Degustă România, la tine sau la ea acasă

Tasting Romania - aveți de ales între a merge voi s-o gustați, pe provincii (Bucovina, Maramureș, Moldova, Muntenia, Transilvania), sau s-o chemați la voi acasă, adică să comandați produse din zonele descrise.

M -am tot codit să scriu despre site-ul ăsta, pentru că este gândit, conceput, migălit, lustruit de unul dintre cei mai buni și totodată tipicari reporteri pe care i-a avut presa română de după 1989. Ca una care a trecut de câteva ori prin filtrul editării lui mă tem și acum că nu mă voi ridica la înălțimea așteptărilor, așa că am tot amânat să vă povestesc despre proiectul la care el muncește deja de câțiva ani.

Tasting Romania este, însă, acel site de care era nevoie de multă vreme în turismul românesc, așadar o să trec peste angoasele mele profesionale și o să vă spun direct că veți găsi în el exact ceea ce căutați atunci când plecați în concediu: locuri neconvertite la turismul de masă, oameni care-și iubesc viața și o trăiesc cu bucurie, povești în căutarea cărora plecăm de fapt toți de acasă. Cu speranța că le vom aduce înapoi, ca să le povestim cu încântare prietenilor și să-i facem și pe ei să se ducă acolo la anul. Nu e asta cea mai bună reclamă?

Remus a avut ideea de a pune la un loc bucățelele de Românie pe care le-a aflat și el, în drumurile de reporter pe care le-a făcut în ultimii 20 de ani, și de a le „vinde” acelora care vor să treacă dincolo de hârtia de ziar și să le guste cu adevărat. Așa s-a născut www.tastingromania.ro, un magazin on line ce vinde experiențe și produse românești premium.

Într-o formă grafică foarte frumoasă, site-ul oferă câteva tipuri de servicii. La prima vedere aveți de ales între a merge voi să gustați România, pe provincii (Bucovina, Maramureș, Moldova, Muntenia, Transilvania), sau să o chemați la voi acasă, adică să comandați produse culinare din zonele descrise.

Prima variantă se adresează timpului vostru. Aveți la dispoziție un week-end sau un concediu? Aveți niște prieteni din străinătate care vor să vă cunoască țara? Intrați pe site și alegeți-vă singuri locurile pe care vreți să le vizitați. Vi se deschid apoi diverse propuneri, de la degustări de vinuri, beri, pălinci, brânzeturi, plăcinte, ciorbe sau pastrame la plimbări cu calul, telegondola sau mocănița, incursiuni în bucătăria tradițională sau mai modernele terapii spa. Bifați ce vă face cu ochiul și vă alcătuiți astfel singuri „buchetul” de vacanță. Primiți apoi un voucher cu care plecați la drum. Fiecare variantă are prețul ei, deci va fi foarte ușor să vă croiți aventura după bugetul personal.

Același parcurs poate fi făcut și dacă vreți să oferiți cuiva un cadou sub forma unei excursii inițiatice în România.

Ca să vă deschidă apetitul, site-ul are și o secțiune de reportaje scrise de Remus Radu și ilustrate la fel de măiatru de Mircea Reștea. Merg citite cu un vin bun alături, pe care-l puteți comanda la voi acasă, prin secțiunea „România vine la tine”.

Poate că e prea din scurt ca să-l testați în vacanța asta de iarnă, poate că v-ați făcut deja alte planuri, dar salvați adresa undeva și folosiți-o cu prima ocazie. Proiectul e abia la început de drum, pe măsură ce va fi cunoscut și va prinde ceva cheag va avea mai multe de oferit. Deocamdată este rodul muncii și pasiunii unui om, care a avut suficientă determinare (și puțini bani) ca să-și pună visul în practică. Eu am încredere în gusturile lui, cred că i le puteți testa și voi.

 

Etichete: , , , , , ,

3 comentarii la “Degustă România, la tine sau la ea acasă” Subscribe

  1. Jolie 29/12/2014 at 16:09 #

    Dollo, foarte fain saitu’, dar nu crezi ca ceva versiune in limba engleza ar fi ajutat? Daca tot e pentru turisti….

    • Dollo 29/12/2014 at 17:14 #

      Va fi și o variantă în engleză, cu siguranță.

  2. Adrian 16/01/2015 at 15:15 #

    Cât de simpatici domnii cu pălincile. Fain, mi-a plăcut!

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.

Ziua 2: Dragă, eu unde dorm? că mă întreabă recenzorul….

Ospitalitate, dar nu degeaba

Dacă vă calcă recenzorul oferiți-i, vă rog eu, un pahar cu apă. Nici nu știți ce nevoie are!

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.