Când cauți un serial și dai peste asta

Niște milioane bune de oameni de pe planetă se uită cu satisfacție și poftă la o dermatoloagă din California care stoarce coșuri, puncte negre și alte mizerii de sub pielea omului

Mi-au picat aseară ochii pe un articol despre cele mai populare 11 seriale ale verii, peste ocean, și am zis că n-ar fi rău să mă mai apuc și eu de unul, că de astă iarnă când am făcut binging cu Curb your enthusiasm a trecut ceva, și oricât de mult mi-a plăcut Larry David, sigur trebuie să se fi inventat ceva bun între timp.  Am văzut că în clasamentul ăstora se află unul despre care am mai auzit de bine (Obiecte ascuțite), dar ce m-a intrigat a fost Dr Pimple Popper – un reality show despre o dermatoloagă din California care stoarce coșuri.

Dap, exact așa! Am googălit un pic chestiunea și m-am trezit prinsă într-un vârtej de imagini despre care lumea zice că sunt pimple popping porn – ceea ce chiar e, futui! Trebuie să admit că treaba mi-a mâncat vreo jumătate de oră din viață, în care nu mi-am putut dezlipi ochii de pe ecran, urmărind jegurile pe care femeia asta le extrage din pielea, nasurile, obrajii, scalpul și alte locuri afectate ale oamenilor. Da, mă uitam și aveam în același timp reacția aia de bleah!, dar tot mă uitam mai departe. După o vreme mi-am luat seama și am închis tot. Dar asta nu demonstrează decât că scoaterea punctelor negre (moamă, ce puncte că la unii erau boabe de mazăre) crează dependență, la fel ca spargerea bulelor ălora din pungile de ambalaj. Suficient de satisfăcătoare încât am înțeles de ce la serialul ăsteia s-au uitat 2,8 milioane de oameni/episod și există planuri ca el să continue și la anul. Tot aseară am descoperit, din film în film pe youtube, că de fapt treaba asta e descoperită de mai multă vreme, doar că Dr Lee o face profesionist la ea în cabinet, cu ustensile speciale (pe care, apropos, acum le și vinde ca să satisfacă și segmentul de do it yourself din piață). Omenirea urmărește cu interes la fel de mare scoaterea dopurilor de ceară din urechi sau extragerea firelor de păr crescute sub piele. Mi-a fost frică să caut dacă nu cumva există filme și cu momentul sublim al căcării.

Am văzut astea aseară înainte să adorm și chiar după ce am închis laptopul parcă simțeam că am ceva pe mâini de care mi-era silă. M-am dus să mă spăl pe mâini, deși era totul în capul meu.

Cum a început dermatoloaga asta, Sandra Lee, să devină celebră? Postând inițial pe contul ei de Instagram un filmuleț cu operațiunea de stoarcere a coșurilor/punctelor de grăsime de pe nasul unui moș, căruia i-a făcut gratis „lucrarea” în schimbul permisiunii de a se lăsa filmat. Numai nasul de fapt, că în cazul lui, ca și în cele ulterioare, Dr. Lee nu le dezvăluie identitatea pacienților ei, ci doar dedesubturile pielii. Filmările erau făcute cu telefonul de către asistenta ei, în gros plan, încât un simplu coș apare monstruos pe ecran. Postate pe Instagram, filmările au devenit virale, spre mirarea tuturor, inclusiv a doctoriței. Azi are 2,8 milioane de urmăritori pe Insta, 4,5 milioane pe youtube și, iată, propriul serial de succes la TV.  Oamenii care o urmăresc simt fluturi în stomac ca la primul sărut, la vederea jegului ieșit dintr-un coș, după cum minunat s-au exprimat oamenii ăștia.

Când am văzut prima dată Idiocracy mi s-a părut o utopie amuzantă, dar acum nu mai sunt așa sigură. Viața continuă să depășească imaginația creatorilor.

Etichete: , , , , , , , , ,

34 comentarii la “Când cauți un serial și dai peste asta” Subscribe

  1. Fluieratorul 29/08/2018 at 21:25 #

    Unforgotten, Elementary, Bosch… In genere Krimi, de toate calibrele. Tre’sa caut lista, ca am facut-o acu’ vreo jumatate de an, cu vreo 70 de titluri.
    La Patrick Melrose e de un kil de ori mai faina cartea decit serialul, care nu-i nici el deloc rau.

  2. alit 29/08/2018 at 23:06 #

    Dollo, nu stiu daca esti fana SF, dar iti mai recomand „Dark Matter” si „The Expanse” 😉

  3. mihai 30/08/2018 at 16:06 #

    Tocmai am văzut un promo pe canalul TLC, pe cablu. Dr Pimple Popper începe în septembrie.

  4. dodoi 30/08/2018 at 18:16 #

    In general evit serialele. Serialele proaste nu au viata, iar cele bune le lungesc pana te plictisesti tu si restul spectatorilor. Fac exceptie la seriale care nu au legatura episoadele intre ele, gen Law&Order, sau seriale scurte.

  5. hussar 31/08/2018 at 14:45 #

    unele chiar bune
    outlander
    AHS
    les revenants(frantuzesc)
    glitch (australian)
    outcast
    american gods
    black mirror
    the americans
    person of interest

  6. Alexandra 17/09/2018 at 09:46 #

    Kim Ki Duk s-a ocupat si de …. ce ti-a scapat vederii

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Depre ziduri

pano

și oamenii care se încăpățânează să le construiască și să repete istorii de care omenirea ar trebui să se rușineze.

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.