Ce cărți citim anul ăsta

Cele opt câștigătoare ale clubului de carte 2016. Următorul club de carte va fi sâmbătă, 27 februarie, când vom discuta cartea Gabrielei Adameșteanu - Dimineața Pierdută.

În urma deciziei liber exprimate la clubul de carte de sâmbătă, am stabilit că vom citi cele opt cărți care au primit cel mai mare număr de voturi, respectiv câte 4 și 5 voturi fiecare. Le vom lua în ordinea numerelor de pe tricourile autorilor, ca să nu existe discuții, astfel:

  • Februarie – Dimineața pierdută – Gabriela Adameșteanu (63%, 5 Voturi)
  • Martie – Cartea iluziilor – Paul Auster (50%, 4 Voturi)
  • Aprilie – Povești despre nebunia obișnuită – Charles Bukowski (50%, 4 Voturi)
  • Mai – Cu sange rece – Truman Capote (63%, 5 Voturi)
  • Iunie – Marșul lui Radetzky – Joseph Roth (63%, 5 Voturi)
  • Iulie – Complexul lui Portnoy – Phillip Roth (63%, 5 Voturi)
  • August – Conjurația imbecililor – John Kennedy Toole (50%, 4 Voturi)
  • Septembrie – Stoner – John Williams (50%, 4 Voturi)

Următorul club de carte va fi sâmbătă, 27 februarie, când vom discuta, deci, cartea Gabrielei Adameșteanu – Dimineața Pierdută. De acum veți găsi lista asta cu cărțile în curs de citire dacă dați click pe poza cărții din luna respectivă, de pe coloana din dreapta.

Să citiți bine! 😉

Etichete: , ,

3 comentarii la “Ce cărți citim anul ăsta” Subscribe

  1. Cristina 31/01/2016 at 18:02 #

    Dupa ce cititi Dimineata pierduta poate ascultati si piesa de teatru. E pe trilu.

  2. Mihaela 02/02/2016 at 13:54 #

    Am avut norocul sa vad piesa de teatru acum multi ani . Superba! Apoi, Stoner… cititi cartea asta, trebuie!

  3. Stefan Bragarea 15/03/2016 at 18:42 #

    Cartea merită citită, fără a ”rupe gura târgului”. Interesant este că, citind lista cărților propuse întru discuție, am început să mă privesc în oglindă – când mă bărbieresc – cu oarecare simpatie – le citisem pe toate.
    Și nu sunt decât un inginer…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Autorizația de construcție – când primăria e mai parolistă decât arhitectul (II)

unelte

În țara lui „așa se face”: dom profesor îți face o onoare cu forța, iar producătorul îți zice, voalat, că proiectantul tău e praf; Și se întâmplă că ne dispare din proiect și al treilea structurist

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților

Din câte încercări reușește un nevăzător să intre la metrou

florin georgescu metrou2

Din cel puțin două, la fel ca noi ăștia care nu nimerim să băgăm cartela cum trebuie în noii turnicheți. Asta de când s-a lansat aplicația gratuită Tandem acces, care le permite nevăzătorilor să folosească metroul ca toată lumea

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.