S-o pupe mamaie pe ea de orfelină!

Când #sambataalamama se întâlnește cu #pisicaToshiba, rezultă o duduie rotofeie și răsfățată care se lăfăie leneș, chiar pe banda de alergat a mamei 🙂

S-o pupe mamaie pe ea de orfelină, că a lăsat-o mă-sa și cu tac-su aicea și s-au dus la moșie și de ea nu le mai pasă. Nu-i așa, mamaie?!

Asta e mama care o alinta pe Toshiba azi, cocoțată pe pervazul de la bucătărie, de unde ne privea curioasă cum mâncam o burata cu prima roșie cumpărată anul ăsta. Până se fac ale mele din grădină, să trăiască Oborul!

De când ne-am mutat la moșie am lăsat-o pe Toshiba la mama, dar aproape în fiecare week-end am reușit să ținem obiceiul culinar cunoscut sub hastag-ul #sambataalamama. Azi, de exemplu, a fost cu aperitiv cu burata, ca să ne aducem aminte de Roma, și niscai scrumbie la grătar, că asta s-a prins în Dunăre.

 

La început, Toshiba a fost un pic traumatizată din cauza drumului – nu mai ieșise din casa ei de ani de zile – dar s-a adaptat destul de rapid la noua viață cu „mamaie”, care o răsfață și și-a luat rolul mai în serios decât mă așteptam, încât mâța s-a dolofănit binișor de când e acolo. Are ziua de gălbenuș, ziua de sardină în sos tomat, ziua de pliculeț, orele de joacă și alergat prin casă, mai multe camere la dispoziție (toate!) și doze mari de mângâieri și drăgăleli.

Bine, trebuie să admit că după primele zile de conviețuire cu pisica, mama m-a sunat într-o dimineață și, pe un ton dramatic, mi-a zis: „cu ce ți-am greșit eu, că te-am făcut și te-am crescut de te-ai făcut mare, și acuma îți bați joc de mine?!”. Era după ce Toshiba îi umpluse casa cu nisip adus pe lăbuțe din litieră, alergase de nebună prin casă și se înfășurase în toate preșurile ei (ceva nou pentru Toshiba, că acasă nu are niciun covor), iar diminețile de la 5 îi dădea scularea, cocoțându-se prin diverse locuri în casă și aruncând jos cu obiectele găsite acolo. Mama se trezea buimacă, apoi pisica se băga sub masă, se culca sau nu mai ieșea de acolo toată ziua. Dar, ce nu face o mamă pentru copilul ei?!

Mama, care toată copilăria mea a refuzat ferm să avem un animal de companie, pentru că locul lor nu e în casă, ci în curte, și care de câte ori mă vedea cu vreo pisică în brațe pe la mamaie îmi arunca clasica „s-o pupi sub coadă”, a ajuns acum, la aproape 80 de ani, o bonă de pisică mămoasă, în numai o lună de zile, și deja îmi transmite pe ocolite ideea că și dacă Toshiba n-ar mai vrea să vină acasă la toamnă, n-ar fi nicio problemă. S-o aud azi că vorbește cu pisica și că dă s-o pupe în bot, cu dragoste, a fost, trebuie să recunosc, destul de șocant pentru mine. Mai ales că mama a fost genul lipsit de efuziuni și față de mine, în copilărie.

Când iubirea părintească se întâlnește cu singurătatea bătrâneții, când #sambataalamama se întâlnește cu #pisicaToshiba, se schimbă mentalități și se înmoaie inimi. În final rezultă o duduie rotofeie care se lăfăie leneș chiar pe banda de alergat a lu mamaie 🙂

Tags: , , , ,

2 Responses to “S-o pupe mamaie pe ea de orfelină!” Subscribe

  1. Simona Mocioi 06/06/2020 at 20:02 #

    Foarte bine!
    Tata, care nu a suferit pisicile niciodată, rămâne o săptămână cu Poohkie, fara sa crâcnească. Ii da de mâncare, curata litiera, îi schimbă apa, dar nu are nicio interacțiune cu motanul, de niciun fel. Poohkie e obișnuit să conversam, sa ne mângâiem și să interacționăm într-un fel sau altul, in fiecare zi, macar o data pe zi.
    Când venim de pe unde umblam, e atât de dornic de „iubeala” încât aleargă de la unul la altul și ne mângâie cum poate el…. Cred că un dozator de mâncare ar face aceeași treabă.
    De aceea, te invidiez pentru schimbarea de atitudine a mamei tale.

    • Dollo 08/06/2020 at 08:30 #

      Cam așa era și la noi când o lăsăm singură acasă și venea s-o verifice o persoană care se temea să pună mâna pe ea. O găseam disperată după o atingere.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Cum a distrus Oprescu o investiție de 14 milioane de euro, deturnând 5 milioane

oprescu_telegondola

Pentru o datorie de 5 milioane de euro a RATB către Metrorex, Primăria Capitalei preferă să arunce la coș o investiție de 14 milioane de euro, parte a unui proiect mai amplu, de 35 de milioane de euro, făcut din credite externe.

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Din Buenos Aires con mucho calor

eu

Zgomotos, fierbinte, cu iz de grătar și cu aromă de tango – Buenos Aires, orașul cu 13 milioane de oameni

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.