Excursie pe obrazul bărbierit al patriei

La Călugăreni, „obrazul țării”, așa cum prețios e numită pădurea pe panourile Regiei pădurilor, fusese proaspăt bărbierit în două loturi destul de măricele.
Primăvara în pădurea Călugăreni

Primăvara în pădurea Călugăreni

Am fost în week-end o fugă până în păduricea de la Călugăreni (vreo 16 km sud de București, pentru cine n-a auzit de Mihai Viteazul și locul în care a luat bătaie de la Sinan Pașa) ca să mă conving că a venit primăvara. Motivul prozaic a fost că aveam nevoie de pământ pentru jardinierele din balcon, iar păduricea asta este – slavă tot lui Mihai Viteazul, care a apucat să-și ia revanșa asupra turcilor și să-i izgonească dincolo de Dunăre –  pământ românesc, așa că am putut să încarc o sacoșă din el și să-l aduc la București.

broscuta pescar

 

La fața locului, primăvara venise, adusese cu ea și picnicarii aferenți, un pescar ghinionist care de trei ore nu prinsese decât un cărășel într-o plasă imensă pe care o tot scufunda într-un ochi de apă de Neajlov, câteva lebede rătăcite și vreo trei parapantiști care se riscau de după un deal.

panou-padure padure-rasa2 padure-rasa padure-rasa3

 

Două căruțe cu localnici pândeau probabil momentul să mai care niscai lemne din pădure, dar au fost alungate de o mașină a poliției locale. Pentru că, după cum vedeți și din poze, „obrazul țării” așa cum prețios e numită pădurea pe panourile Regiei pădurilor, fusese proaspăt bărbierit în două loturi destul de măricele. Pe partea stângă, cum vii dinspre Călugăreni, jumătate de pădure a fost rasă. Dacă vreți s-o mai vedeți probabil trebuie să vă grăbiți, că nu prea mai are răbdare cu orășenii. Nu am verificat dacă localnicii au otrăvit fântânile și dacă or fi început să violeze femeile, dar e sigur că turcilor nu le va fi ușor nici de data asta, dacă mai dau pe la noi. În afară de mii de sticle din plastic aruncate peste tot prin pădure, pe câmp și prin ape, nu cred că au ce să ne mai ia invadatorii.

Pescarul în așteptarea carasului

Pescarul în așteptarea carasului

Tags: , , , , ,

7 Responses to “Excursie pe obrazul bărbierit al patriei” Subscribe

  1. mihai 24/03/2015 at 09:38 #

    Orbazul? Serios?

    On topic: da’ padurile de la munte le-ai vazut?

  2. g 24/03/2015 at 09:57 #

    Te-ai dus sa le iei pamintul oamenilor?
    Turcii lui Sinan Pasa erau mici copii.

  3. Dragoș 24/03/2015 at 11:15 #

    De violat femeile, nu le violează. Dar sigur le bat! 🙂

  4. Alina M 24/03/2015 at 14:51 #

    Dacă pământul pe care l-ai luat are ouă de insecte și peste câteva săptămâni/luni te trezești cu dăunători în ghivece, e semn că data viitoare vei cumpăra pământ de la Lidl cu 5 lei sacul de 20 L. Semnat, Mama Omida.

    P.S. Ți-aș trimite niște ghivece cu flori peste câteva luni, dar nu știu dacă se poate prin curier. În caz că ai vreo idee sau trece cineva prin zonă, știi cum să dai de mine.

    • mihai 24/03/2015 at 16:25 #

      Si eu ma intrebam acelasi lucru: de ce sa bati amar de drum pana la Calugareni, cand sacii de turba sunt in orice magazin mai mare…

      • Om bun 29/03/2015 at 14:32 #

        pentru ca vroia la plimbare

  5. o femeie 24/03/2015 at 18:17 #

    Superbe poze, frumoasa si realista descrierea! (mi-ar fi placut sa fi gasit mai multa curatenie si padure dar de unde nu e, nici eu nu iti cer) .

    Cum aici nu am voie sa iau pamant de la niciun Calugareni (m-as duce la Waterloo dar padure nu mai e), si cum nu vreau sa dau bani sa il cumpar nici de al naibii, imi fac singura compost.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Viceroy vrea să-și ia permisul, Bianca – doar să se mărite

IMG_2114

Pentru că statusul social adevărat stă în Dacia papuc, cu care se poate căra „marfa”, și în numărul de puradei agățați de fusta nevestei. Restul e deșertăciune.

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Dacă ai vrea să trăiești doar atât cât poți

maini

Când mai vedeți reclame cu bătrâni râzând cu toată placa într-o lumină caldă, solară, să știți că ăia nu sunt nici români, nici la azil. Și poate nici așa bătrâni 😉

Ice age cu comision bancar argentinian

perrito moreno

Trecerea granițelor din Argentina în Chile și retur sau comisioanele bancare nesimțite l-ar face și pe un eurosceptic să iubească UE.