Degustă România, la tine sau la ea acasă

Tasting Romania - aveți de ales între a merge voi s-o gustați, pe provincii (Bucovina, Maramureș, Moldova, Muntenia, Transilvania), sau s-o chemați la voi acasă, adică să comandați produse din zonele descrise.

M -am tot codit să scriu despre site-ul ăsta, pentru că este gândit, conceput, migălit, lustruit de unul dintre cei mai buni și totodată tipicari reporteri pe care i-a avut presa română de după 1989. Ca una care a trecut de câteva ori prin filtrul editării lui mă tem și acum că nu mă voi ridica la înălțimea așteptărilor, așa că am tot amânat să vă povestesc despre proiectul la care el muncește deja de câțiva ani.

Tasting Romania este, însă, acel site de care era nevoie de multă vreme în turismul românesc, așadar o să trec peste angoasele mele profesionale și o să vă spun direct că veți găsi în el exact ceea ce căutați atunci când plecați în concediu: locuri neconvertite la turismul de masă, oameni care-și iubesc viața și o trăiesc cu bucurie, povești în căutarea cărora plecăm de fapt toți de acasă. Cu speranța că le vom aduce înapoi, ca să le povestim cu încântare prietenilor și să-i facem și pe ei să se ducă acolo la anul. Nu e asta cea mai bună reclamă?

Remus a avut ideea de a pune la un loc bucățelele de Românie pe care le-a aflat și el, în drumurile de reporter pe care le-a făcut în ultimii 20 de ani, și de a le „vinde” acelora care vor să treacă dincolo de hârtia de ziar și să le guste cu adevărat. Așa s-a născut www.tastingromania.ro, un magazin on line ce vinde experiențe și produse românești premium.

Într-o formă grafică foarte frumoasă, site-ul oferă câteva tipuri de servicii. La prima vedere aveți de ales între a merge voi să gustați România, pe provincii (Bucovina, Maramureș, Moldova, Muntenia, Transilvania), sau să o chemați la voi acasă, adică să comandați produse culinare din zonele descrise.

Prima variantă se adresează timpului vostru. Aveți la dispoziție un week-end sau un concediu? Aveți niște prieteni din străinătate care vor să vă cunoască țara? Intrați pe site și alegeți-vă singuri locurile pe care vreți să le vizitați. Vi se deschid apoi diverse propuneri, de la degustări de vinuri, beri, pălinci, brânzeturi, plăcinte, ciorbe sau pastrame la plimbări cu calul, telegondola sau mocănița, incursiuni în bucătăria tradițională sau mai modernele terapii spa. Bifați ce vă face cu ochiul și vă alcătuiți astfel singuri „buchetul” de vacanță. Primiți apoi un voucher cu care plecați la drum. Fiecare variantă are prețul ei, deci va fi foarte ușor să vă croiți aventura după bugetul personal.

Același parcurs poate fi făcut și dacă vreți să oferiți cuiva un cadou sub forma unei excursii inițiatice în România.

Ca să vă deschidă apetitul, site-ul are și o secțiune de reportaje scrise de Remus Radu și ilustrate la fel de măiatru de Mircea Reștea. Merg citite cu un vin bun alături, pe care-l puteți comanda la voi acasă, prin secțiunea „România vine la tine”.

Poate că e prea din scurt ca să-l testați în vacanța asta de iarnă, poate că v-ați făcut deja alte planuri, dar salvați adresa undeva și folosiți-o cu prima ocazie. Proiectul e abia la început de drum, pe măsură ce va fi cunoscut și va prinde ceva cheag va avea mai multe de oferit. Deocamdată este rodul muncii și pasiunii unui om, care a avut suficientă determinare (și puțini bani) ca să-și pună visul în practică. Eu am încredere în gusturile lui, cred că i le puteți testa și voi.

 

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “Degustă România, la tine sau la ea acasă” Subscribe

  1. Jolie 29/12/2014 at 16:09 #

    Dollo, foarte fain saitu’, dar nu crezi ca ceva versiune in limba engleza ar fi ajutat? Daca tot e pentru turisti….

    • Dollo 29/12/2014 at 17:14 #

      Va fi și o variantă în engleză, cu siguranță.

  2. Adrian 16/01/2015 at 15:15 #

    Cât de simpatici domnii cu pălincile. Fain, mi-a plăcut!

Leave a Reply

Oldies but goldies

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Nu există o legătură între creșterea avuției bisericii și calitatea vieții enoriașilor

oti

Interviu cu fondatorul Asociației Secular Umaniste din România, Atila Nyerges, despre religie, credință, știință și imoralitatea legăturii dintre biserică și politicieni, pe la spatele poporului prezumat credincios.

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.