- A new life – Orhan Pamuk – ianuarie 2015
- Dora Bruder – Patrick Modiano – februarie 2015
- Pilot de război – Antoine de Saint Exupery – aprilie 2015
- … Să ucizi o pasăre cântătoare – Harper Lee – mai 2015
Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.
„Personal history”, de Kay Graham, cândva cea mai puternică femeie din America, la cârma Washington Post: despre jurnalism, politică, feminitate și neîncredere. O carte despre cum era America great în secolul trecut.
Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.
Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.
Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.
Yay! Abia astept. 🙂
„A new life” o citim in versiunea englezeasca?
stiu ca lumea stramba din nas la auzul expresiei „biblioteca publica”, dar toate cartile de tura asta se gasesc la biblioteca metropolitana, in multe din filiale.
de asemenea, toate filialele pe care le frecventez eu, dar si altele pe care le-am verificat, 2-3 zile pe saptamana au program pana la 7 pm. asa ca si un corporatist care nu vrea musai statuie in fata sediului principal poate ajunge.
eu personal o voi imprumuta de la biblioteca. sunt inca la inceputul aventurii cititului in engleza si nu ma incumet la cartea asta.
Eu te inteleg, dar in era internetului mai repede faci rost de carte de pe net decat sa te duci fizic pana la biblioteca pe vremea asta. :))
pe net n-am gasit-o in romana. 🙂 poate doar cu bani si pana acum dl pamuk nu m-a inspirat suficient de tare incat sa-mi dau banii p-o carte d-a lui.
biblioteca e o chestie buna cand vrei sa testezi un autor/o carte si sa vezi daca merita sa dai banii. (si n-o gasesti pe net, sa nu fiu ipocrita 🙂 ) presupun ca nu toti avem atatia bani incat sa putem cumpara toate cartile pe care am dori sa le citim.
credeam ca de gaudeamusul asta am un buget decent. pana am gasit vreo doua edituri pe care nu le mai vazusem la targuri si m-a luat cu lesin.