Sunt o divă. De 2 euro

De ce mi-am portat cartela prepay de la Vodafone la Digi Mobil

baba-pisica

După cinci ani de mariaj cu Vodafone, am divorțat. Anul trecut, în ultimele zile ale anului, când femeile serioase umblau pe la coafor sau coceau cozonaci în căldura căminului, eu stăteam la coadă la Digi ca să-mi depun cererea de portare a cartelei prepay. Și am stat ceva, că era o singură duduie la servire și se ocupa temeinic de fiecare client în parte. Doi la număr înaintea mea.

Când în sfârșit am ajuns pe scaunul din fața ei, am blocat-o. Nu se aștepta să vreau să portez o cartelă prepay tot pe o cartelă prepay. Dar de ce, când avem oferte așa de avantajoase la abonamente? Nu știa cum se portează o cartelă pe cartelă, a întrebat-o pe casieră, care nu știa nici ea prea bine, așa că au sunat-o pe o colegă care era nu se știe unde dar nici ea nu știa, dar a sunat pe altcineva care în final a sunat-o pe casieră și i-a spus cum se face. S-au mai încurcat un pic în proceduri, au descoperit că nu pot cumpăra o cartelă cu cardul, ci doar cash, nu se știe de ce, în fine până la urmă, patru angajate mai târziu și vreo 15-20 de minute pe ceas au reușit.

Este ceva ce n-am mai făcut, s-a scuzat duduia, extrem de rar se întâmplă să vrea cineva să se porteze pe cartelă, dacă or fi 1% dintre cei care vin să se porteze. Toți ceilalți vor pe abonament.

Nu știu de ce 99% din oameni preferă să stea legați de glia unui operator de telefonie, cu abonament, timp de 2 ani cel puțin, fără să aibă opțiunea de a schimba, configura, ajusta după dorință prețul și opțiunile de care beneficiază.

În cazul meu, pentru cine nu-l știe, în 2011, după 12 ani de serviciu credincios la Orange, am decis să-mi portez numărul pentru că s-au comportat ca niște borfași. Pe scurt, am vrut să reziliez un abonament din trei, ei nu au fost de acord, eu nu le-am mai plătit acel abonament, după ce i-am notificat, ei mi-au oprit toate abonamentele (deși celelalte două erau la zi) ca să mă șantajeze. I-am reclamat la OPC, ăștia mi-au dat dreptate, i-au obligat să-mi deblocheze cele două abonamente și să-l rezilieze pe cel pe care nu-l mai voiam. Ulterior le-am cerut să-mi transforme cele două abonamente în cartele, nu au vrut nici asta așa că la unul am renunțat și pe al meu l-am portat cu succes la Vodafone, deși fusesem amenințată de Orange că nimeni n-o să accepte așa ceva. În final Orange a pierdut prin acest comportament nu un singur abonament, ci pe toate trei.

Cinci ani mai târziu, iată, am decis să plec și de la Vodafone. Motivul e la bază tot economic, deși în ultimele două luni și cu ei am avut niscai neplăceri din categoria mici-furăciuni-pe-care-operatorul-le-face-pentru-că-poate. De exemplu, pentru apelarea la serviciul clienți – dacă chiar vrei să-ți răspundă cineva în viața asta, în week-end sau după orele de program – trebuie să suni la un număr taxabil. Dacă nu-ți merge serviciul, ai o problemă că te-au taxat aiurea sau orice altceva, trebuie să le dai bani ca să vorbească cu tine. OK, înțeleg că ai mulți clienți și e normal să fie aglomerat call-center-ul, dar dacă tot ai clienți mulți poate ar trebui să plătești și mai mulți operatori de call center, ca să le răspunzi clienților când au nevoie de tine. În fine, apoi am avut niște ciudățenii care s-au petrecut pe cartela mamei în ultimele două luni – prea lung de explicat aici – dar în esență încurcăturile astea m-au costat 8 euro într-o lună în loc de 5 cât îi transferam de regulă și am rămas cu senzația că m-au furat. Și pe mine asta mă cam seacă cel mai tare într-o relație contractuală.

În fine, au fost mici sâcâieli care m-au determinat, deci, să mă uit mai cu atenție la serviciile oferite de Digi, care acum un an când au apărut mi s-au părut prea ieftine ca să fie și bune. Dar din informațiile de la prieteni care le folosesc deja am dedus că nu e chiar o țeapă. Cert e că pentru nevoile mele (mai puține convorbiri telefonice și mai mult internet) oferta Digi Diva de 2 euro/3 luni sau Hipsterova tot de 2 euro/o lună sunt mai mult decât suficiente. La Vodafone ca și la Orange cea mai ieftină opțiune lunară era de cel puțin 5 euro. Pe site-ul ăsta vă puteți face o idee despre toate ofertele existente pe piață și puteți să aflați ce vi se potrivește mai bine. Nu intru în detalii despre oferta Digi, o găsiți pe site-ul lor, ăsta nu e un advertorial, ci doar cazul meu, nevoile mele. Poate că pentru alții ofertele Vodafone și Orange sunt mai bune (deși privind la cifre și constatând că în 2016 la Digi s-au portat câți oameni s-au portat la toate celelalte patru firme de telefonie mobilă la un loc, poate că o fi vreo chestie), poate că peste alți ani nici Digi nu va mai fi bun și atunci o să mă mut la altul. Că doar sunt o divă, umblu după bani 😀

P.S. Singurul neajuns pare, momentan, faptul că Digi nu are roaming la cartelă, ci doar la abonament, ceea ce face ca pentru ieșirile din țară să-mi trebuiască o cartelă de la … Vodafone sau Orange. Oare la care să mă decid? 😉

 

Tags: , , , , , ,

13 Responses to “Sunt o divă. De 2 euro” Subscribe

  1. Moi-meme 07/01/2017 at 08:34 #

    Vodafone 🙂
    Bine, pe mine m-au mituit cu net gratuit doua luni pentru o greseala la jnregistrarea xtraoptiunilor unui abonament..
    Am stat o saptamana in Rasnov si am dat net moca unui grup de circa 40 de persoane in perioada aia (aparent toti adora sa se conecteze la retele deschise.. O fi vreo regula de netiquette despre aceste cazuri?;) )

  2. ciNicu 07/01/2017 at 10:11 #

    Diva de 2 euro intr-o retea de 2 bani. N-am gasit alta rima, va rog sa ma scuzati 🙂
    Daca ati „blocat” 4 persoane cu o banala portare (operatiune cu care se mindresc nevoie mare), ce va face sa credeti ca nu se vor (si va vor) bloca si la urmatoarea solicitare?
    Iar de o cartela de la un alt operator s-ar putea sa aveti nevoie si la iesirile din oras, nu doar din tara. Acoperirea Digi inca lasa de dorit in multe zone (http://www.rcs-rds.ro/acoperire-servicii), iar roamingul national cu Vodafone ( 😀 ) nu e disponibil decit la abonamente, daca mai e disponibil(https://forum.softpedia.com/topic/968332-roaming-naional-tranzitoriu-digimobil-fara-trafic-de-date/page__st__9270#entry20369873).

    • Dollo 07/01/2017 at 11:39 #

      Merge roaming national și la cartelă.probat. Nu mă interesează de unde câtă vreme eu plătesc la ei

      • Maria 28/01/2017 at 21:13 #

        A facut mama mea prostia sa se mute de la Orange la Digi si isi bleasteama zilele de cate ori trebuie sa apeleze un numar. Nu are acoperire peste tot…si vb aia, locuiest in oras!
        NU recomand Digi!

        • mihai 30/01/2017 at 10:39 #

          Cred că depinde și de oraș. În București sau Sibiu nu mi s-a întâmplat să nu pot apela de pe Digi.

          Se mai poate să fie și o problemă tehnică. Am auzit de SIMuri defecte. Sau de telefoane semi-compatibile.

  3. Stefan Bragarea 07/01/2017 at 10:48 #

    Fotografia este minunată!
    Avatarurile apar la aproape orice contact cu nepricepuții de la ghișee. Nu merită să vă amărâți…

    • Stefan Bragarea 07/01/2017 at 15:56 #

      Ați schimbat fotografia! Cealaltă era mult mai reușită.

  4. Alina M 07/01/2017 at 10:50 #

    M-am portat pe Digi acum doi ani și jumătate și trebuie să recunosc că serviciile de relații clienți sunt la fel de proaste ca la Cosmote și Vodafone (nu știu de Orange, pentru că m-am ferit de ei). Partea bună e că la aceeași lipsă de calitate, Digi e mai ieftin.

    Eu m-am portat pe abonament pentru că mai aveam două servicii de la ei și astfel mă costă 5 euro/lunar pachetul cu cele mai multe minute și cel mai mai mare trafic de date.

    Un alt neajuns e că în anumite zone nu am semnal de date, zone în care Vodafone are. M-am obișnuit cu asta, cât dau, atâta face. Și da, sunt hotărâtă să mă mut dacă va fi în interesul meu, doar că nu e cazul acum.

    • Dollo 07/01/2017 at 11:37 #

      Dar măcar e gratis serviciul clienți

  5. Paul 07/01/2017 at 11:04 #

    Singurul necaz la prepaid la Digi este ca atunci cand vrei sa reincarci trebuie sa mergi la o casierie. Nu poti face o reincarcare altfel.

    Semnalul 3G este slab in comparatie cu semnalul 4G la Digi.
    Asta ti-o spune un digiot din 2008.

    Daca vrei sa se rezolve ceva repede la Digi foloseste serviciul digicare (nu stiu daca poti folosi serviciul doar cu un prepaid).

    La multi ani.

    • Dollo 07/01/2017 at 11:36 #

      Se face reîncărcarea și online.am făcut deja pentru ăla cartelă

  6. Andu 08/01/2017 at 11:26 #

    La multi ani si multa sanatate vedetelor acestui blog!
    Daca nu te plimbi in afara localitatilor din Romania, Digi ramane cea mai buna oferta la momentul actual. Desi te contrazic la durata minima contractuala – la astia nu ai asa ceva. Este mentionata perioada de 1sau 2 ani, dar poti rezilia oricand fara taxa suplimentara.
    Mie-mi convin in special datorita traficului mare de net si vitezei oferite la acesta. Ca daca am fost la munte m-am dus pentru peisaj, nu ca sa-mi fac selfie si sa-l postez… Iar de vorbit, ai roamingul national si poti vorbi cam de oriunde.
    Oricum, dupa 12 ani de Orange si 3 de telekom am ajuns si eu de 2 ani pe Digi. Si asa ca idee: 2 voce, 1 date, 2tv (toate pe abonament, variante maxime) platesc vreo 22 de euro fata de 60+ la Orange sau Telekom.
    Minusurile majore la Digi sunt legate de expansiunea rapida a companiei iar angajatii lor se adapteaza cum pot, din mers. Dar cum io-s ardelean, 20 de minute pentru un raspuns la o intrebare nu ma deranjeaza – numa’ bine sa ma pot gandi la urmatoarea intrebare. 🙂

  7. Anca 09/01/2017 at 08:57 #

    Am abonament la Digi de un an si vreau sa spun ca sunt f. f. multumita de cum merge si de viteza la net.
    pt. cei ce dau cu c***at in ventilator stand in fata lui. Am ramas surprinsa sa vad ce semnal am pe un camp in mijlocul Baraganului iar viteza la net era superioara celei din Buc. Asa ca recomand celor rau intentiionati sa manance in continuare „maro”, ca nu-i 1000 de Lei kilu

Leave a Reply

Oldies but goldies

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.

O zi la probațiune

alb-negru

Ce face un VIP condamnat cu suspendare, când ajunge în biroul consilierului de probațiune, unde trebuie să-și demonstreze îndreptarea: răspunde la telefon cu „dragă, sunt în oraș, la un interviu, vorbim mai târziu” 😉