Ce au croații cu limba română

Câteva cuvinte în croată, ca să vă deschid apetitul pentru poveștile care urmează din vacanța în Croația :)

V acanța în Croația s-a încheiat, au fost trei săptămâni în care am obosit încercând să văd cât mai mult din țara asta minunată, iar după cele aproape trei zile petrecute pe drumurile muntenegrene și sârbe, înapoi spre casă, aproape că am nevoie de alt concediu ca să pot munci din nou.

pula-farmacie

Reclama biroului de informații turistice din Pula, în spate – templul roman al lui Augustus

Dar despre toate astea vă voi povesti în câteva episoade viitoare. Trebuie să-mi structurez un pic toate amintirile, mărturisesc că aproape am uitat unele întâmplări, altele se suprapun peste locuri diferite, așa că am nevoie de timp ca să vă pot oferi și niște sfaturi utile – pe care unii deja mi le-ați cerut – și niște povești frumoase.

Până atunci, însă, mă amuz revăzând cred că miile de fotografii făcute în cele trei săptămâni. Îmi va fi greu să aleg doar câteva pentru blog, dar nu mi-a fost deloc greu să le aleg pe cele de azi 🙂

Cum comenta cineva pe Facebook, pozele astea te fac să te întrebi, oare ce au croații cu limba română?

pula-card

În caz că l-ați pierdut pe ăla cu bani…

pipi

Un suc de portocale, fără portocale, cu gust de chimicale

caca

Un restaurant din stațiunea dalmată Omis

 

De mâine începem seria povestirilor din Croația, stați pe aproape! Până atunci, contemplați ultimul apus din Croația, peste Dubrovnik:

apus-dubrovnik

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “Ce au croații cu limba română” Subscribe

  1. g 11/08/2015 at 06:35 #

    Ai uitat sa pui uorningu’ cu „acesta-i un tizăr”.
    Sau a fost cu intentie?
    Uelcam bec (Facebook style)

  2. Emilian 12/08/2015 at 13:41 #

    De oras stiam, dar de restul nu. M-a amuzat putin articolul, initial credeam ca e un repros asupra lor atunci cand am citit titlul articolului, apoi mi-am adus aminte sau mi-am dat seama.

  3. Pink Freud 12/08/2015 at 21:57 #

    Mai zi.ne Emilian. E foare interesant

  4. Emilian 17/08/2015 at 01:15 #

    Am epuizat putin. Oricum am imprastiat articolul pe la cativa prieteni care probabil nu stiau despre asta.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.

Zen and the Art of Marcela Maintenance*

marcela

Calitatea service-urilor din București: prețuri europene, servicii făcute românește, pentru că „așa facem noi și n-am avut niciodată probleme”. Avatarurile unui șofer care se încăpățânează să citească manualul mașinii.

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Life’s a bitch, prison bitch

irina-jianu-6-560x419

Irina Jianu, condamnată în lotul „Trofeul calității” alături și pentru Adrian Năstase, ispășește șase ani de pușcărie în închisoarea construită chiar de firma ei, în 2006, la Bacău