Ce cărți citim anul ăsta

Cele opt câștigătoare ale clubului de carte 2016. Următorul club de carte va fi sâmbătă, 27 februarie, când vom discuta cartea Gabrielei Adameșteanu - Dimineața Pierdută.

În urma deciziei liber exprimate la clubul de carte de sâmbătă, am stabilit că vom citi cele opt cărți care au primit cel mai mare număr de voturi, respectiv câte 4 și 5 voturi fiecare. Le vom lua în ordinea numerelor de pe tricourile autorilor, ca să nu existe discuții, astfel:

  • Februarie – Dimineața pierdută – Gabriela Adameșteanu (63%, 5 Voturi)
  • Martie – Cartea iluziilor – Paul Auster (50%, 4 Voturi)
  • Aprilie – Povești despre nebunia obișnuită – Charles Bukowski (50%, 4 Voturi)
  • Mai – Cu sange rece – Truman Capote (63%, 5 Voturi)
  • Iunie – Marșul lui Radetzky – Joseph Roth (63%, 5 Voturi)
  • Iulie – Complexul lui Portnoy – Phillip Roth (63%, 5 Voturi)
  • August – Conjurația imbecililor – John Kennedy Toole (50%, 4 Voturi)
  • Septembrie – Stoner – John Williams (50%, 4 Voturi)

Următorul club de carte va fi sâmbătă, 27 februarie, când vom discuta, deci, cartea Gabrielei Adameșteanu – Dimineața Pierdută. De acum veți găsi lista asta cu cărțile în curs de citire dacă dați click pe poza cărții din luna respectivă, de pe coloana din dreapta.

Să citiți bine! 😉

Etichete: , ,

3 comentarii la “Ce cărți citim anul ăsta” Subscribe

  1. Cristina 31/01/2016 at 18:02 #

    Dupa ce cititi Dimineata pierduta poate ascultati si piesa de teatru. E pe trilu.

  2. Mihaela 02/02/2016 at 13:54 #

    Am avut norocul sa vad piesa de teatru acum multi ani . Superba! Apoi, Stoner… cititi cartea asta, trebuie!

  3. Stefan Bragarea 15/03/2016 at 18:42 #

    Cartea merită citită, fără a ”rupe gura târgului”. Interesant este că, citind lista cărților propuse întru discuție, am început să mă privesc în oglindă – când mă bărbieresc – cu oarecare simpatie – le citisem pe toate.
    Și nu sunt decât un inginer…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

Casutele de vacanta ale lui Jonas din Valea Verde

„Pupă-mă-n fund şi rămâi sănătos!”, salutul medieval inedit al sighisorenilor, a provocat, in epoca, indignarea Vienei, iar azi le smulge zambetele turistilor straini