Votați ce cărți vreți să citim iarna asta

Dacă vreți să mai bem pe undeva până la primăvară trebuie să ne găsim niște pretexte literare, așa că votați și voi ce cărți vă plac de aici:

Știu că toată lumea se teme zilele astea de ce vom alege în 11 decembrie, dar înainte de a vedea pe cine o să înjurăm în Parlament, începând de la anul, pe mine mă roade grija de ce vom citi începând de luna viitoare, la clubul de carte. Și știu eu de ce mă roade, n-aveți voi treabă 😉

Luna asta se împlinesc fix cinci ani de când am propus aici, pe blog, să facem un club de carte. Nu știam prea bine atunci cu ce se mănâncă practic o astfel de organizație, între timp cred că ne-am dat seama, și eu și alții, fideli conceptului. Ușor nu e, dar ceva, ceva pesemne că ne place, de am împlinit 5 ani. La anul mergem la școală, în sistem mai degrabă cârciumă-schooling 😉 Dar până atunci trebuie să ne alegem singuri „manualele”.

Sâmbătă ne întâlnim ca să discutăm ultima carte din seria de club care tocmai s-a încheiat – Stoner, de John Williams – și poate să bem și ceva așa de aniversare (nu că alfel am fi prea timizi cu băutura). Așa că până sâmbătă vă rog să votați (care aveți acest privilegiu) ce cărți vreți să citim mai departe. Aveți dreptul să alegeți 12 litri, pardon titluri din cele 55 propuse aici, așa că informați-vă despre cărți, citiți de se zice despre ele, ca să nu avem vorbe după aia, că nu mi-a plăcut, că cine a votat-o pe asta, că ce naiba a vrut să zică poetul?!

Urnele se închid, așadar, vineri noapte, 23 septembrie. Votează numai cine vine la club, da?

Ce cărți vreți să citim până la primăvară?

Vezi Rezultatele

Etichete: , ,

9 comentarii la “Votați ce cărți vreți să citim iarna asta” Subscribe

  1. doarlegumă 21/09/2016 at 10:04 #

    Carnetul auriu e trecut de două ori.

    • Dollo 21/09/2016 at 12:47 #

      Dap, mulțumesc pentru observație, a fost scăparea mea, am corectat. N-am observat că fusese propusă de două ori. Oricum, carnetul auriu a fost propus și runda trecută, o fi ceva cu el, de se tot insinuează. Poate trebuie votat 🙂

      • doarlegumă 21/09/2016 at 13:30 #

        Da, ar trebui să-l citesc și eu. 🙂

  2. Beatrix 21/09/2016 at 10:10 #

    Cineva e fan infocat Doris Lessing. A intercalat-o de doua ori. 🙂

  3. Flori 21/09/2016 at 14:46 #

    Cormac McCarthy – Drumul e o carte senzationala. Si depresiva in aceeasi masura.
    Chiar daca nu particip la clubul de aici, o recomand cu mare drag.

  4. Ștefan Brăgărea 22/09/2016 at 09:12 #

    Am fost încântat să găsesc pe lista dnei Benezic ”Harfa de iarbă” – de fapt și altele.
    Mult succes

  5. Ștefan Brăgărea 22/09/2016 at 14:52 #

    By the way – Ken Follet nimic, nimic în listele dnei Benezic?
    Regret că vârsta, dificultățile de deplasare și lipsa de timp mă împiedică să fiu participant activ la Clubul de Carte, dar vă rog să mă considerați aproape de dvs. cu inima.
    Mult succes!

    • Dollo 23/09/2016 at 09:41 #

      Domnule Brăgarea, a fost o lună de trimis propuneri, la liber, inclusiv dumneavoastră puteați să propuneți și atunci s-ar fi regăsit pe listă.

  6. gheo 23/09/2016 at 17:47 #

    Sabina Fati – Singură pe drumul mătăsii. Chiar daca nu am participat la intinlirile clubului cu toate ca as vrea, imi plac cartile de calatorie. Si calatoriile!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

Construcția unei case în România, când nu ai bani, dar ai pretenții (I)

trasare

Arhitectul și proiectul – România geme de Gaudi nedescoperiți; 12 arhitecți în doi ani și al 13-lea care ne-a pus capac; Care e treaba cu proiectul casei – diferența dintre DTAC și PTh

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!