am gasit-o in romana. 🙂 poate doar cu bani si pana acum dl pamuk nu m-a inspirat suficient de tare incat sa-mi dau banii p-o carte d-a lui.
          biblioteca e o chestie buna cand vrei sa testezi un autor/o carte si sa vezi daca merita sa dai banii. (si n-o gasesti pe net, sa nu fiu ipocrita 🙂 ) presupun ca nu toti avem atatia bani incat sa putem cumpara toate cartile pe care am dori sa le citim.
          credeam ca de gaudeamusul asta am un buget decent. pana am gasit vreo doua edituri pe care nu le mai vazusem la targuri si m-a luat cu lesin.

Leave a Reply

Oldies but goldies

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta

Viceroy vrea să-și ia permisul, Bianca – doar să se mărite

IMG_2114

Pentru că statusul social adevărat stă în Dacia papuc, cu care se poate căra „marfa”, și în numărul de puradei agățați de fusta nevestei. Restul e deșertăciune.

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.