Bărbații din agenda mamei

Cum am învățat-o pe mama să (nu) le răspundă admiratorilor la telefon, și ce vor ei de fapt de la ea.
Pe mama o tot sună un fost coleg de serviciu, cu care ei nu-i face plăcere să vorbească. Mă uit în telefonul ei și mă ofer să-i bag numărul ăluia în agendă. Sare ca arsă:
– Dar ce-mi trebuie? Lasă-l încolo că nu vreau să-i păstrez numărul…
– Păi ca să vezi data viitoare, când te mai sună, că e el și să nu-i răspunzi, zic.
După o fracțiune de secundă i se luminează fața și zice:
– A, dar știi că nu ești proastă?!
După câteva zile îmi zice că am avut o idee nemaipomenită, dar că ăla a început să-i scrie sms-uri și o întreabă „ce faci, benezico, nu vrei să mai vorbești cu mine?”
Tocmai când începusem să mă gândesc că mama are un nou admirator, la 75 de ani, îmi zice că ultimul mesaj al ăluia e despre cum se oferă el să-i fie intermediar între ea și un alt prieten din tinerețe, acum căzut la pat, care nu mai poate să vină la ea la masă.
– Zice că se oferă să se ducă el cu mâncare la N. că să-i trimit eu mâncare acuma de Crăciun. Ce să spun, s-a găsit el acuma intermediar, atâția ani ne-am descurcat și fără el (colegul e proaspăt întors din emigrare și probabil nu are prieteni, de asta a cășunat pe vechii colegi). 
– Păi ce, vrea N. mâncare de la tine? Ți-a cerut el? o întreb eu pe mama.
– Ei vrea, da de unde!? Dă-l încolo de prefăcut, el vrea de fapt mâncare și mă minte că se duce să i-o ducă lui N. O prostie, nici nu i-am răspuns. Dar ai avut o idee foarte bună asta cu băgatul în agendă, ca să știu cine e.
Așadar, doamnelor, războiul sexelor nu se încheie nici la 75 de ani. Dimpotrivă, se diversifică 😉

Tags: , ,

One Response to “Bărbații din agenda mamei” Subscribe

  1. marin 24/12/2016 at 13:37 #

    asta cu praspat intors din emigrare,fara prieteni,e cea mai trista faza.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.

Viceroy vrea să-și ia permisul, Bianca – doar să se mărite

IMG_2114

Pentru că statusul social adevărat stă în Dacia papuc, cu care se poate căra „marfa”, și în numărul de puradei agățați de fusta nevestei. Restul e deșertăciune.