Care-i treaba cu țapu

Mi-am instalat și eu WhatsApp. A fost ca o dezgropare a morților din telefonul meu. O călătorie înapoi în timpul când era important să ai un număr cunoscut de politicieni ;)

baba-ipad

Am intrat și eu în rândul lumii ieri, când mi-am instalat pe telefon WhatsApp. Vorba unei verișoare, pe care o întreba cineva zilele trecute cum de e pe uațap, dar nu pe feisbuc, ea a răspuns inocentă: „dar cum să fiu eu acolo, că nici nu știu cum se scrie feisbuc ăla?!”.

Nici eu nu știam cum se scrie uațap, dar am aflat când un prieten de departe mi-a scris pe email ca să mă întrebe dacă sunt pe uațap, ca să putem avea o conversație mai lungă și fără costuri.

Pentru mine instalarea aplicației a fost ca o dezgropare a morților. Nici nu mai știam că am atâtea contacte în telefon – de fapt nici nu le mai am, dar prevăzător cum îl știm, google a avu grijă să-mi facă niște back-up-uri la agendele mele de telefon, așa se face că m-am trezit ieri că dau pe WhatsApp de oameni cu care și utiasem că am interacționat vreodată. Nume de demult, din altă viață – când era important să nu-ți schimbi numărul de telefon, pentru că altfel nu-ți răspundeau politicienii/primarii la telefonul necunoscut – mi-au invadat ecranul, și odată cu ele au venit și amintirile. Un mic „almanahe” al primăriilor bucureștene, din anii 90 încoace 😉 Trebuie să recunosc că pe unii dintre ei nu-i bănuiam de implicare în operațiuni așa de smart cum ar fi WhatsApp.

Apoi am intrat în legătură cu prietenul pentru care am instalat aplicația și am aflat că e chiar mai celebră decât credeam. Se face că prietenul ăsta, altfel foarte atent cu datele lui personale, neposesor de cont de Facebook tocmai din cauza (sau datorită) acestei griji pentru privacy, are un tată de vârsta pensiei rămas în țară, și o soră plecată și ea în lume. Trei membri ai familiei care, deci, trebuie ținuți în contact, la costuri cât mai mici. Cea care a făcut pasul către conexiunea modernă a fost sora, care i-a instalat tatălui, pe mobil, WhatsApp, ca să vadă bunicul poze cu nepotul din cele străinătățuri.

– Am văzut poze cu nepotul, în costumația de serbare, îl anunță tatăl pe prietenul meu.

– Dar cum ai văzut tu poze?, întreabă el, știind că tatăl și emailul sunt incompatibili.

– Păi cu Grigore Țapu, mi-a trimis sora ta și am văzut. Pot să-ți trimit și ție, zice tatăl.

– Care Grigore Țapu, domnule?

– Țapu ăla… nu știi? Mi l-a pus pe telefon. Pot să primesc și mesaje, pot să și vorbesc.

Așa a aflat prietenul meu că WhatsApp este, pentru tatăl lui, echivalentul unui vechi prieten de la țară, pe care-l chema Grigore Țapu. A fost nevoit să facă o concesie și să-și instaleze și el Țapu, ca să țină pasul cu familia.

Și cu ocazia asta, când l-a instalat și el pe Grigore Țapu în telefon, a putut să constate că serviciul e atât de popular încât un fost politician despre care a scris el cândva, acum la pușcărie, e activ pe WhatsApp. Probabil are telefonul mobil în celulă, ceea ce cu siguranță e cunoscut și de SRI, și de procurori, care-l interceptează cu ușurință și de dincolo de gratii.

Trebuie să recunoaștem că Țapu e popular. Mă gândesc serios s-o corup și pe mama cu un smart phone, că dacă nu am reușit s-o învăț să răspundă la sms-uri, măcar să îi fac cunoștință și ei cu Grigore Țapu 😉

Etichete: , , ,

10 comentarii la “Care-i treaba cu țapu” Subscribe

  1. fLoreign 28/05/2015 at 13:02 #

    Cand eram de-o schioapa faceam farse de genul
    ” zi dupa mine țapu țapu, mai repede, țapu-țapu-țapu” etc.

    Ua, țapu!

  2. Ovidiu 28/05/2015 at 15:46 #

    Spune-i prietenului că Facebook a cumpărat recent WhatsApp. Deci de-acum poate să-și facă și cont de Facebook, că oricum datele sunt tot acolo.

    • Dollo 31/05/2015 at 17:11 #

      Cred că tocmai a aflat 🙂

  3. ady 28/05/2015 at 18:33 #

    Mama si-a pus WhatsApp tocmai ca sa primeasca poze si filmulete cu nepoata-sa. 🙂 am facut un grup al familiei in care toata lumea vede ce scrie toata lumea. E foarte misto, poti purta o conversatie cu mai multe persoane aflate in locuri diferite. Singurul impediment e viteza de tastare a fiecaruia.

  4. mihai 29/05/2015 at 11:07 #

    Dollo, nu schimba vorba, zi de Waze! :)))))

    • Dollo 31/05/2015 at 17:10 #

      ar fi el ok, dar telefonul meu nu e suficient de performant pentru orice tip de navigator, deci nu mă pot pronunța

      • mihai 02/06/2015 at 10:51 #

        Ce model e? Țapu nu e disponibil pentru telefoane vechi cu Java, deci ai musai telefon relativ recent…

  5. o femeie 02/06/2015 at 09:16 #

    cred ca e momentul sa upgradez si eu telefonu, ca asta are atatia ani incat nu prinde net 🙂

    • mihai 02/06/2015 at 10:06 #

      I feel your pain. I-am ales nevesti-mii un Nokia E6, țâță de mâță, cu tot ce trebuie si nimic din ce nu trebuie. Si pe urma Nokia a zis ca Symbian e caca si ca toti astia care am cumparat Symbian suntem prosti. Si pe urma a predat Symbianul la Accenture si restul diviziei de hardware la Microsoft. Bulangii…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Care-i treaba cu țapu | România curată - 29/05/2015

    […] sursa: dollo.ro […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

Cum a distrus Oprescu o investiție de 14 milioane de euro, deturnând 5 milioane

oprescu_telegondola

Pentru o datorie de 5 milioane de euro a RATB către Metrorex, Primăria Capitalei preferă să arunce la coș o investiție de 14 milioane de euro, parte a unui proiect mai amplu, de 35 de milioane de euro, făcut din credite externe.