Starea nației 2018

Cine va ști să folosească arma asta va câștiga și alegerile din 2020. Gălețile și pungile 2.0

Un producător de încălțăminte care pare să-și vândă marfa numai online și pe Fb (comandă prin telefon și mesaj privat, ca la contrabandă) a postat câteva poze cu două perechi de ghete – una verde și una maro – pe care le pune la bătaie ca să-și sporească numărul de laicuri și șeruri, adică de rici gen. Pagina are peste 19.000 de followers.

A scris destul de clar pentru orice nivel de IQ că va oferi prin tragere la sorți acele ghete celor care se înscriu în concurs.

Condițiile de participare erau și ele clare: like, share și comentariu cu culoarea aleasă (verde sau maro) și numărul de la picior – toate aplicate la postarea generală, adică la aia care conține textul concursului și toate poezele ghetelor. De acolo urmează să tragă la sorți fericiții câștigători.

Câteva ore mai târziu postarea are peste 600 de like-uri, share-uri și comentarii. verde 38, maro 35, verde 41, maro… etc. Numărul înscrișilor crește cu peste o sută pe oră.

M-am uitat prin sondaj la câteva profiluri de oameni care au participat la chestia asta. Ingineri, economiști, biologi, agronomi, bugetari, lucrători cu fonduri europene, bloggeri, bancheri, lucrători în turism… ați înțeles ideea. Unii dintre ei nu trăiesc în România.

Ghetele sunt din petice de piele întoarsă și costă 250 de lei.

O oră după prima postare, administratorul paginii postează un anunț cu textul din poză. Observase probabil că printre comentarii sunt și unele care pretind culori diferite de cele două puse în concurs.

Primul comentariu la anunțul ăsta este unul indignat: aha, adică oamenii  au dat like și share degeaba, păcăleală, alea, alea. I se răspunde că nu degeaba, că anunțul era clar.

Încep să curgă alte comentarii cu verde 38, maro 35, verde 41, dar la anunț, nu la postarea cu concursul. Admin-ul le răspunde la fiecare că nu la postul ăsta trebuie să pună comentariul despre culoare și mărime, ca să fie luate în seamă. Comentariile continuă. Adminul se lasă păgubaș.

Cine va ști să folosească arma asta va câștiga și alegerile din 2020. Gălețile și pungile 2.0

Ceilalți se vor încăpățâna în continuare să creadă că oamenii citesc, înțeleg și comentează în cunoștință de cauză despre ce e vorba în legile justiției.

 

*Urmăresc uneori pagina aia pentru că-mi plac modelele, nu am comandat niciodată și nici nu cred c-o s-o fac. În general îmi place să pipăi și să probez ce cumpăr, deci nu am niciun interes în chestiune, am făcut doar o observație. În urmă cu câțiva ani am făcut și eu aici pe blog un concurs cu premii în cărți. Am constatat atunci pe pielea mea că există oameni capabili de orice pentru a câștiga un nimic fără valoare, deci nu mă mir de numărul mare de oameni care aspiră la o pereche de ghete moka. Continuă să mă uimească, însă, … lipsa de atenție 😉

Etichete: , ,

6 comentarii la “Starea nației 2018” Subscribe

  1. Vasile 01/02/2018 at 06:11 #

    Verde, 42

  2. Ciprian Cucu 01/02/2018 at 09:48 #

    There is also this:
    https://twitter.com/rickygervais/status/324632844829876224

    • Dollo 01/02/2018 at 10:48 #

      ha, ha, te face să te întrebi câți sunt tâmpiți și câți fac mișto dintre ei

      • mihai 01/02/2018 at 12:31 #

        Se numește Legea lui Poe:
        https://en.wikipedia.org/wiki/Poe%27s_law

  3. mihai 01/02/2018 at 11:01 #

    Dollo, te-ai prins cam greu. Alegerile au fost deja câștigate în felul ăsta deja! Câștigătorul este un anume D. Trump…

    • Dollo 01/02/2018 at 11:02 #

      Daddy Trump? 😀

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum s-a făcut de am aflat povestea Amitei Bhose

AmitaBhose_Vaideeni1980

Fascinanta istorie a unei indience care s-a îndrăgostit de România citindu-l pe Eminescu, a lăsat familie și avere în urmă și a venit să trăiască în comunismul fără apă caldă și curent în căminele din Regie.

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.

Cu prejudecățile la Roma

Vaticanul după ploaie

Cum am cheltuit pensia pe o lună a mamei la o masă de fițe la Pierluigi în Roma

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.