Iarba peticită de acasă

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, și-a dat seama că nu-i mai ajunge bugetul pentru ghețici și părăluțe și s-a apucat să peticească iarba decupată anul trecut în campania electorală. Nu pot decât să salut mintea de pe urmă a primarului ;)

iarba-lipita-la-loc

După operațiunea „begonia” din campania electorală 2016  – 152.371 de euro – și operațiunea „părăluța”, din decembrie 2016 – 49 de euro/mp fără TVA –  sectorul 3 pare că se îndreaptă spre o previzibilă sapă de lemn. În triunghiurile decupate în gazon, anul trecut pe vremea asta, s-a lipit gazonul la loc. Peticele triunghiulare sunt un pic uscate, de zici că or fi fost replantate tot alea decupate anul trecut, de aia mi-au atras atenția. Eu le-am văzut pe Mircea Vodă și pe Nerva Traian, dar e posibil să se fi peticit iarba și prin alte zone, că de anul trecut au apărut și mai multe cofrage din astea roșii de borduri umplute cu pământ pe malurile bulevardelor în sectorul 3. Iar dacă e să ne luăm după hotărârile de consiliu din ultima vreme, Primăria sectorului 3 tot face presiuni pe lângă Primăria Capitalei să primească în administrare și restul de Bulevard al Unirii, ăsta pe care deja a cheltuit zece milioanele alea de euro pentru care lumea e așa de mulțumită.

Deci și-o fi făcut omul socoteala la buget că nu-i ajung împrumuturile alea pe care le tot face, ca să umple toate triunghiurile cu părăluțe și ghețici, așa că a venit la vorba mea și a pus iarba la loc, ca să folosească banii în scopuri mai folositoare cetățenilor 😀

iarba-lipita-la-loc2 flori-negoita

Nu știu cauzele operațiunii „peticul de iarbă”. Când le-am văzut prima dată m-am gândit că Negoiță mi-a plantat iarba la loc prin zona în care mă învârt mai des, ca să-mi închidă gura 😉 Apoi am văzut că nu e peste tot, de exemplu pe liniile de tramvai pe Calea Vitan și prin Pasajul Mărășești s-au plantat din nou ghețicile de astă vară, că părăluțele alea din decembrie nu au avut noroc să prindă primăvara.

Și dacă tot am abordat din nou subiectul ăsta, nu pot să las neremarcat cât de frumos arată în perioada asta clasicii trandafiri de pe mijlocul bulevardelor. Pe Baba Novac, chiar și pe Unirii, acolo unde nu au fost înlocuiți de lavandă (deși și aia a rezistat foarte bine celor două ierni) este acum o explozie florală care îți încântă ochiul când stai blocat în trafic pe acolo. Știu că acuma lumea din PSD e ocupată cu brandingul de țară, cu oi, cu astea, dar eu sper ca la un moment dat în programul ăsta încărcat al muncii pentru popor, partidul să-și găsească un răgaz să se gândească și la propriul brand, la clasicii trandafiri, și să-i repună în drepturile lor de altă dată. Că uite ce frumos arată:

trandafiri

 

Pe același subiect:

Operațiunea „begonia 1”

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

Operațiuna „părăluțe 1”

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

Etichete: , , , , , , , , ,

5 comentarii la “Iarba peticită de acasă” Subscribe

  1. Kius 31/05/2017 at 08:51 #

    Peticeste ca sa aiba ce decupa. Cam asa functioneaza administratia. La fel cum toaleteaza – defriseaza – planteaza – repeta. Anul trecut pe Nicolae Grigorescu au plantat flori in octombrie…

  2. Stefan Bragarea 31/05/2017 at 09:03 #

    Doamnă Benezic, cred că asta este o boală specifică primarilor de sector. Și în Sectorul 6 se desfășoară ample (probabil costisitoare) și stranii acțiuni de înfrumusețare.
    Probabil că sunt subiectiv, fiind pasionat de trandafiri, dar soluția cu sădirea de trandafiri mi se pare cu mult mai bună.
    Printre multe altele, ideea cu toaletarea arborilor devine un mic dezastru.

    • Eu insumi 31/05/2017 at 12:38 #

      Eu inca mai sper ca dupa vreun petit voiaj in țara bunului Macron să incerce soluția domnului Allais, Alphonse pentru doamne, respectiv să dea fiecărui alegător câte 2-3 mp pentru mici culturi in spațiul dintre șine..

  3. Motanul 02/06/2017 at 15:40 #

    Dollo, vezi ca ai fost cam pesimista, in articolul „USR -mai bine nu se poate”. Uite ca se poate! :). Acum se știe cât de cât in ce direcție o ia autobuzul. Șoferul beat a coborât.

    • Dollo 02/06/2017 at 18:57 #

      Eu zic să nu ne pripim 😉

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

Cu prejudecățile la Roma

Vaticanul după ploaie

Cum am cheltuit pensia pe o lună a mamei la o masă de fițe la Pierluigi în Roma

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?