Pipi la Umbrărescu revisited

Cine a pus bariere la intrarea în budă pe „autostrada” moldovenească E85

N u mai oprisem demult la celebrele popasuri/benzinării/cârciumi ale domnului Umbrărescu de pe E85, între Bacău și Adjud. Așa că sunt în măsură să vă informez, în caz că aveați insomnii de curiozitate, că acum accesul în budă s-a scumpit și securizat. No.1 & no.2 la Umbrărescu costă 1 leu. Nu se intră (și nu se iese) din wc decât prin niște turnicheți cum erau la metrou pe vremuri. Doamna care striga după tine, înainte, ca să-i lași și ei câțiva bănuți pentru osteneala de a păzi buda, stă acum și păzește turnicheții.

umbrarescu

La barieră la Umbrărescu

Singura parte proastă a fost că atunci când am nimerit eu acolo nu era nici doamna din imagine, și nici eu nu aveam în portofel două de 50 de bani ca să pot intra. Iar urgența era maximă. Am dat fuga la cantina din stânga, ca să cer să-mi schimbe o hârtie de un leu în două de 50. Fără succes. Tipa de la casă a zis că nu are, să încerc la benzinărie.

Dau fuga la benzinărie, tipa de la casă era în mijlocul facerii unei facturi pentru un șofer. Vezica m-a făcut tupeistă:

– Doamnă, fac pe mine. Puteți să-mi schimbați și mie un leu, dacă tot ați pus bariere la intrarea în budă?!

Mi-a aruncat o privire mirat-nemulțumită, s-a întrerupt din ce făcea și mi-a dat două de 50.

Înăuntru, curat, modernizat, cam mirositor, dar per total ok.  La ieșire am găsit-o la post pe doamna cu halat albastru.

În continuare rămân cu întrebarea: oare numai mie mi se pare aiurea să mănânci la cârciumă/să cumperi benzină și apoi să fii pus să plătești taxa de budă? Admit că în cazul meu oprirea acolo a fost strict pentru toaletă, deci am plătit – deși puteam să mă abțin încă un kilometru-doi și să intru la un OMV de aproape de Adjud – dar ca și data trecută mă enervează același lucru: de ce să plătești la budă dacă ai făcut consumație în incinta firmei? Oare legislația aia care prevede să ai toaletă dacă vinzi mâncare și băutură nu zice și ca serviciul ăsta să fie implicit și gratuit?

Nu știu, poate că încasările cumulate de la cantină și benzinărie nu-i permit domnului Umbrărescu să plătească și consumul de apă, fosa septică, detergentul și salariul doamnei în albastru, dar ceva mă face să cred că nici cu câte un leu de la fiecare client nu se îmbogățește, ci mai mult păgubește. Părerea mea.

autobuz-rahatDe aia zic că, o soluție ar fi asta, dezvoltată recent de englezi: să facă din rahat bici și să-l folosească la transport. Turnicheți are, la intrare, doamna îngrijitoare ar putea să fie postată într-o gheretă unde să vorbească non-stop la mobil (precum suratele ei de la metrou), în timp ce schimbă fise de 50 de bani clienților, iar rezultatul vizitelor la budă să contribuie la instituirea unei curse ieftine și nepoluante către destinațiile mai apropiate sau mai depărtate de Bacău.

Ce ziceți, domnu Umbrărescu, v-am scos din foame? 😉

 

Tags: , ,

7 Responses to “Pipi la Umbrărescu revisited” Subscribe

  1. madmed 23/11/2014 at 14:19 #

    In Germania pe autostrada majoritatea popasurilor mari (cu benzinarie, restaurante etc) au un sistem de toalete cu plata Serways: extrem de curate, nemirositoare, cu sistem de curatare a capacului de la wc, cu dezinfectant pentru maini sanitar (cum am si in spital) etc. Se plateste 70 de eurocenti, iti da un bon care valoreaza 50 de centi, pe care il poti folosi in acele magazine/benzinarii. Se pot folosi mai multe cupoane odata, de ex. ptr o cafea de 3 euro dai 6 cupoane si e ok.

    Prefer sa folosesc acest sistem civilizat si curat, chiar platind cei 20 de centi.

    • Dollo 23/11/2014 at 14:48 #

      Nu leg plata de curățenie, majoritatea benzinăriilor din România, la acest moment, au toalete decent de curate și fără bani.

  2. alinastanciu 23/11/2014 at 14:28 #

    Tot in germania si austria iti cumperi bilet de 0,50€ si iti decontezi contravaloarea din produse de acolo. Noi o per am aruncat acele bonuri ca habar nu aveam ca pot fi decontate (scria mititel pe ele…)

  3. valentin 24/11/2014 at 10:06 #

    so this is how you educate your „feelings”… 🙂

  4. o femeie 24/11/2014 at 14:24 #

    In germania, Olanda, Belgia am platit la toalete. 50 centi, 70, 40 centi.
    In Franta am facut shushu mic intr-o padurice, in mijlocul naturii: pasarele, umbra, urzici, tzantzari etc.

  5. krantzro 09/12/2014 at 15:11 #

    Parcă prea ne-am obişnuit ca totul să fie gratis la noi, deşi nu crâcnim când mergem pe afară şi plătim 18 euro pe o parcare în care am stat 6 ore (Austria, Szalzburg)…

  6. buda gheorghe 05/05/2015 at 22:08 #

    Vai de capul tau!
    Pentru 1 leu faci atata galagie de parca te-au violat aia in toaleta. Gratis ar fi fost ok, eventual si un sters la fund ar fi fost minunat. Opreste frate la marginea drumului si fa pipi cat te lasa vezica.
    In afara probabil plateai fara sa faci atata circ, dar in tara daca nu esti cu nasul pe sus si plin de aere, nu esti roman.
    Cine stie ce buda prin fundul curtii ai si acum nu mai poti de figuri.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Plasturii lui Negoiță – cât au costat și de ce s-au dezlipit

lipire-plasturi

50.000 de bucățele de „not so safety walk” cumpărate de la 3M au fost lipite bucată cu bucată de oamenii ADPB, pare-se la fel de prost cum a fost gândită toată lucrarea de pe Bulevardul Unirii

Ice age cu comision bancar argentinian

perrito moreno

Trecerea granițelor din Argentina în Chile și retur sau comisioanele bancare nesimțite l-ar face și pe un eurosceptic să iubească UE.

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Când Manhattanu era un soi de Ferentari…

Martha-Cooper-Kids

… iar Martha Cooper, prima femeie fotograf de la New York Post. Azi e septuagenară, dar se aleargă cu poliția și grafferii prin Brazilia ca la tinerețe. Și vine la București în 13-15 octombrie la Make a Point