S-o pupe mamaie pe ea de orfelină!

Când #sambataalamama se întâlnește cu #pisicaToshiba, rezultă o duduie rotofeie și răsfățată care se lăfăie leneș, chiar pe banda de alergat a mamei 🙂

S-o pupe mamaie pe ea de orfelină, că a lăsat-o mă-sa și cu tac-su aicea și s-au dus la moșie și de ea nu le mai pasă. Nu-i așa, mamaie?!

Asta e mama care o alinta pe Toshiba azi, cocoțată pe pervazul de la bucătărie, de unde ne privea curioasă cum mâncam o burata cu prima roșie cumpărată anul ăsta. Până se fac ale mele din grădină, să trăiască Oborul!

De când ne-am mutat la moșie am lăsat-o pe Toshiba la mama, dar aproape în fiecare week-end am reușit să ținem obiceiul culinar cunoscut sub hastag-ul #sambataalamama. Azi, de exemplu, a fost cu aperitiv cu burata, ca să ne aducem aminte de Roma, și niscai scrumbie la grătar, că asta s-a prins în Dunăre.

 

La început, Toshiba a fost un pic traumatizată din cauza drumului – nu mai ieșise din casa ei de ani de zile – dar s-a adaptat destul de rapid la noua viață cu „mamaie”, care o răsfață și și-a luat rolul mai în serios decât mă așteptam, încât mâța s-a dolofănit binișor de când e acolo. Are ziua de gălbenuș, ziua de sardină în sos tomat, ziua de pliculeț, orele de joacă și alergat prin casă, mai multe camere la dispoziție (toate!) și doze mari de mângâieri și drăgăleli.

Bine, trebuie să admit că după primele zile de conviețuire cu pisica, mama m-a sunat într-o dimineață și, pe un ton dramatic, mi-a zis: „cu ce ți-am greșit eu, că te-am făcut și te-am crescut de te-ai făcut mare, și acuma îți bați joc de mine?!”. Era după ce Toshiba îi umpluse casa cu nisip adus pe lăbuțe din litieră, alergase de nebună prin casă și se înfășurase în toate preșurile ei (ceva nou pentru Toshiba, că acasă nu are niciun covor), iar diminețile de la 5 îi dădea scularea, cocoțându-se prin diverse locuri în casă și aruncând jos cu obiectele găsite acolo. Mama se trezea buimacă, apoi pisica se băga sub masă, se culca sau nu mai ieșea de acolo toată ziua. Dar, ce nu face o mamă pentru copilul ei?!

Mama, care toată copilăria mea a refuzat ferm să avem un animal de companie, pentru că locul lor nu e în casă, ci în curte, și care de câte ori mă vedea cu vreo pisică în brațe pe la mamaie îmi arunca clasica „s-o pupi sub coadă”, a ajuns acum, la aproape 80 de ani, o bonă de pisică mămoasă, în numai o lună de zile, și deja îmi transmite pe ocolite ideea că și dacă Toshiba n-ar mai vrea să vină acasă la toamnă, n-ar fi nicio problemă. S-o aud azi că vorbește cu pisica și că dă s-o pupe în bot, cu dragoste, a fost, trebuie să recunosc, destul de șocant pentru mine. Mai ales că mama a fost genul lipsit de efuziuni și față de mine, în copilărie.

Când iubirea părintească se întâlnește cu singurătatea bătrâneții, când #sambataalamama se întâlnește cu #pisicaToshiba, se schimbă mentalități și se înmoaie inimi. În final rezultă o duduie rotofeie care se lăfăie leneș chiar pe banda de alergat a lu mamaie 🙂

Etichete: , , , ,

2 comentarii la “S-o pupe mamaie pe ea de orfelină!” Subscribe

  1. Simona Mocioi 06/06/2020 at 20:02 #

    Foarte bine!
    Tata, care nu a suferit pisicile niciodată, rămâne o săptămână cu Poohkie, fara sa crâcnească. Ii da de mâncare, curata litiera, îi schimbă apa, dar nu are nicio interacțiune cu motanul, de niciun fel. Poohkie e obișnuit să conversam, sa ne mângâiem și să interacționăm într-un fel sau altul, in fiecare zi, macar o data pe zi.
    Când venim de pe unde umblam, e atât de dornic de „iubeala” încât aleargă de la unul la altul și ne mângâie cum poate el…. Cred că un dozator de mâncare ar face aceeași treabă.
    De aceea, te invidiez pentru schimbarea de atitudine a mamei tale.

    • Dollo 08/06/2020 at 08:30 #

      Cam așa era și la noi când o lăsăm singură acasă și venea s-o verifice o persoană care se temea să pună mâna pe ea. O găseam disperată după o atingere.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

Casutele de vacanta ale lui Jonas din Valea Verde

„Pupă-mă-n fund şi rămâi sănătos!”, salutul medieval inedit al sighisorenilor, a provocat, in epoca, indignarea Vienei, iar azi le smulge zambetele turistilor straini

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților