Ce mai citim vara asta

Propuneți cărțile pe care vreți să le citim la clubul de carte în vara asta. Și o terasă pentru întâlnirea de sâmbătă.

unchiul rudolfLa clubul de carte de sâmbătă, 23 mai, dezbatem ultima carte dintr-o serie prea lungă, începută astă iarnă, și care nu ne-a adus prea multe satisfacții, ca să nu zic că am citit-o cu greu. Dar totul e bine când se termină, așa că hai să începem altă serie.

Vă rog să propuneți în săptămâna care vine ce cărți ați vrea să citim la club în următoarele trei luni. Am zis să învățăm din greșeli și să nu mai alegem șase cărți, ci numai trei. Așadar, la propuneri e liber în continuare să puneți câte cărți vreți (citite deja sau pe lista de dorințe). Vor vota numai cei care au venit de cel puțin două ori la club, și se vor alege primele trei titluri clasate.

Eu deschid masa cu „Sfârșit de mileniu”, seria de 7 volume a lui Radu Tudoran, pe care am început de ceva vreme s-o recitesc cu un ochi mai avid pentru detalii față de adolescență. Sunt deja la volumul doi și mă simt ca în zilele noastre, atât de similară e societatea românească interbelică, descrisă de Tudoran, cu asta pe care o vedem zilnic la știrile TV.

Dar pentru că știu că cititorii de anvergură care se avântă pe la club nu agreează scrierile în volume multiple, plusez și cu un Mihail Sebastian, „Jurnal” și „Cum am devenit huligan”. Sunt în biblioteca mea de ceva timp și încă nu am reușit să ajung la ele.

 

Pentru sâmbătă, cu „Unchiul Rudolf”, de la ora 17.00, ne vedem tot la Coftale, acum că am învățat și cum se citește numele ăsta, dar la terasă. Rezervarea e făcută pe numele meu.

 

Tags: ,

9 Responses to “Ce mai citim vara asta” Subscribe

  1. Cristin 17/05/2015 at 10:05 #

    Testamentul francez – Andrei Makine
    Corecții – Jonathan Franzen

  2. VASILIU MIRCEA PAUL 17/05/2015 at 10:49 #

    Mare atenție la Radu Tudoran !

    Nu vă lăsați îmbătați de naționalisme de fațadă (mă refer la acel personaj misterios care dirija politica europeană de la București). Bietul autor a făcut niște acrobații incredibile pentru a transmite cît de cît ceva – abia ultimul volum ridică vălul (parțial). Prin comparație, Motanul Arpagic e doar o… broscuță (ajunsă taur).

  3. ileana 17/05/2015 at 14:23 #

    Joanna Kavenna-Deriva

  4. adobrero 18/05/2015 at 08:04 #

    Michael Cunningham, Orele
    Umberto Eco, Numarul zero

  5. ady 18/05/2015 at 09:41 #

    Confirm participarea.
    Revint pt propuneri.

  6. ady 20/05/2015 at 21:19 #

    1. „stiri de acasa”- anne proulx http://maisondecanelle.blogspot.ro/2011/03/stiri-de-acasa-annie-proulx.html pentru stil, pentru poveste, pentru film. pentru ca imi place.
    2. „tommy si prietenii sau”-jerome k jerome. http://www.coltulcolectionarului.ro/blog/wordpress/tommy-si-prietenii-sai-de-jerome-k-jerome/ pentru umorul englezesc absolut fabulos care doveste ca o carte amuzanta poate fi o carte buna.

    I. van gogh cafe http://vangogh.ro/

  7. IoanaS 22/05/2015 at 22:10 #

    Eu nu vin maine, va rog sa ma scuzati.

    Nu stiu de ce ma asteptam la ora 19 ca de obicei. O sa plec din oras si nu ajung la 17, dar recunosc ca as fi venit la 19-20 doar sa va vad, deoarece cu lectura am stat foarte prost luna asta.

    Ma apuc de cautat propuneri pentru sezonul viitor.

    Spor la dezbatere si o sambata frumoasa tuturor !

  8. IoanaS 24/05/2015 at 11:51 #

    Stiu ca s-a pomenit la club, dar nu stiu daca a si fost cartea. Daca n-a fost, o propun: Memorialul Manastirii – Saramago.

    Si mai propun una de care s-a discutat si am ramas cu dorinta: Llosa – Ratacirile fetei nesabuite. Iarasi, nu stiu daca a fost deja.

    • adobrero 24/05/2015 at 19:24 #

      Ratacirile fetei nesabuite am propus-o eu data trecuta si nu s-a votat. Eu te sustin 🙂

Leave a Reply

Oldies but goldies

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

(III) Clientul român e mitocan și nespălat

sexwork is work

Ultima parte a interviului cu „Profesoara” – una dintre cele mai vechi prostituate din București – face un portret robot al clientului român, de la gunoier și căcănar, până la politician și preot.

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?