I-am scris ieri primarului Gabriela Firea, ca de la fost jurnalist la fost jurnalist, de la femeie la femeie și cetățean la primar. Îi ziceam să le ceară demisia celor doi consilieri mojici care au agresat trei consiliere USR:
Azi am primit răspunsul ăsta:
M-am semnat cu nume și prenume fără să folosesc alte „date de identificare” (care apropos, conform art. 59 din Codul civil cuprind și starea civilă) pentru că în mod evident nu așteptam un răspuns ștampilat acasă în care doamna Firea să-mi trimită copiile xerox ale demisiilor celor doi, ci era mai mult o indignare personală exprimată față de primar, în urma căreia mi-aș fi dorit ca ea să ia niște măsuri sau măcar să aibă o atitudine. Drept e că în acest caz doamna Firea ar putea să se teamă că cineva i-ar trimite un milion de emailuri de pe adrese false, cu nume inventate, ca să-i ceară demisia, și ea trebuie să se asigure că oamenii ăia care-i cer demisia sunt reali și din București, nu din Bacău, de exemplu. Deși la fel de bine un cetățean din orice oraș al României are dreptul să fie indignat că în consiliul Capitalei țării sunt unii care bat și înjură femei.
Răspunsul primăriei arată că de fapt se leagă de o chichiță care nu e clar definită în acea ordonanță pe care o invocă, pentru că probabil nu vrea să răspundă. E ca atunci când reclami la poliție că s-a petrecut o agresiune, iar poliția te legitimează pe tine în loc să fugă după agresori. Nu mai zic că această adresă de email, de pe care am scris, este de aproape 20 de ani în baza de date a primăriei, adresă pe care am primit, și uneori încă mai primesc, comunicări de presă ale diverselor departamente din primărie.
Mai amintesc și că dacă scrii pe email, de exemplu unui comisar european, primești răspuns la acel email, necondiționat de completarea altor date personale în afară de nume și … adresa de email pe care să ți se răspundă. Același lucru se întâmplă dacă ceri informații publice pe Legea 544/2001, pe email. Prin poșta electronică le ceri, acolo le și primești.
Deocamdată nu m-am decis dacă să insist și să-i scriu din nou doamnei Firea, ca să-i spun unde stau, dar mă întreb cum va răspunde la petiția online semnată până acum de 1594 de nume, prenume și localități de domiciliu? Voi ce părere aveți?
Sunt de părere că duamna Firea trebuie să sugă wiener-ul.
Eu zic ca la asa nesimtire si mojicie trebuie insistat si luptat cu armele lor. Vor adresa le dam adresa le dam si doua adrese ca sa vedem cum le vor duce.
Eu scriu mesaje pe site la PMB si acolo ti le cer ei pe toate, direct. Nu stiu daca e voie sau nu sa le ceara, dar sunt cam obligatorii daca vrei sa finalizezi mesajul. Scrie pe toate partile !
Da, si eu am facut petitii (una si cu un oarecare succes) pe siteul pmb.ro -> contact -> formulati o petitie
Nu cred ca de data asta vom avea succes, dar trebuie sa incercam.
Buna seara,
Vedeti ca prin lege, sunt obligati sa ia in considerare si reclamatiile care au nume, prenume si adresa de e-mail.
Am avut si eu niste clenciuri de genula asta si le-am dat in cap cu legea, citindu-le exact paragraful din lege asa cum e el.
Si s-au conformat.
E drept, nu mai stiu daca respectiva OUG nu a fost modificata printr-o alta OUG, cum se face in Romania.
La tupeul si nesimtirea lor…
Cel mai mult ma enerveaza raspunsurile ca cel de sus.
Le trimit imediat raspuns si ii intreb cine mi-a scris? Clanta, biroul, scaunul, perdeaua? Ca doar asta e biroul de relatii cu publicul, o incapere cu ceva scaune, birouri, o usa, o clanta…
Sau raspunsurile de genul: eu ii intreb daca au brinza si ei raspund ca le pare rau, dar nu tin sticle de lampa. Si le dau replica asta.
(art.7 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2002 “petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează”… Raspunsul lor:
Si raspunsul meu:
Si mai jos si din Ordonanta pomenita:
Art. 2
In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in scris sau prin e-mail,…
Si culmea, e ca dupa ceva vreme (faimoasele 30 de zile nu se stie care, calendaristice sau lucratoare) au si raspuns.
Parerea mea e sa continuati corespondenta intrebind ca nu stit cui sa va adresati, cuierului, ferestrei… mai gasiti sa-i luati la misto, apoi sa le cereti sa se semneze ca v-ati semnat si in final sa le citati articolul din OUG de mai sus.
Stiu, nu rezolv nimic, cel mult sunt pus la catastif, undeva.
Din pacate statul acasa costa enorm, ca si neimplicarea.
Subscriu.
Retrimite petitia cu datele din CI plus articolele de mai sus ca sa clarifici ca trebuie sa o ia in considerare.
Si o scrisoare recomandata merge.
Chiar daca nu pare, in interiorul primariei aceste cereri au ecou si le arata ca derapajele sunt taxate.
De ani de zile sunt dezbateri juridice pe tema asta, iar chestiunea nu e soluționată, pt. că OG 27/2002 e prost concepută.
Întotdeauna se va putea obiecta că datele de identificare sunt incomplete câtă vreme nu ai adăugat sub nume și „Str. Panseluțelor nr. 5, București”, deși la o petiție primită pe cale electronică se răspunde pe cale electronică, deci lipsa adresei fizice de corespondență nu reprezintă un impediment.
Oricum, problemele din România nu se rezolvă nici cu petiții, nici cu ieșit la vot, ci cu o masivă intoxicație cu plumb (deși instrumentul clasic era ghilotina).
Distinsa doamna : pentru haimanale si derbedei exista si alta solutie : v-as putea indica doar cateva sali unde se invata temeinic arta martiala numita kumite ! Alta solutie eu nu vad cand ai de a face cu asemenea ipochimeni…
@Cristian
Kumite este totuși o chestie complicată! Nici capul în gură nu este lipsit de eficiență.
Lăsând gluma de o parte, este sinistru ce se întâmplă în România, în locuri unde ar trebui să domnească comportarea civilizată….
Eu zic să-i sugerați să ia legătura cu cei de la finanțele locale căci ăia, dacă au numele și prenumele, te găsesc și-n gaura de șarpe!