Ce am aflat azi #1

Legătura dintre droguri și Gabriela Firea

– că tratamentul pentru dependența de droguri costă de 4 ori mai puțin decât cei 2400 de lei cât ne costă lunar un deținut. Iar statul român preferă să pedepsească scump și aspru (în 2015, 42 de oameni au ajuns la pușcărie pentru un joint) – de aici

– că oamenii ăia care strâng semnături pentru demiterea primarilor Bucureștilor au ajuns abia la 2% din numărul total de peste 400.000 de semnături pe care trebuie să le adune, ca să poată să-i ceară prefectului să facă referendum de demitere. Primarul Gabriela Firea a fost aleasă de 246.553 de cetățeni (adică de 42,97% dintre cei 33% care s-au prezentat la urne) – de aici puteți să descărcați formulare pentru strâns semnături printre colegi, rude și prieteni, dacă vi se pare că Firea și colegii ei de la sectoare nu fac treabă. Nu există un termen, dar realist vorbind dacă nu se strâng până la toamnă e puțin probabil să merite continuat.

Mi-am propus să fac în fiecare zi un exercițiu contabilicesc. Să scriu aici ce am aflat nou în fiecare zi. Ziua mea de azi a fost foarte plină, demobilizantă ca multe din ultima vreme, dar mi se pare că doar astea două informații merită adunate.

Poza este din plenul Senatului, unde am fost practic degeaba.

Etichete: , , , ,

7 comentarii la “Ce am aflat azi #1” Subscribe

  1. Marius Georgescu 27/06/2017 at 06:44 #

    Unde faceți clubul de carte ?:)

    • Dollo 27/06/2017 at 08:48 #

      Nu am stabilit, dacă ai vreo propunere de terasă cu spritz bun și ieftin, suntem deschiși.

      • Marius Georgescu 27/06/2017 at 11:19 #

        Atîta timp cît e prin centru…Verona ?

  2. Valentin 27/06/2017 at 07:41 #

    as observa ca demersul privind actuala administratie are putine sanse sa conduca la ceva semnificativ atata vreme cat doamna Firea este cam singurul jucator de pe teren – si implicit contabilizeaza si cele bune si cele rele; este greu de crezut ca bucurestenii se vor mobiliza impotriva unei persoane reale pentru a sprijini o abstractiune, oricat de generoasa ar fi aceasta; cred ca nici la Vatican nu se intampla asa ceva. O zi minunata…

    • Dollo 27/06/2017 at 08:47 #

      Așa e, alternativa practic nu există, dar asta nu înseamnă că n-ar trebui încercat. Măcar și doar pentru a transmite un mesaj. Nici eu nu-mi fac iluzii să dacă nu au catadicsit să iasă la vot, bucureștenii vor face un efort și mai mare de a încerca o demitere forțată a cuiva pe care nu l-au ales, dar care joacă perfect rolul de ciuca miștourilor pe feisbuc

      • Marius Georgescu 27/06/2017 at 11:18 #

        Cît idealism…

        • fefe 28/06/2017 at 14:26 #

          Alternativa exista. Exista o gramada de oameni cinstiti care ar putea sa faca macar cu o farama mai bine decat fac astia acum. Nu trebuie nu stiu ce competente speciale, ci un pic de alfabetizare sociala si buna credinta ca sa faci fata intr-un astfel de post. Nu e asa de greu sa spargi milioane si milioane de euro in fiecare zi, nu trebuie nu stiu ce experienta vasta.
          Problema e ca din natia romana nu a ramas decat o masa de trogloditi si cativa prinsi de lehamite calariti de o gasca de banditi.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Plasturii lui Negoiță – cât au costat și de ce s-au dezlipit

lipire-plasturi

50.000 de bucățele de „not so safety walk” cumpărate de la 3M au fost lipite bucată cu bucată de oamenii ADPB, pare-se la fel de prost cum a fost gândită toată lucrarea de pe Bulevardul Unirii

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

Casutele de vacanta ale lui Jonas din Valea Verde

„Pupă-mă-n fund şi rămâi sănătos!”, salutul medieval inedit al sighisorenilor, a provocat, in epoca, indignarea Vienei, iar azi le smulge zambetele turistilor straini

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?