Distanța între Deutsche post și Poșta română

O scrisoare trimisă din Germania pe 29 septembrie și nelivrată nici acum apare pierdută între Deutsche post și Poșta română, timp de două zile, într-un loc necunoscut.

A ștept de ceva vreme un plic din Germania, cu semnături strânse de niște români de acolo pentru ca un partid din România să poată candida în circumscripția diaspora. E nevoie de ele în original, iar oamenii de acolo au fost suficient de drăguți ca să le strângă, nu era nevoie să-i mai împovărez și cu costul unui curierat rapid. Cât putea să întârzie cu poșta clasică?

Scrisoarea a plecat în data de 29 septembrie de la expeditorul din Germania, care a și urmărit parcursul depeșei pe site-ul Poștei germane, până la intrarea ei în România. Conform pozei de mai jos, site-ul Deutsche post susține că la data de 5 octombrie obiectul cu numărul RR106896124DE a fost scanat în țara de destinație, Românica. Din păcate, cele două servicii nu și-au sincronizat și programele de urmărire, așa încât ultimul mesaj afișat de Poșta germană este ăsta, mai departe pentru ea se întinde probabil sălașul negru.

posta-germana

 

Nu disperăm, însă, pentru că și la Poșta română, chiar așa neprivatizată de Vântu, cum se temea Băsescu într-o vreme că va fi, s-a inventat serviciul de urmărire online, așa că iată ce zice și site-ul Poștei noastre: că trimiterea cu numărul RR106896124DE ar fi intrat în România abia două zile mai târziu decât pretind nemții, adică la data de 7 octombrie. De atunci se tot află în tranzit. Dacă ar fi fost trimisă cu vaporul pe Dunăre și ar fi ajuns mai repede, că era la vale, dar indiferent de mijlocul de transport rămâne această diferență de două zile nejustificată între evidențele nemțești și astea românești. Pe cine să crezi?

posta-romana

 

Am aflat asta aseară, când mă întrebam dacă semnăturile date în Germania pentru alegerile astea or ajunge la timp sau vor putea fi folosite la alegerile de peste patru ani. Ca să închei într-o notă optimistă, să vă mai zic și că azi dimineață m-am trezit dintr-un vis  în care se făcea că mă dusesem la poștă să ridic plicul, și pentru că am îndrăznit s-o întreb pe doamna de la ghișeu ce a făcut scrisoarea aia timp de 2 zile în no man-s land ea s-a făcut că-mi pierde buletinul. Mai exact îl dăduse altcuiva de la coadă și persoana aia plecase din poștă și nu o cunoștea nimeni. Moamă, m-am trezit cu părul poștăriței în pumni, strigând congestionată: Dumneavoastră știți, doamnă, că eu acum nu mai pot să mă duc să votez, că mi-ați pierdut dumneavoastră buletinul? Mai puteți să vă priviți în oglindă dimineața, știind că ați privat un cetățean de dreptul lui constituțional la vot!? 😛

Și m-am trezit, afară era soare și numai 9 octombrie. Mâine mă duc la poștă să văd ce-i cu plicul ăla, dar n-o să las buletinul din mână nici moartă 😉

P.S. Mi-am mai rugat și niște cititori din Canada să strângă semnături și să le trimită prin poștă. Mi-e frică să întreb dacă or fi ajuns, că alea au fost trimise direct la partid 😀

P.S.2 Uitam să vă spun că unul dintre vecinii mamei, ăla care a zis că nu semnează pentru USR și ND că sunt niște oportuniști, m-a chemat ieri cu un tabel ca să semneze. Cică confundase USR cu PRU. Mă rog, omul e trecut de 80 de ani, i-am acceptat scuzele 🙂

Etichete: , , , , , , ,

8 comentarii la “Distanța între Deutsche post și Poșta română” Subscribe

  1. brontozaurel 09/10/2016 at 09:44 #

    Pisica neagra e de vina!

    Lasand gluma la o parte, nu stiu daca am avut eu noroc sa nu patesc niciodata asa ceva sau ai avut tu ghinion… 🙁

    • brontozaurel 06/09/2019 at 18:42 #

      Okay, am patit-o si eu acum.

      Cumparat bilet de concert la sfarsit de iulie (da, puteam sa-l iau electronic, dar am vrut biletul frumos, cu poza).

      Trece o saptamana, trec doua, trec trei, ma infiintez la oficiul postal, se uita la mine ca niste catei plouati, contactez serviciul clienti, ma trimit subtil la dracu’ cu sase paragrafe de legaleza luate frumos cu copy-paste si, in afara de doua propozitii, nici o legatura cu ce intrebasem.

      Mai trece o saptamana si jumatate si completez formularul de bilete pierdute de pe site-ul Eventim.de, chit ca citisem in FAQ ca nu inlocuiesc tipul meu de bilete. Saracu’ formular completat intr-o neamta de Tarzan, ca mai mult nu stiu.

