Ce cărți citim anul ăsta

Cele opt câștigătoare ale clubului de carte 2016. Următorul club de carte va fi sâmbătă, 27 februarie, când vom discuta cartea Gabrielei Adameșteanu - Dimineața Pierdută.

În urma deciziei liber exprimate la clubul de carte de sâmbătă, am stabilit că vom citi cele opt cărți care au primit cel mai mare număr de voturi, respectiv câte 4 și 5 voturi fiecare. Le vom lua în ordinea numerelor de pe tricourile autorilor, ca să nu existe discuții, astfel:

  • Februarie – Dimineața pierdută – Gabriela Adameșteanu (63%, 5 Voturi)
  • Martie – Cartea iluziilor – Paul Auster (50%, 4 Voturi)
  • Aprilie – Povești despre nebunia obișnuită – Charles Bukowski (50%, 4 Voturi)
  • Mai – Cu sange rece – Truman Capote (63%, 5 Voturi)
  • Iunie – Marșul lui Radetzky – Joseph Roth (63%, 5 Voturi)
  • Iulie – Complexul lui Portnoy – Phillip Roth (63%, 5 Voturi)
  • August – Conjurația imbecililor – John Kennedy Toole (50%, 4 Voturi)
  • Septembrie – Stoner – John Williams (50%, 4 Voturi)

Următorul club de carte va fi sâmbătă, 27 februarie, când vom discuta, deci, cartea Gabrielei Adameșteanu – Dimineața Pierdută. De acum veți găsi lista asta cu cărțile în curs de citire dacă dați click pe poza cărții din luna respectivă, de pe coloana din dreapta.

Să citiți bine! 😉

Tags: , ,

3 Responses to “Ce cărți citim anul ăsta” Subscribe

  1. Cristina 31/01/2016 at 18:02 #

    Dupa ce cititi Dimineata pierduta poate ascultati si piesa de teatru. E pe trilu.

  2. Mihaela 02/02/2016 at 13:54 #

    Am avut norocul sa vad piesa de teatru acum multi ani . Superba! Apoi, Stoner… cititi cartea asta, trebuie!

  3. Stefan Bragarea 15/03/2016 at 18:42 #

    Cartea merită citită, fără a ”rupe gura târgului”. Interesant este că, citind lista cărților propuse întru discuție, am început să mă privesc în oglindă – când mă bărbieresc – cu oarecare simpatie – le citisem pe toate.
    Și nu sunt decât un inginer…

Leave a Reply

Oldies but goldies

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.

Cum s-a făcut de am aflat povestea Amitei Bhose

AmitaBhose_Vaideeni1980

Fascinanta istorie a unei indience care s-a îndrăgostit de România citindu-l pe Eminescu, a lăsat familie și avere în urmă și a venit să trăiască în comunismul fără apă caldă și curent în căminele din Regie.

Viceroy vrea să-și ia permisul, Bianca – doar să se mărite

IMG_2114

Pentru că statusul social adevărat stă în Dacia papuc, cu care se poate căra „marfa”, și în numărul de puradei agățați de fusta nevestei. Restul e deșertăciune.

Zen and the Art of Marcela Maintenance*

marcela

Calitatea service-urilor din București: prețuri europene, servicii făcute românește, pentru că „așa facem noi și n-am avut niciodată probleme”. Avatarurile unui șofer care se încăpățânează să citească manualul mașinii.

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.

Ziua 4: Și chinez, și ateu, și friguros

Cica daca Adam si Eva ar fi fost chinezi

Azi am explicat unui conclocuitor chinez cum funcționează termoficarea românească; i-am băgat mințile în cap recenzoarei care voia să mă înregistreze doar pentru că trecusem pe la mama, și apoi am bârfit copios cu niște recenzoare bătrâne și puțin ciupite de molii, ca mine 😛