Ce cărți citim anul ăsta

Cele opt câștigătoare ale clubului de carte 2016. Următorul club de carte va fi sâmbătă, 27 februarie, când vom discuta cartea Gabrielei Adameșteanu - Dimineața Pierdută.

În urma deciziei liber exprimate la clubul de carte de sâmbătă, am stabilit că vom citi cele opt cărți care au primit cel mai mare număr de voturi, respectiv câte 4 și 5 voturi fiecare. Le vom lua în ordinea numerelor de pe tricourile autorilor, ca să nu existe discuții, astfel:

  • Februarie – Dimineața pierdută – Gabriela Adameșteanu (63%, 5 Voturi)
  • Martie – Cartea iluziilor – Paul Auster (50%, 4 Voturi)
  • Aprilie – Povești despre nebunia obișnuită – Charles Bukowski (50%, 4 Voturi)
  • Mai – Cu sange rece – Truman Capote (63%, 5 Voturi)
  • Iunie – Marșul lui Radetzky – Joseph Roth (63%, 5 Voturi)
  • Iulie – Complexul lui Portnoy – Phillip Roth (63%, 5 Voturi)
  • August – Conjurația imbecililor – John Kennedy Toole (50%, 4 Voturi)
  • Septembrie – Stoner – John Williams (50%, 4 Voturi)

Următorul club de carte va fi sâmbătă, 27 februarie, când vom discuta, deci, cartea Gabrielei Adameșteanu – Dimineața Pierdută. De acum veți găsi lista asta cu cărțile în curs de citire dacă dați click pe poza cărții din luna respectivă, de pe coloana din dreapta.

Să citiți bine! 😉

Tags: , ,

3 Responses to “Ce cărți citim anul ăsta” Subscribe

  1. Cristina 31/01/2016 at 18:02 #

    Dupa ce cititi Dimineata pierduta poate ascultati si piesa de teatru. E pe trilu.

  2. Mihaela 02/02/2016 at 13:54 #

    Am avut norocul sa vad piesa de teatru acum multi ani . Superba! Apoi, Stoner… cititi cartea asta, trebuie!

  3. Stefan Bragarea 15/03/2016 at 18:42 #

    Cartea merită citită, fără a ”rupe gura târgului”. Interesant este că, citind lista cărților propuse întru discuție, am început să mă privesc în oglindă – când mă bărbieresc – cu oarecare simpatie – le citisem pe toate.
    Și nu sunt decât un inginer…

Leave a Reply

Oldies but goldies

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

Life’s a bitch, prison bitch

irina-jianu-6-560x419

Irina Jianu, condamnată în lotul „Trofeul calității” alături și pentru Adrian Năstase, ispășește șase ani de pușcărie în închisoarea construită chiar de firma ei, în 2006, la Bacău

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.