Când cauți un serial și dai peste asta

Niște milioane bune de oameni de pe planetă se uită cu satisfacție și poftă la o dermatoloagă din California care stoarce coșuri, puncte negre și alte mizerii de sub pielea omului

Mi-au picat aseară ochii pe un articol despre cele mai populare 11 seriale ale verii, peste ocean, și am zis că n-ar fi rău să mă mai apuc și eu de unul, că de astă iarnă când am făcut binging cu Curb your enthusiasm a trecut ceva, și oricât de mult mi-a plăcut Larry David, sigur trebuie să se fi inventat ceva bun între timp.  Am văzut că în clasamentul ăstora se află unul despre care am mai auzit de bine (Obiecte ascuțite), dar ce m-a intrigat a fost Dr Pimple Popper – un reality show despre o dermatoloagă din California care stoarce coșuri.

Dap, exact așa! Am googălit un pic chestiunea și m-am trezit prinsă într-un vârtej de imagini despre care lumea zice că sunt pimple popping porn – ceea ce chiar e, futui! Trebuie să admit că treaba mi-a mâncat vreo jumătate de oră din viață, în care nu mi-am putut dezlipi ochii de pe ecran, urmărind jegurile pe care femeia asta le extrage din pielea, nasurile, obrajii, scalpul și alte locuri afectate ale oamenilor. Da, mă uitam și aveam în același timp reacția aia de bleah!, dar tot mă uitam mai departe. După o vreme mi-am luat seama și am închis tot. Dar asta nu demonstrează decât că scoaterea punctelor negre (moamă, ce puncte că la unii erau boabe de mazăre) crează dependență, la fel ca spargerea bulelor ălora din pungile de ambalaj. Suficient de satisfăcătoare încât am înțeles de ce la serialul ăsteia s-au uitat 2,8 milioane de oameni/episod și există planuri ca el să continue și la anul. Tot aseară am descoperit, din film în film pe youtube, că de fapt treaba asta e descoperită de mai multă vreme, doar că Dr Lee o face profesionist la ea în cabinet, cu ustensile speciale (pe care, apropos, acum le și vinde ca să satisfacă și segmentul de do it yourself din piață). Omenirea urmărește cu interes la fel de mare scoaterea dopurilor de ceară din urechi sau extragerea firelor de păr crescute sub piele. Mi-a fost frică să caut dacă nu cumva există filme și cu momentul sublim al căcării.

Am văzut astea aseară înainte să adorm și chiar după ce am închis laptopul parcă simțeam că am ceva pe mâini de care mi-era silă. M-am dus să mă spăl pe mâini, deși era totul în capul meu.

Cum a început dermatoloaga asta, Sandra Lee, să devină celebră? Postând inițial pe contul ei de Instagram un filmuleț cu operațiunea de stoarcere a coșurilor/punctelor de grăsime de pe nasul unui moș, căruia i-a făcut gratis „lucrarea” în schimbul permisiunii de a se lăsa filmat. Numai nasul de fapt, că în cazul lui, ca și în cele ulterioare, Dr. Lee nu le dezvăluie identitatea pacienților ei, ci doar dedesubturile pielii. Filmările erau făcute cu telefonul de către asistenta ei, în gros plan, încât un simplu coș apare monstruos pe ecran. Postate pe Instagram, filmările au devenit virale, spre mirarea tuturor, inclusiv a doctoriței. Azi are 2,8 milioane de urmăritori pe Insta, 4,5 milioane pe youtube și, iată, propriul serial de succes la TV.  Oamenii care o urmăresc simt fluturi în stomac ca la primul sărut, la vederea jegului ieșit dintr-un coș, după cum minunat s-au exprimat oamenii ăștia.

Când am văzut prima dată Idiocracy mi s-a părut o utopie amuzantă, dar acum nu mai sunt așa sigură. Viața continuă să depășească imaginația creatorilor.

Tags: , , , , , , , , ,

34 Responses to “Când cauți un serial și dai peste asta” Subscribe

  1. Fluieratorul 29/08/2018 at 21:25 #

    Unforgotten, Elementary, Bosch… In genere Krimi, de toate calibrele. Tre’sa caut lista, ca am facut-o acu’ vreo jumatate de an, cu vreo 70 de titluri.
    La Patrick Melrose e de un kil de ori mai faina cartea decit serialul, care nu-i nici el deloc rau.

  2. alit 29/08/2018 at 23:06 #

    Dollo, nu stiu daca esti fana SF, dar iti mai recomand „Dark Matter” si „The Expanse” 😉

  3. mihai 30/08/2018 at 16:06 #

    Tocmai am văzut un promo pe canalul TLC, pe cablu. Dr Pimple Popper începe în septembrie.

  4. dodoi 30/08/2018 at 18:16 #

    In general evit serialele. Serialele proaste nu au viata, iar cele bune le lungesc pana te plictisesti tu si restul spectatorilor. Fac exceptie la seriale care nu au legatura episoadele intre ele, gen Law&Order, sau seriale scurte.

  5. hussar 31/08/2018 at 14:45 #

    unele chiar bune
    outlander
    AHS
    les revenants(frantuzesc)
    glitch (australian)
    outcast
    american gods
    black mirror
    the americans
    person of interest

  6. Alexandra 17/09/2018 at 09:46 #

    Kim Ki Duk s-a ocupat si de …. ce ti-a scapat vederii

Leave a Reply

Oldies but goldies

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.