Sfântul care n-a fost tata

Nu știu dacă am a-i mulțumi tatei pentru ceva, rămâne valabil ce am scris despre el acum doi ani. Iar la cum a trăit el, sigur ar fi apreciat mai mult, ca pomenire, un pahar cu vin și eventual un sex după, decât o lumânare ;)

– Mâine e sfântul Ion, să te duci și tu la biserică să aprinzi o lumânare pentru tac-tu, îmi zice mama la telefon.

– Eh, de lumânarea mea are el nevoie…

– Păi da, că ți-a lăsat o casă. De fapt jumate…

Chiar și acum, când mă îndeamnă serios să-i aprind o lumânare bărbatului cu care a fost căsătorită 13 ani, mama păstrează tot tonul ăla sarcastic pe care l-a folosit mereu când mi-a vorbit despre el. Tata nu mi-a lăsat de fapt nimic, jumătatea aia de casă de care zice mama e apartamentul în care stă ea și tot ea l-a cumpărat, dar dintr-o complicație birocratică a trebuit să-l înjumătățim printr-o procedură greoaie de succesiune care a durat vreo trei ani și care, slavă notarului, s-a încheiat anul trecut. Acum sunt eu stăpână pe jumătate din casa mamei, deși nu am niciun merit în asta.

Nu știu dacă am a-i mulțumi tatei pentru ceva, rămâne valabil ce am scris despre el acum doi ani. A fost mai simțit decât orice lumânare. Iar la cum a trăit el, sigur ar fi apreciat mai mult, ca pomenire, un pahar cu vin și eventual un sex după, decât o lumânare 😉

 

Etichete: , , , ,

8 comentarii la “Sfântul care n-a fost tata” Subscribe

  1. mihai 08/01/2016 at 16:43 #

    Dollo, dar jumatatea lui nu ar fi trebuit impartita intre tine si mama ta, ca mostenitori? Sau ea a pierdut dreptul la mostenire dupa divort?

    • Dollo 08/01/2016 at 19:48 #

      Da, divorțații nu se mai moștenesc.

      • mihai 12/01/2016 at 11:43 #

        Mai, ce sa zic… Tot e ieftin ce ai patimit tu cu succesiunea asta, ca uite saracu’ dom’ Presedinte ce patimeste cu casa pe care a pierdut-o in instanta, tot din cauza unei succesiuni cu cantec din anii ’70…

  2. o femeie 08/01/2016 at 19:17 #

    daca nu simti ca merita lumanarea, nu i-o du. Aceste gesturi se fac din suflet, cand o sa simti ca merita atunci vei gasi un om in nevoie sa ii donezi un blid de mancare.

  3. zoltybogata 11/01/2016 at 15:15 #

    Acuma nu mai contează nimic, nici lumânarea. Multă sănătate

  4. purcelul fericit 13/01/2016 at 23:48 #

    ,,caci morti sunt cei muriti ” ,vorba unui mort celebru. nimic nu-i mai ajuta pe morti. recent mi-a murit mama si n-o sa aprind lumanari pt ea, n-o sa dau de pomana, ptr ca sunt lucruri fara sens. nu mai exista nimic dincolo, asta e ceea ce cred eu.

    • mihail 19/01/2016 at 13:39 #

      V-am dat un minus, si iata de ce: semnalata chiar de nickname-ul ales, aveti atata autosuficienta incat ma cutremur. Chiar sa nu merite mama dumneavoastra atata efort din partea fiului ei, sa-i aprinda o lumanare? V-as recomanda sa cititi articolul: „Omul fara dileme” – al lui Andrei Plesu.
      Si, apropo: stiti de ce este considerat porcul animal necurat de catre unele religii? Este singurul animal care nu poate privi spre cer.

      • mihai 19/01/2016 at 15:43 #

        Inteleg ca omul fara dileme sunteti dvs 🙂 Sa stiti ca porcul poate privi spre cer, intrucat are ochii plasati in partea de sus a capului. Dar daca preferati sa credeti orice zvon in loc sa cercetati cu mintea dvs…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.

Fiecare moment dificil din istoria unei țări are nevoie de victime

mineriada

Ce or mai face oamenii ăia care au bătut la Mineriadă? Or fi bine, sănătoși, or avea copii, planuri, or fi mulțumiți de viața lor, de deciziile pe care le-au luat, or dormi liniștiți? Or face politică?

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.

Perla Harghitei din Călărași (V)

noi

Povestea casei din lemn de la Harghita și minunații unguri de la Ecowoodenhouses care au construit-o