O unanimitate pentru securitatea noastră

Parlamentul a votat în unanimitate legea securismului cibernetic. Niște oameni care consideră că 25 de ani n-au trecut degeaba vor să facă o nouă baricadă, duminică, 21 decembrie. De data asta în fața parlamentului.

baricada

92 de senatori au votat pentru adoptarea legii securității cibernetice azi, când se împlinesc 25 de ani de la „marea cacealma din 1989” cum bine zicea cineva pe Fb. Niciunul nu a fost împotrivă, niciunul nu a avut vreo tresărire de abținere. Unanimitate, tovarși! Aplaudați-o că e pentru liniștea și siguranța noastră.

În septembrie, aceeași lege a trecut tacit de Camera deputaților. Se poate spune că tot unanimitate a fost și acolo, chiar dacă legea nu s-a dezbătut în plen, ci doar în Comisia de IT, și acolo doar de formă. Deputații au fost unanimi în a o ignora și a o lăsa să treacă, așa cum a vrut SRI. Pentru că așa cum v-am mai povestit, asta este vrerea securității statului SRI și ea s-a înfăptuit.

Avem așadar o lege a securismului cibernetic adoptată unanim de Parlamentul României, la fix ca să ne arate că cei 25 de ani au trecut degeaba.

Degeaba pentru că cei 500 de oameni ajunși în „marea adunare națională” nu știu să facă diferența între securitate informatică – noțiune care preocupă și națiunile democratice – și percheziția calculatoarelor pe care SRI poate s-o facă oricând vrea, sub pretextul apărării patriei de dușmani cibernetici.

Degeaba pentru că la 25 de ani de la vremurile în care securitatea trebuia să știe cum bate fiecare virgulă de la mașinile de scris ale românilor, avem prea mulți cetățeni care consideră că „dacă nu avem nimic de ascuns” nu are de ce să ne deranjeze nici că SRI ne ascultă telefoanele, nici că ni se cer datele din buletin când cumpărăm o cartelă sau când ne conectăm la wi-fi în bar, deci nici dacă ne intră un serviciu de informații în calculatoarele de acasă nu are de ce să ne îngrijoreze. Că e spre binele nostru.

Curtea Constituțională a României a reușit să repare ceva din prostiile parlamentarilor și să anuleze până acum Legea Big Brother și Legea cartelelor pre-pay. La cererea societății civile, la presiunea sectorului economic obligat să facă investiții absurde pentru obsesia serviciilor. De data asta ar trebui să se întâmple la fel, dar nu avem nicio garanție. Ajungem iar la mâna unui om (fie el președintele sau avocatul poporului) pe care-l rugăm să sesizeze Curtea Constituțională pentru niște tâmpenii pe care le fac 500 de oameni plătiți ca să legifereze în interesul oamenilor, nu al serviciilor de informații. A devenit contraproductiv.

De aia duminică, la ora 12.00, în fața Parlamentului, acolo unde noul președinte al României va depune jurământul la învestitură, ne adunăm noi ăștia care credem că nu e normal ca SRI să aibă acces la computerele noastre, și-i vom cere noului președinte să-și inaugureze mandatul cu o retrimitere a legii la parlament, sau o sesizare a Curții Constiuționale.

Va fi o baricadă pentru viață privată, în amintirea celei din 21 decembrie de acum 25 de ani.

 

Ce ziceți? E duminică, la prânz. Dacă nu tăiați porcul sau bradul nu mai bine veniți în stradă ca să fim mai mulți care cred că 25 de ani n-au trecut degeaba?

Și dacă vreți să știți de ce nu e ok legea asta, citiți ce zice Bogdan Manolea de la ApTI.

Ce zice SRI-ul vedeți mai jos.

.

Etichete: , , , ,

6 comentarii la “O unanimitate pentru securitatea noastră” Subscribe

  1. Fluieratorul 20/12/2014 at 11:28 #

    Intelesesem la un moment dat ca a fost o circulara de la marele licurici, care s-a executat intocmai, dar sint convins ca gurile rele spun asta pentru ca sint rele. Incep sa ma intreb la citi stapini slujesc, pina la urma, alesii nostri.
    Cit despre secu’, nu ma mir, pentru ca baietii aia au antrenament la invadarea vietii private a altora din cele mai vechi timpuri, asta au invatat sa faca, din tata in fiu, si li se pare normal. N-or sa ma hartuiasca pe strada sa ma intrebe ce face tata si cu cine vorbeste acasa, sau daca ascultam Sopirlica, or sa-mi monitorizeze interactiunile si or sa afle mult mai usor, mult mai mult. Plus ca pentru ei o extindere a obiectului muncii inseamna mai multi bani din buget. Au numai avantaje.

  2. VASILIU MIRCEA PAUL 20/12/2014 at 11:55 #

    Înțelegeți, odată pentru totdeauna, că Brucan, cînd a aruncat lozinca aia cu ”20 de ani” nu se referea la faptul că românii, LĂSAȚI DE CAPUL LOR, nu ar fi în stare să facă democrație mai devreme de două decenii, ci că EI (Brucan, politrucii, securiștii, etc., cu sprijinul ”neprecupețit și dezinteresat” al kaghebeilor) îi vor împiedica prin toate mijloacele disponibile.

    Legea securității cibernetice reprezintă doar unul din vîrfurile aisbergului. Lupta se duce MAI ALES la nivelul semi-ocult al zăpăcirii, iar aici așa zisele ”televiziuni mogulistice” sînt un mizilic. Mult mai importantă e distrugerea reperelor, fie reciclînd cadavre precum Diaconu sau Beligan, fie bombardînd cu ceață gen ”elitista” Dilemă și infernala ei profesiune de credință „Nici așa, nici altminteri”.

    • Marius Georgescu 20/12/2014 at 12:43 #

      Trebuie sa fii prost RAU ca sa ajungi cu vinovatia-de la SRI la DILEMA.

      • VASILIU MIRCEA PAUL 20/12/2014 at 15:30 #

        Trebuie să fii și mai prost să nu înțelegi că infatuarea stearpă a intelectualilor noștri nu are nevoie să fie plătită sau stimulată ci doar protejată și ușurel impusă pe piață printr-o publicitate discretă. Vă recomand chiar editorialele ”maestrului” Pleșu în care își varsă iritarea față de cititorii care-i reproșează că ”nu face nimic”. Așadar sînt destui care au observat ceea ce spun eu. Bineînțeles că, la fel ca Dvs., declară că ”nu înțelege”. Diferența ar fi că EL înțelege foarte bine, în timp ce Dvs. nu sînteți capabil de așa ceva. Deși nu-i exclus nimic, avînd în vedere invectivele și adresarea mîrlănească. Posibil să vă fi lovit la infatuare.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ionut Oprea » România este în pericolul de a trece nu în 2015 ci în 1984 - 21/12/2014

    […] niște infractori pentru a căror urmărire nu mai e nevoie de girul puterii judecătorești. https://www.dollo.ro/2014/12/lege-securitate-cibernetica-parlament-sri/ […]

  2. Cum explică un senator de ce a votat legea securismului cibernetic | România curată - 22/12/2014

    […] spuneam că senatorii au votat în unanimitate Legea securității cibernetice, după ce deputații au lăsat-o să treacă tacit pe lângă ei în toamnă. Legea permite SRI să […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Când Manhattanu era un soi de Ferentari…

Martha-Cooper-Kids

… iar Martha Cooper, prima femeie fotograf de la New York Post. Azi e septuagenară, dar se aleargă cu poliția și grafferii prin Brazilia ca la tinerețe. Și vine la București în 13-15 octombrie la Make a Point

Din Buenos Aires con mucho calor

eu

Zgomotos, fierbinte, cu iz de grătar și cu aromă de tango – Buenos Aires, orașul cu 13 milioane de oameni

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!