Incredibil! Au ajutat o bătrânică să se înarmeze ;)

După ce a înnebunit lumea că nu avea suficiente cuțite la promoție, Mega Image a rămas cu cuțitele pe stoc și nu mai are bonuri pentru ele. Cum s-a rezolvat situația pentru o bătrânică din București, căreia îi mai lipseau doar 7 bonuri până la victoria finală.

Scenă înduioșătoare zilele trecute la un Mega de cartier. O bătrânică a cumpărat ceva, iar la casă după ce a plătit a cerut să i se dea și bonurile alea pentru cumpărat cuțite.

Nu mai dăm bonuri, gata, s-a închiat campania aia. Decât cuțite mai avem, bonuri nu, îi zice implacabil și tăios casierul, un bărbat între două vârste care abia se angajase la Mega Image și voia să impresioneze prin atitudine.

Aoleo, păi și cu ce mai luăm cuțite acuma? întreabă bătrânica consternată. Acasă o așteptau nepoțeii ca să le facă o plăcintă cu mere, iar cuțitașul ăla mic și ascuțit i-ar fi prins de minune ca să scobească merele de cotor.

Păi cine mai are bonuri pe acasă, nu știu, că cuțite avem, zice casierul mulțumit că are ocazia să vorbească despre oferta bogată de produse a magazinului la care tocmai se angajase.

Și nu mai aveți pe acolo niciunu…? Că mai am nevoie de șapte ca să iau și eu un cuțit, insistă doamna, jucându-și ultima carte.

Nu mai avem…, ridică casierul din umeri, încurcat că nu mai era nimeni la casa lui, ca să-și poată face de lucru cu alt client și să nu fie nevoit s-o privească în ochi pe biata bătrânică.

Bătrâna s-a dat de-o parte, dar a mai adăstat în loc, descumpănită, cu o hârtie de 50 de lei ținută de acum inutil în mâinile zbârcite. De la casa alăturată, la care eu tocmai îmi achitam cumpărăturile, un client din spate își deschide portofelul și o întreabă:

Câte bonuri ziceți că mai aveți nevoie?

Șapte!!, rostesc în cor și bătrânica, și casierul ei, privind în sus la bărbatul pe care generozitatea îl făcuse, parcă, brusc, mai înalt.

Bărbatul se scotocește în portofel și scoate o mână de bonuri, pe care i le întinde grămadă femeii. Ea le apucă cu ochii sticlind de emoție și mulțumește repetat.

Mișcat de gestul clientului, și casierul nostru își scoate o țoașcă de piele de sub casă și plusează:

Luați și de la mine două, ia vedeți, vă mai trebuie ceva?

Ia uite că vă dă și el două, haideți că se adună de un cuțit, o încurajează primul casier pe bătrâna căreia deja îi tremură mâinile de emoție și nu poate să-și numere bonurile căpătate.

În magazin se revarsă brusc o lumină caldă, însorită, în ciuda cenușiului rece de afară. Mă uit zâmbind neîncrezătoare la ei și în jur. Paznicul stă crăcănat în ușă și privește impasibil sceneta. O lacrimă i se furișează, totuși, din colțul ochiului stâng, precum ministrul Iordache din clădirea guvernului, în noaptea aia după ordonanță. Nu suntem la camera ascunsă. Dar o bătrânică din București tocmai a fost ajutată de doi buni samariteni să se înarmeze. Viva la revolucion! 🙂

*Întâmplarea e reală, doar cu descrierea m-am jucat puțin, că simțeam nevoia de nițică varietate între atâtea postări prea serioase din ultima vreme. Cu această ocazie marcăm și încheierea uneia dintre cele mai capitvante promoții derulate de Mega Image de când e el în viețile noastre 🙂

Tags: , , , ,

5 Responses to “Incredibil! Au ajutat o bătrânică să se înarmeze ;)” Subscribe

  1. Corporatista 11/02/2017 at 17:42 #

    Nu radea!
    Cutitele alea e bune!
    Am lasat si eu alor mei 2 cupoane sa imi mai cumpere, ca sunt belea de belea iataganele.
    Si nu li se rupe manareul, cum patesc cu alte pocnitori.
    Ca deh, imi place sa tai bine si apasat:).
    Apropo, unde mai sunt?

    • Dollo 12/02/2017 at 12:04 #

      Cam peste tot sunt cuțite acum.

      • Eugen 12/02/2017 at 13:30 #

        Chiar că.

        Într-un Carrefour era ditamai standul cu cuțite, săbii și iatagane fix în capătul raftului cu rechizite. Numa’ dădeai colțul (scuzați expresia) și aveai de ales: de pâine, de legume, de măcelar (!), cu lungimi ale lamei de la 15 în sus. Cel mai impunător pe care l-am văzut cred că bătea înspre 30-35cm. Numa’ bun de tăiat plăcinta cu mere…

        • adib 12/02/2017 at 17:28 #

          In Cora aveau macete de vinzare (!!!). undeva pe la 60-90 ron bucata (in functie de calitate) :))

  2. Corporatista 12/02/2017 at 21:48 #

    Cel mai bine discut cu sotul, in bucatarie, cand tai ceva si gesticulez cu cutitul.
    E numai ochi si urechi:).
    Gata! refac stocul! Ala de paine e bun si de transat porcul.
    Si foarfeca e ok.
    Doamne, ce preferinte pasnice am…

Leave a Reply

Oldies but goldies

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.