Proteste #3

Nu știu dacă a fost cel mai mare protest din ultimele decenii, cum se zice prin târg, dar am certitudinea că la fel ca mine sunt mulți oameni in țara asta care nu știu ce să facă mai departe.

proteste2017

Poliția a estimat că am fost 50.000 aseară în București, câte 10.000 la Timișoara, Cluj și Sibiu, 5000 la Iași și nenumărați prin alte 20 de orașe ale țării, plus câțiva prin diaspora. Până și în Alexandria, capitala județului peste care baroniază Liviu Dragnea, au avut curajul să iasă în piață vreo 50 de oameni.

13proteste2017Am înghețat și obosit după ce am mărșăluit timp de trei ore de la Universitate – Unirea – Piața Constituției – Calea Victoriei – Universitate din nou – Romană și Piața Victoriei. OK, am vrut să le zicem vreo două și ăstora de la CNA (care nu-și face treaba în legătură cu televiziunile care manipulează) și Ministerului Justiției. Realitatea e că probabil dacă ne-am fi ținut ca și în celelalte dăți de traseul consacrat am fi fost și mai mulți decât ăștia 50.000, dar unii s-au pierdut pe traseu, de frig, oboseală și foame. Că și anticorupția asta are limite. Ca să nu mai zic că majoritatea oamenilor din șarpele ăla imens de protestatari habar nu avea unde sunt CNA și Ministerul Justiției. Și la fel de mulți au trecut pe lângă ele fără să aibă habar.

Altfel, a fost la fel de frumos, chiar dacă -5 grade afară, atmosferă de haz de necaz, pancarte tot mai creative, semn că politica de rahat și corupția scot poetul din român mai ceva ca statul de drept și democrația. De data asta, la egalitate cu Guvernul au fost huiduite și suduite carele de reportaj ale televiziunilor manipulatoare, România TV și Antena 3. Practic îți dădeai seama că mulțimea a ajuns în dreptul câte unei mașini de televiziune când se activau strigăturile și fluierăturile – Antena 3, niște derbedei.

Mai mulți câini și copii decât data trecută, cică ăia care au avut așa ceva pe lângă casă au vrut să-l aducă la sapă de lemn pe Soros, despre care televiziunile incriminate au zis că ar fi plătit protestatarii la bucată de câine/copil scos la plimbare. Ba unii au fost așa de speciali încât au căpătat bandă unică de protest 😉

8proteste2017

Nu știu dacă a fost cel mai mare protest din ultimele decenii, cum se zice prin târg – personal mi s-a părut că în prima seară la Colectiv am fost mai mulți în Piața Victoriei – dar am certitudinea că la fel ca mine sunt mulți oameni in țara asta care nu știu ce să facă mai departe. Dincolo de încurajările reciproce cu numărul mare de participanți, bătăile camaraderești pe umeri, realitatea e că fiecare purtăm în suflet teama de mâine.

Mâine Ministerul justiției face un simulacru de dezbatere publică, în care ne va înghesui pe rând câte 50 într-o sală, că stadionul național e rezervat numai pentru membrii de partid. După asta probabil că va adopta ordonanțele așa cum a vrut de la bun început. Nu știu ce vor face zecile astea de mii de oameni care au ieșit zilele astea pe străzi. Dar ceva va trebuie să facem și după asta. Altfel,

2protest2017

14proteste2017 12proteste2017 11proteste2017 10proteste2017 7proteste2017 6proteste2017 5proteste2017 4protest2017 3proteste2017 catel

Tags: , , , ,

One Response to “Proteste #3” Subscribe

  1. mihai 30/01/2017 at 12:04 #

    Dacă se tot dublează protestatarii de la o săptămână la alta, poate se rupe PSD-ul… Alternativa ar fi alegeri anticipate, dar nu pare să le vrea nimeni acum.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Cum a distrus Oprescu o investiție de 14 milioane de euro, deturnând 5 milioane

oprescu_telegondola

Pentru o datorie de 5 milioane de euro a RATB către Metrorex, Primăria Capitalei preferă să arunce la coș o investiție de 14 milioane de euro, parte a unui proiect mai amplu, de 35 de milioane de euro, făcut din credite externe.

Respect pentru sfânta prostie națională

prostie

Senatorii Ficățel și Miki Șpagă vor să ne oblige să le arătăm respect, printr-o lege care ne va măsura sentimentele și va sancționa prompt abaterile de la sentimentele sănătoase, naționale, de iubire și respect față de tot ce e românesc, creștin și … tricolor

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Ce ar fi de văzut/făcut în Portugalia

Porto, râul Douro și un pod făcut de Eiffel

Vizitat Lisabona, Porto, Estoril, Sintra, Coimbra, Fatima, Obidos&co; lăfăit pe plajele din Algarve, mâncat fructe de mare sau ce vă poftește apetitul, băut vin verde, ascultat Fado live, simtit bine pe bani putini

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.