Ziarista

A m descoperit presa în 1994. Am publicat primele articole în primul ziar quality privat din România: Curierul național.  Am tot scris acolo timp de zece ani, până când patronul și într-o bună măsură mentorul meu – Valentin Păunescu – a murit. Odată cu el și spiritul acelui ziar.

Au urmat doi ani la Cotidianul, ziar fondat de Ion Rațiu, dar preluat atunci, în 2004, de Academia Cațavencu.

Din februarie 2006 a urmat perioada Evenimentul zilei, unul dintre cele mai influente ziare din istoria post-decembristă a României. Chiar dacă intrase în perioada portocalie, în care concurența îl cataloga drept „oficiosul”, pentru mine EVZ a fost perioada de desăvârșire a carierei.

Din martie 2010 am devenit freelancer. Scriu, pentru cine cumpără, și bloggăresc în timpul liber pentru plăcerea personală.

În secțiunea dedicată carierei mele jurnalistice veți găsi o parte dintre articolele scrise de mine de-a lungul timpului, la diverse publicații. Cele pe care am reușit să le mai găsesc prin arhiva personală. Pe măsură ce le mai descopăr, le adaug aici.

Al Jazeera

Esquire

Green Report (2010-2011)

Evenimentul zilei (2006-2010)

Cotidianul (2004-2006)

Curierul național (1994-2004)

 

4 comentarii la “Ziarista” Subscribe

  1. Dana Eugenia 05/05/2014 at 14:48 #

    dolloooooo … tu ai putea sa tii un mini-seminar (2-3h) pe partea de comunicare ?

    • Dollo 05/05/2014 at 17:01 #

      aș putea. scrie-mi un mesaj privat despre ce e vorba și discutăm.

  2. Dana Eugenia 08/05/2014 at 15:59 #

    daca stiu cum 🙂

    • Dollo 08/05/2014 at 17:05 #

      uite aici: https://www.dollo.ro/contact/

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Îmi pasă de turci, dar de noi mi se rupe

proteste-turcia

Mai știe cineva azi de ce au ieșit revoltații noștri la Universitate în iarna lui 2012? Merge sănătatea mai bine? Țara e mai bine guvernată? Au ieșit din foame cetățenii ăia însetați de demnitate?

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Viceroy vrea să-și ia permisul, Bianca – doar să se mărite

IMG_2114

Pentru că statusul social adevărat stă în Dacia papuc, cu care se poate căra „marfa”, și în numărul de puradei agățați de fusta nevestei. Restul e deșertăciune.

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?