De fiecare dată când mai scriu pe blog despre diverse chestii pe care le fac la mine în sector, ca cetățean, primesc comentarii de genul: hai și la noi în sector, bravo, dar tu ești ziaristă, de aia știi cum se face etc. Nimic mai fals. Nu trebuie să ai altă calitate în afară de aceea de plătitor de taxe, ca să te poți interesa de modul în care se cheltuie banii publici. Iar reclamații, slavă sfântului formular, ar trebui să știm să facem cu toții. Pentru că tot ne place să ne plângem 😉
De aia vă anunț din timp, ca să nu ziceți că, daaa, dar eu n-am știuuuut …, că luni puteți învăța și voi pe repede înainte cum se face chestia asta. Mai exact, prin trei studii de caz, despre cheltuirea banilor publici în sectorul 3, puteți învăța cum să fiți atenți pe viitor la ce vi se spune sau nu că se cheltuie prin oraș. Întâlnirea este organizată de două dintre organizațiile care mie îmi sunt foarte dragi – CeRe și Funky Citizens – și pot participa la ea oameni din orice sector. Că, vorba aia, peste tot firul de panseluță e la fel de scump 😉
Discuția are loc luni 25 aprilie, la ora 18:00, la Lente & Șotron și face parte din proiectul „Responsabilitate în cheltuirea banilor publici 2.0”, desfășurat în cadrul Fondului ONG în România.
Context
Până acum am luat la puricat, alături de alți cetățeni din sectorul 3, câteva contracte de lucrări și servicii ale primăriei sector 3:
1. servicii de pază a obiectivelor de investiții aflate in administrarea sectorului
2. reabilitarea și modernizarea cinematografului Gloria,
3. o serie de lucrări realizate în parcurile Al. I. Cuza și Titan
Ne-am uitat pe fiecare în parte să vedem cât de transparente sunt, cât de oportune sunt ca investiție și care e calitatea lucrărilor respective.
Vrem să îți prezentăm modelul nostru de lucru ca să înveți și tu să analizezi alte contracte, indiferent de orașul sau sectorul în care stai.
Agendă
1. Prezentăm concluziile preliminare ale analizei celor 3 contracte;
2. Facem recomandări generale pentru administrația publică locală pe baza concluziilor
3. Intervenții și discuții moderate.
Cine mai vine:
Invităm la această întâlnire cetățenii care au lucrat pe contractele respective, dar și reprezentanți ai autorităților locale și ai organizațiilor neguvernamentale. Băutura și fursecul sunt din partea casei.
RSVP: pe mail, la radu@funky.ong sau la 0766.333.693.
Cele bune,
Echipa de proiect
Ce ziceți, ne vedem luni? Ideal ar fi să vă anunțați participarea, dar nu se supără nimeni dacă veniți și neanunțați. Hai că e după program și e pentru noi înșine. Că altfel, după cum vedeți, nu dă nimeni cu teme din astea de interes după noi în campania asta electorală.
* pozele sunt din arhiva mea de cetățean și reprezintă perfect cheltuirea inutilă a banului public.
Intr-adevar, daca n-ar aparea prin media modul in care sunt cheltuiti banii publici, cei proveniti din taxele pe care le platim, multi dintre noi nu ne-am interesa. Schimbari majore in societate incep din lucruri minore precum astfel de intalniri.
Din pacate am citit abia azi postul … adica prea tarziu.
As fi vrut sa vin, ca sa ma lamuresc (poate) cu o chestiune: cum urmaresc firul legal al „actiunii” cu aleea din parcul Titanii, unde Garda de Mediu a dat o decizie de desfiintare prin 2014 … dar lucrurile au ramas „inghetate” pana in prezent. Se judeca, nu se judeca, s-a „definitivat” treaba lasand-o toata lumea moarta …
Linkul aici: http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-18736111-victorie-cetatenilor-asupra-primarului-robert-negoita-alee-beton-facuta-recent-parcul-titanii-trebuie-desfiintata-readusa-starea-initiala-spatiu-verde.htm
M-as implica intr-o oarecare masura.
Multumesc frumos.
Cred că trebuie început cu niște cereri pe L 544/2001 la Garda de Mediu și la Primărie prin care să întrebați care este stadiul chestiunii. Poate au uitat 😉 În funcție de răspunsuri vedeți ce e de făcut. Poate sesizare penală…