      Dar imi raspund. Raspuns de om normal, nu copy paste. Ca politica lor nu permite inlocuirea. Dar sa am putina rabdare, ca vor contacta organizatorul sa intrebe daca se poate sa se faca ceva.

      Nu ma lasa sa astept prea mult si imi trimit inca un mail cum ca primul bilet e anulat, imi trimit altul cat de curand posibil, uite unde se poate urmari statusul trimiterii, distractie placuta la concert! Asta scria in mail, deja era trimis cand am citit eu.

      Site-ul Deutsche Post imi arata fix mesajul ala din poza ta, cu data de 3 septembrie.

      Site-ul Postei romane ini spune ca nu are numarul in sistem. 2 zile lucratoare sa ajunga din Germania in Romania. 3 zile lucratoare si Posta romana nu-l are in sistem.

      La sfarsitul saptamanii viitoare, eu zbor la concertul pentru care biletul cumparat la sfarsit de iulie nu mi-a sosit inca.

  2. Ovidiu 09/10/2016 at 13:44 #

    DP zice că scrisoarea a fost scanată la intrarea în țară pe 5 octombrie, dar nu menționează cine a scanat-o. Spune că agenția care a scanat-o nu are o interfață de interoperabilitate cu sistemul DP. Pe de altă parte, Poșta Română pare a avea un sistem de urmărire. Și susține că a primit depeșa la 7 octombrie.

    Poate că pe 5 octombrie a ajuns la altă agenție, care are o interfață clasificată. Două zile au durat oprerațiunile specifice: scos ibricul din depozit, încălzit apa pentru aburi etc. Iar pe 7 octombrie și-a continuat drumul, cu sau fără conținutul original 😛

  3. mihai 10/10/2016 at 10:35 #

    Există și reversul medaliei.

    Un anumit medicament nu se găsește în România, dar se găsește la farmacii online din UK. Farmacia din UK zice „da, ți-l trimit, dar legea ne obligă să-ți cerem rețetă”. Fac rost de la medic de rețetă și o trimit prin poștă, recomandată cu confirmare de primire (confirmarea internațională de primire e un carton roșu închis, imposibil de confundat cu altceva). Primesc AWB pentru ea.

    Apoi aștept. Poșta Română livrează plicul către Royal Mail, iar AWB-ul apare pe site-ul Royal Mail la Heathrow Airport. După care nimic o vreme. Farmacia primește rețeta și-mi trimite medicamentul. Primesc medicamentul. Nu primesc confirmarea de primire. Pe site-ul Royal Mail, AWB-ul e în continuare la aeroport 🙂 În termen de 6 luni fac reclamație la Poșta Română că n-am primit confirmarea de primire. După investigații, primesc răspuns că trimiterea este pierdută și sunt întrebat ce sumă doresc drept compensație! 🙂

  4. Bubu 11/10/2016 at 08:56 #

    Nu am lucrat la posta niciodata, insa am lucrat la alte firme de transport si curierat. Diferenta de 2 zile, tind sa cred ca e de la data entry :)). Adica un tanti sta si introduce datele de pe plic in calculator, manual.:D
    Chiar sunt curios daca sistemele PR si DP sunt interconectate.

  5. laurenriu 15/02/2018 at 12:37 #

    eu astept o scrisoare de o luna….

  6. Marinela lalau 14/04/2020 at 21:26 #

    Am trimis o scrisoare din România în Germania pe 28martie plecata din România de lapunctul canal și nici în 15aprilie nu a ajuns în Germania prin posta cum sa o mai urmăresc?

    • Catalina 20/05/2020 at 11:12 #

      In aceeasi situatie sunt si eu. Mi s-a trimis o scrisoare din RO pe data de 06.05.20, pe 12.05 a fost expediata din RO, dar eu nici astazi 20.05 nu am primit scrisoarea in Germania.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Viceroy vrea să-și ia permisul, Bianca – doar să se mărite

IMG_2114

Pentru că statusul social adevărat stă în Dacia papuc, cu care se poate căra „marfa”, și în numărul de puradei agățați de fusta nevestei. Restul e deșertăciune.

Ziua 8 – Dumneata scrie ce trebuie, eu mă fac că nu văd… și semnez

Sursa foto: http://monstersketch.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Cea mai drăguță văduvă din blocul recenzat de mine, mă roagă să nu-i arăt ce am bifat la starea civilă, pentru că ea încă îl simte alături pe bărbatul ei mort de 35 de ani.

Life’s a bitch, prison bitch

irina-jianu-6-560x419

Irina Jianu, condamnată în lotul „Trofeul calității” alături și pentru Adrian Năstase, ispășește șase ani de pușcărie în închisoarea construită chiar de firma ei, în 2006, la Bacău

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor