Mănâncă, bea, dăruiește

Ce faceți sâmbătă? V-ar plăcea un mușchiuleț de miel cu ierburi aromate, gătit de Adi Hădean?

Voila BistrotN-o să-l întâlniți pe Javier Bardem la Bistro Voila, deși nu se știe niciodată ce vi se arată de la o mâncare bună și un vin pe măsură, dar e un fapt cunoscut deja că oamenii care dăruiesc sunt foarte sexy, deci s-ar putea să fiți pasibili de un coup de foudre la cina caritabilă organizată de Adrian Hădean și de Amalia Enache.

Cam știu eu câți dintre voi sunteți cu dare de mână p-aci, și mai ales că aceia dintre voi mai dispuși să plătească sunt cam plecați din țară, dar m-au rugat organizatorii să fac acest anunț, pentru că e la mijloc o cauză bună: soarta unor copii depinde într-o oarecare măsură și de cina asta caritabilă.

În plus, acum câteva zile am văzut cum jumătate din facebook-ul românesc a salivat pe tastatură la niște poze cu fripturi gătite de Adi Hădean, și m-am gândit că, de ce nu, poate dintre cei care ați salivat, unii citiți acest post și sunteți dispuși să gustați pe bune din friptura aia, nu numai să o like-uiți pe Facebook.

Așadar, sâmbătă, 7 februarie, de la ora 20.00, la Voilà Bistrot în București, strada Constantin Budișteanu nr.18, Amalia Enache, ambasador al Hope and Homes for Children România, şi renumitul chef Adrian Hădean, pun la cale un festin gastronomic. Prețul unui loc la cina caritabilă este de 120 de lei, banii adunați cu ocazia asta merg spre Hope and Homes for Children România.

Pentru Alexandru

În fapt, scopul inițial al cinei a fost ajutorul pe care cei doi ar fi vrut să i-l dea lui Alexandru, un tânăr de 17 ani, care luptă cu un cancer. Viața lui Alexandru s-a schimbat  în urmă cu aproape 2 ani, când, ceea ce părea o durere în piciorul stâng, cauzată de antrenamentele de baschet, s-a dovedit a fi începutul unei boli urâte: tumoare malignă în zona lombară. A urmat o primă operație și 7 luni de chimioterapie. În primăvara lui 2014, Alexandru a aflat că a învins tumora. Așa s-a hotărât să participe la Maratonul Internațional Bucuresti unde a aleargat 21,5 km și a ținut un discurs extraordinar la  Conferința Internațională Școala în Spital la Palatul Parlamentului, apoi a participat la Oncolimpiada din Polonia.

Din nefericire, în noiembrie 2014 boala lui a recidivat și totul trebuie luat de la capăt…alte ședințe de chimioterapie, după altă operație făcută în decembrie 2014. Pe 3 februarie Alexandru a împlinit 17 ani, iar Amalia Enache și Adrian Hădean au hotărât să-i dedice seara și cina caritabilă „Eat, Drink and Be Giving”. Numai că Alexandru a decis să dea mai departe darul, considerând că spre deosebire de alți copii, abandonați prin cămine, el are prieteni și familie. Așa că cina caritabilă este pentru Alexandru, dar mai ales pentru toți copiii abandonați din România, pentru care HHC oferă sprijin.

„În luna decembrie se aglomerează o avalanșă de fapte bune și asta lasă descoperite celelalte luni din an. Cred că e timpul să ne amintim că există oameni care au nevoie de noi și de astfel de acțiuni tot timpul anului”, a așezat bomboana pe prăjitură și Chef Adrian Hădean.

Nu-i așa că 120 de lei nu pare așa o sumă exorbitantă, mai ales pentru o seară petrecută cu niscai mușchiuleț de miel în crustă de ierburi cu piure de păstârnac, creveți black tiger, curry de linte și multe alte feluri de mâncare delicioasă… ?

Rezervările se fac la numărul de telefon: 0727.026.529

291B3316UPDATE 9 februarie 2014: După ce s-a mâncat, s-a băut (ca în poza alăturată), s-au numărat și donațiile. Peste 6000 de lei. N-a fost rău pentru o cină 🙂

Etichete: , , , , , , ,

2 comentarii la “Mănâncă, bea, dăruiește” Subscribe

  1. Liliana 05/02/2015 at 16:41 #

    AS merge si eu daca as locui in Bucuresti

  2. o femeie 10/02/2015 at 10:29 #

    eu am decis sa mai renunt la restaurante din cand in cand si banii sa ii donez.
    Nu ies des, o data la cateva luni, dar mi se pare mai buna salata gatita de mine cand stiu ca banii ajung la cineva care are cu adevarat nevoie.

    Mi-am dat seama ca acei 10-15euro care ii dau la o masa la restaurant o data pe luna nu imi vor ridica calitatea vietii, dar pt copiii care sunt la limita abandonului scolar pot inseamna o incaltaminte/caiete, adica fix pragul dintre abandon si continuare.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Fiecare moment dificil din istoria unei țări are nevoie de victime

mineriada

Ce or mai face oamenii ăia care au bătut la Mineriadă? Or fi bine, sănătoși, or avea copii, planuri, or fi mulțumiți de viața lor, de deciziile pe care le-au luat, or dormi liniștiți? Or face politică?

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara