Viețile paralele din gmail-ul meu

Societatea secretă a doloreselor lumii care folosesc abuziv aceeași adresă de email - a mea - și fantasticele lor aventuri de viață și cumpărături.

La ora la care citiți aceste rânduri, undeva în California – în Bakersfield mai exact – o doamnă de 70 de ani pe nume Dolores Bumgardner se duce cu mașina ei Kia Sorento din 2012, 60.000 de mile la bord, la service-ul auto al lui Haddad. Are o programare de vreo săptămână care i-a fost confirmată și chiar reamintită pe email, cu solicitudinea de care dă dovadă orice service auto din lume care își respectă clienții.

Dolores Bumgardner se pare că trăiește în California de când s-a născut, adică din 30 noiembrie 1947, conform Internetului. A schimbat mai multe adrese dar acum stă în Frazier Park, CA și lucrează la „Ladies auxiliary veterans of foreign wars of the United States”. Este creștină, măritată și caucaziană, nu are copii. Câștigă anual între $30,000 și $39,999 „and a current net worth value of $100,000 – $249,999”. Afli toate astea la o simplă căutare pe google.

Se întâmplă să știu atâtea despre doamna asta din California pentru că de câte ori își dă adresa de email pe undeva, corespondența destinată ei ajunge în inbox-ul meu de gmail. Și n-ar fi nimic, dacă ea ar fi singura, dar în ultimii ani am adunat o gașcă colorată de dolorese în gmailul meu. Multă vreme m-am întrebat dacă e o scăpare a gmail-ului sau o greșeală pe care o fac femeile astea când își scriu adresele. Oficial Google zice că vina e a fetelor, că-și dau greșit adresele și că el, Google, nu încurcă adresele între ele, nici nu admite duplicate. Sper să fie așa, dar asta nu mă scutește să nu mă întreb, cam săptămânal de câte ori primesc vești de la vreuna dintre doloresele asociate adresei mele de email, dacă nu cumva au și ele acces la inbox-ul meu.

Luna trecută de exemplu, imediat după sărbători, îmi apare în google calendar o rezervare la un restaurant, Musso & Frank Grill din San Francisco, tot prin California. Vă spun cinstit, m-a cam trecut cu fiori, pentru că totuși google calendarul meu e privat, nu e făcut public, iar spre deosebire de alte situații, de data asta rezervarea a apărut direct în calendar, nu în email. Am googălit-o pe doamna Dolores Brisbois, titulara rezervării, și despre ea n-am aflat mare lucru. O masă pentru doi, pe 14 ianuarie de la orele 5.00 pm, și încă un email mai târziu, prin care mi se cere să dau un feedback despre experiență, mă face să intru și eu în joc. Am urmat link-ul din email și i-am ajutat eu pe cei de la restaurant cu niște impresii de outsider, mai ales că încă de când am aflat de rezervare le verificasem meniul (să văd și eu unde o să mănânc, nu?) și fusesem impresionată – multe fructe de mare și în general o bucătărie apetisantă. În final le-am scris să-i transmită doamnei Brisbois salutări de la tiza ei din România, când o mai trece pe la ei pe la masă. Nu știu dacă le-a plăcut review-ul meu, că n-au avut vreo reacție, ca și doamna Brisbois după masă. Sau, cine știe…

Anul trecut am primit timp de vreo săptămână emailuri de la un grup de rugăciune în care murise un membru. Pentru o Dolores din acel grup am aflat și eu că dragul lor prieten a trecut la cele veșnice, când va fi înmormântat și când și unde se va ține rugăciunea colectivă pentru el. Până atunci s-a dat cu reply to all și a curs cu Comfort me with Your love O God/ Wrap me up in Your strong embrace/Shelter me from the storm O Lord/Envelop me in Your tender care .

Dar nu toate veștile sunt din California. Există Dolorese și în Argentina. De exemplu Dolores Beatriz Cornejo are cont la Banca Santa Fe, din regiunea cu același nume din inima Argentinei. Din balanța ei contabilă, pe care banca mi-o trimite cu amabilitate aproape lunar, reiese că Beatriz nu stă pe roze cu banii.

La fel și Dolores Bordelon, din Louisiana, care pare că și-a făcut un cont fals pe HiRE – un soi de AJOFM din Louisiana – ca să poată să primească șomajul, că legea zice că trebuie să se facă că-și caută loc de muncă și nu găsește. Din mesajul trimis de fraierii ăia de la statul Louisiana pe emailul meu reiese că Dolores a lor cam știe cum merge treaba, de aia pesemne le-o fi dat o adresă aiurea, care s-a întâmplat să fie a mea: „Please note that State Job Search Requirements for unemployment claimants require that you must be actively looking for a job and you must make at least 3 job contacts per week. Job contacts include filling out job applications and sending resume’s. You must fulfill these job search requirements every week, and provide a weekly certification to let the unemployment office that you are meeting all of the requirements. Be sure to have your job search record up to date, as you may be called into the unemployment office for a periodic eligibility review. In order to keep receiving unemployment benefits, you have to meet ongoing job search requirements. Unemployment benefits are meant to be a temporary benefit until you find a new job, so these job search requirements are in place to make sure you are actively looking for a new job.

O altă Dolores trăiește la Lima și se plimbă cam la câteva luni cu Uber. Nu știu cum află cât a costat-o cursa, că emailurile cu prețul curselor le primesc eu. Acum câteva luni a primit un discount, dar nu mai rețin pentru ce. Dolores Briout, din Franța, are card de fidelitate la Tati, iar acum ceva timp a câștigat puncte la împlinirea unui an de fidelitate față de magazin. O altă Dolores, Body, a primit o reducere de 10% la Melia Resort, de ziua ei, iar o altă Dolores tocmai și-a cumpărat ieri, cu cardul, două perechi de jeans a câte 17.49 dolari din Outletul Hollister din Grapevine, Texas, iar factura electronică i-a venit pe emailul meu. Eram curioasă ce măsură poartă, draga de ea, dar ai naibii nu au trecut și detaliul ăsta pe factură.

Mi-ar fi plăcut să răspund la unele dintre semnalele astea venite din alte lumi, dar din păcate majoritatea sunt emise de la adrese automate cu „no reply”. În unele cazuri am reușit să dau unsubscribe la unele emailuri promoționale, dar pentru mare parte din situații mi-am făcut deja un obicei de a mă amuza cu ele, imaginându-mi cum ar fi să înființăm o societate secretă a Doloreselor din toate colțurile lumii, care abuzează de aceeași adresă de email. Ba chiar să punem de un congres la un moment dat și să invităm la loc de cinste, în capul mesei, un reprezentat de la Google care a făcut posibilă, iată, această mare familie.

Tags: , , , , , ,

13 Responses to “Viețile paralele din gmail-ul meu” Subscribe

  1. mihai 13/02/2018 at 13:33 #

    Poveștile cu mailurile sunt picante, dar oarecum banale. Totuși, sunt câteva elemente dubioase în tot expozeul:
    1) Cum a ajuns programarea în calendar, fără un mail concomitent, for Christ’s sake?
    2) Cum a ajuns Banca Santa Fe să trimită informații confidențiale către o adresă de mail neconfirmată? (aici aș avea câteva idei, toate ținând de idioțenia contractorului care a făcut pentru bancă sistemul de expediere a mailurilor. Discutăm totuși de o bancă argentiniană, nu americană.)
    3) Uber Lima e iarăși ciudat. Nu am Uber, dar aveam senzația că trebuie să-ți confirmi contul de mail la crearea contului. Poate discuți cu Uber România despre asta, și mă pui și pe mine la CC 😛

    Nu în ultimul rând, ți-ai făcut Security Checkup la contul google? https://myaccount.google.com/security

    • Dollo 13/02/2018 at 13:58 #

      Dap, am făcut security checkup, nu am cont de uber, și da, programarea aia în calendar mi-a dat și mie de gândit, pe aia am luat-o cel mai mult în serios dintre toate întâmplările astea.

      • mihai 13/02/2018 at 17:49 #

        Misterul 1 s-a rezolvat:

        You can RSVP to calendar invitations to let people know if you’re going to an event. When people invite you to an event using Google Calendar, the event will automatically show on your calendar.

        https://support.google.com/calendar/answer/37135?hl=en&ref_topic=3417926

        Deci e tot pe bază de adresă de mail neconfirmată.

  2. Tiberiu Popescu 13/02/2018 at 14:41 #

    :))))))))))
    Eu, când am anunţat cu FeisBucsiul mă invită să mă loghez în contul unuia care mi-e tiz, persoană reală şi, spre deosebire de mine, om serios, n-am fost crezut nici măcar de apropitarul profilului.
    Până nu m-am logat şi-am făcut la mine pe pagină un comentariu de pe profilul lui.
    Da’ tot nu mă crede, nu şi-a schimbat e-mailul ori măcar parola.

    • Dollo 13/02/2018 at 15:25 #

      Păi ai avut acces în emailul lui?

      • Tiberiu Popescu 13/02/2018 at 15:41 #

        Nu, doar că atunci când îmi scriu unul din e-mailuri, creat acum 3 luni, pe FB, FBul mă invită să mă loghez la el.

        • mihai 13/02/2018 at 17:41 #

          Stai că nu pricep. Ca să te loghezi pe profilul prietenului tău ar trebui să-i știi parola. Ai reușit să lași un comentariu pe pagina ta din profilul lui fără să-i știi parola?

          • Tiberiu Popescu 13/02/2018 at 18:53 #

            Nu glumesc, m-o întrebat FBul:
            „Te loghezi cu parola de pe „#¤%@yahoo.com?”
            Am dat O.K. şi am intrat în profil.

          • mihai 14/02/2018 at 12:18 #

            În cazul ăsta, presupun că prietenul i-a spus FB-ului că adresa lui (sau una din adresele lui de rezervă) este #¤%@yahoo.com, în mod greșit. La adresele de rezervă nu se prea cere confirmare. E drept că în cazul ăsta nici nu ar fi trebuit să te lase să intri așa, pe ochi frumoși…

          • Tiberiu Popescu 14/02/2018 at 16:42 #

            :))))))))))))
            Aşa i-am zis şi eu omului, dar e căpos, crede că fac eu hecăreli.

  3. ela 13/02/2018 at 15:12 #

    Bine ca primesti de la grupul de rugaciune, si nu facturi de telefonie mobila. Am aceeasi problema cu contul de gmail, numai ca duplicatul nu e doar in cazul prenumelui, ci si al numelui. Primesc diverse confirmari de comenzi online, facturi de telefon, o data am primit si niste poze personale. Eu am facut un pas inainte, daca pot sa ii zic asa, si am sunat doua dintre fericitele botezate ca nefericita de mine. Cu una am reusit sa ma inteleg si deci de la Piatra Neamt nu mai imi apare nimic. Din pacate, cu cea din Bucuresti nu am reusit, ca atare primesc in continuare factura ei de telefonie mobila.

    • Dollo 13/02/2018 at 15:25 #

      și în cazul tău ce diferă la adresele lor față de a ta? că duplicat înțeleg că nu poate fi

      • Ela 13/02/2018 at 20:53 #

        M-am interesat si eu in stanga si in dreapta daca e din cauza de Google sau din cauza ca toate celelalte E.T. din Romania dau in gropi de prostie, Una a si zis ca ea nu se pricepe si nu stie, ca nu ea a facut contul. Adresa mea e fara punct, iar Google am inteles ca oricum nu face diferenta punct sau nu, desi in principiu nu ar trebui sa te lase sa creezi un cont atat de similar cu altul. In unul din mailurile primite aiurea adresa avea punct. In celelalte cazuri, dupa lungi dezbateri, am stabilit ca e vorba de prostia celor care au crezut ca si-au creat adresa prenumenume@gmail.com si de fapt ea era prenumenume24@gmail.com. Pentru ca cele mai multe mailuri erau venite de la diverse site-uri de shopping online. Ah, si am uitat de unii cu polita de asigurare de undeva din Timisoara, carora le-am dat un mail nervos si au incetat. Cu toate celelalte am ajuns sa ma amuz si nu ma deranjeaza sa vad de cat a vorbit luna asta tiza mea E.T.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Pur și simplu Norvegia

16

Impresii de călătorie din Norvegia, încă o țară care nu suferă vreo comparație cu România.

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

Casutele de vacanta ale lui Jonas din Valea Verde

„Pupă-mă-n fund şi rămâi sănătos!”, salutul medieval inedit al sighisorenilor, a provocat, in epoca, indignarea Vienei, iar azi le smulge zambetele turistilor straini

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.

Din câte încercări reușește un nevăzător să intre la metrou

florin georgescu metrou2

Din cel puțin două, la fel ca noi ăștia care nu nimerim să băgăm cartela cum trebuie în noii turnicheți. Asta de când s-a lansat aplicația gratuită Tandem acces, care le permite nevăzătorilor să folosească metroul ca toată lumea

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.