Ce cărți vreți să citim la anul?

Propuneți titluri citite sau dorite, până pe 5 ianuarie, ca să intrăm în noul an cu lista de lecturi pentru următoarele luni, la clubul de carte.

P entru că în ianuarie 2016 ne întâlnim ca să discutăm ultima carte stabilită la club, și ca să nu intrăm în noul an cu temele nefăcute, vă provoc să vă scormoniți mintea în zilele astea de vacanță și să propuneți ce cărți vreți să citim în 2016.

Regula este, ca și până acum, ca propunerile să vină din partea oricui, fără număr, dar au dreptul să aleagă prin vot cărțile ce vor fi citite la club numai cei mai harnici participanți la club.

Știu, pare că am sărit o carte din lista asta, dar nu e așa. Unii dintre noi nu am sărit nimic. Mai exact numai două persoane am reușit să citim cele șapte volume din Sfârșitul de mileniu al lui Radu Tudoran, așa că numai noi ne vom întâlni la clubul ăsta. Pentru restul am ales să comasăm ultimele două cluburi (aceia care au citit numai primul volum din Radu Tudoran, dar poate se vor descurca mai bine cu Testamentul freancez) în întâlnirea din 30 ianuarie.

Așadar, zilele astea, până pe 4 ianuarie, când începe propriu-zis noul an, aștept propunerile voastre de titluri de citit în 2016. Se pot propune și cărți citite și cărți aflate pe un wish list personal. Experiența anilor de club ne-a învățat că nu e bine să ne luăm după descrierile editurilor, nici după cronicile altora, așa că vom alege ca și până acum, în funcție de un capriciu de moment 😉

Etichete: , ,

13 comentarii la “Ce cărți vreți să citim la anul?” Subscribe

  1. iskander 05/01/2016 at 07:24 #

    a choisir entre:

    Bret Easton Ellis: american psycho;
    John Kennedy Toole: conjuratia imbecililor;
    Phillip Roth: complexul lui portnoy;
    Charles Bukowski: povesti despre nebunia obisnuita;
    Louis-Ferdinand Celine: calatorie la capatul noptii;
    Ernesto Sabato: despre eroi si morminte;
    Michel Houellebecq: extinderea domeniului luptei;
    Irvine Welsh: jeg;
    John O’Brien: leaving las vegas;
    Cormac McCarthy: nu exista tara pentru batrani;
    Cesare Pavese: meseria de a trai;
    Ioana Bradea: bagau.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

Secretul Rozaliei din Criţ: “Ne-a ferit Dumnezeu de emigrare aicea, că avem mult de lucru”

Minunata ciorba ardeleneasca a adunat Europa la aceasi masa

Cu timpul oamenii au constatat că activităţi pe care noi le considerăm plictisitoare, pentru că le facem zi de zi, pot fi vândute foarte bine străinilor, care nu le-au văzut niciodată

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.