Ziarista

A m descoperit presa în 1994. Am publicat primele articole în primul ziar quality privat din România: Curierul național.  Am tot scris acolo timp de zece ani, până când patronul și într-o bună măsură mentorul meu – Valentin Păunescu – a murit. Odată cu el și spiritul acelui ziar.

Au urmat doi ani la Cotidianul, ziar fondat de Ion Rațiu, dar preluat atunci, în 2004, de Academia Cațavencu.

Din februarie 2006 a urmat perioada Evenimentul zilei, unul dintre cele mai influente ziare din istoria post-decembristă a României. Chiar dacă intrase în perioada portocalie, în care concurența îl cataloga drept „oficiosul”, pentru mine EVZ a fost perioada de desăvârșire a carierei.

Din martie 2010 am devenit freelancer. Scriu, pentru cine cumpără, și bloggăresc în timpul liber pentru plăcerea personală.

În secțiunea dedicată carierei mele jurnalistice veți găsi o parte dintre articolele scrise de mine de-a lungul timpului, la diverse publicații. Cele pe care am reușit să le mai găsesc prin arhiva personală. Pe măsură ce le mai descopăr, le adaug aici.

Al Jazeera

Esquire

Green Report (2010-2011)

Evenimentul zilei (2006-2010)

Cotidianul (2004-2006)

Curierul național (1994-2004)

 

4 Responses to “Ziarista” Subscribe

  1. Dana Eugenia 05/05/2014 at 14:48 #

    dolloooooo … tu ai putea sa tii un mini-seminar (2-3h) pe partea de comunicare ?

    • Dollo 05/05/2014 at 17:01 #

      aș putea. scrie-mi un mesaj privat despre ce e vorba și discutăm.

  2. Dana Eugenia 08/05/2014 at 15:59 #

    daca stiu cum 🙂

    • Dollo 08/05/2014 at 17:05 #

      uite aici: https://www.dollo.ro/contact/

Leave a Reply

Oldies but goldies

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

De ce țin oamenii cu PSD

flyere

Deoarece în multe județe e cel mai mare angajator. Pe banii noștri, baronii PSD patronează instituții de stat supradimensionate cu angajați fictivi care muncesc în realitate pentru partid. Înțelegeți de ce se oftică Dragnea că el e singurul fraier judecat pentru o astfel de faptă pe care o practică cu succes toți colegii lui în continuare?

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.