Cand medicul e un rahat cu ochi

Doi medici ginecologi au confundat un cacat din instestin cu o sarcina extrauterina, si i-au recomandat viitoarei mame sa se opereze de urgenta ca sa scape de copilul care, in opinia lor, nimerise pe un canal gresit.

Doi medici ginecologi au confundat un rest de fecale din instestin cu o sarcina extrauterina, si i-au recomandat viitoarei mame sa se opereze de urgenta ca sa scape de copilul care, in opinia lor, nimerise pe un canal gresit. Ei se numesc Pandelescu Iliuță (Buzău) și Răileanu Corina (Medlife, București). Povestea o gasiti aici. Dincolo de indignarea parinteasca si de deznodamantul fericit, ca pana la urma al treilea doctor s-a nimerit a fi unul care si-a meritat numele, eu as simti nevoia sa-i tavalesc un pic prin fulgi si catran pe desteptii aia doi, ca au stiut doar sa ia banii pentru un diagnostic gresit care ar fi curmat o viata.

De vreme ce nu exista un panou de onoare la care pot fi nominalizati medicii de genul asta, ca sa poata fi evitati de pacienti, ma gandesc ca o popularizare din blog in blog nu le-ar face decat un bine. Poate se sesizeaza cineva si-i elibereaza din meseria asta pe care o fac in sictir.

Etichete: ,

7 comentarii la “Cand medicul e un rahat cu ochi” Subscribe

  1. Tzipi 26/08/2010 at 03:52 #

    Daca nu exista un panou de onoare, infiintati unul ; pe net ! Un sait, in care sa scrieti doctorul, numarul lui de parafa, si lasati lumea sa zica si bune si de rele, opiniiile referitoare la doctorul respectiv. Si le dati "nota" …ii triati in grupa buna si grupa rea …

    Mie una mi-ar fi de folos, daca as putea consulta ce au zis alti pacienti despre un Doctoor, inainte sa apelez la acesta.

  2. Gilbert 26/08/2010 at 10:50 #

    Tzipi, cică pe aici pe la noi ar fi deja astfel de site-uri sau ceva similar şi de unde te poţi documenta privitor la medicul la care urmează să mergi.

  3. Camil 31/08/2010 at 22:13 #

    nu e nimic de mirare. cunosc personal un caz în care unei persoane cu femurul fracturat i-a fost pusă în ghips tibia, datorită unui ”mare medic specialist” ortoped. alte cuvinte sunt de prisos

  4. corina 18/09/2010 at 04:09 #

    Dezinformare, ati luat de buna gluma celui care s-a prins ca n-are cum sa fie o sarcina extrauterina: "Cel mai probabil, a spus medicul Rotaru, presupusa sarcină extrauterină nu fusese decât puţină materie fecală. Mai lipsea, glumea acesta, să-i găsească şi puls!"

    Ar fi fost imposibil sa confunde un rest de materii fecale cu o sarcina ectopica pentru ca, ecografic vorbind, colonul nu poate fi confundat cu trompele uterine. Exista o distinctie anatomica clara care nu lasa loc pentru astfel de confuzii, iar tehnica ecografica tinteste cu precizie zonele sau organele care trebuie sa fie investigate.

    Poate au confundat-o cu altceva, din moment ce a aparut clar ceva pe doua ecografii, iar pacienta fiind deja insarcinata, diagnosticul de 'sarcina ectopica' era cel mai probabil. Pacat ca nu avem povestea completa. Oricum operatia nu se facea doar in urma ecografiei, s-ar fi facut analize si nu s-ar fi ajuns la "un diagnostic gresit care ar fi curmat o viata."

    Cred ca sunteti prea duri cu medicii.

    • Dollo 18/09/2010 at 11:18 #

      Poate ai dreptate, Corina, dar nu era mai bine sa nu fi dat nastere la speculatii/glume? In comert cred ca se mai poate gresi cu + sau -, dar in medicina parca e cam periculos, totusi.

      • Pop 28/02/2017 at 14:36 #

        Eu am fost la dna doctor la ecografie de curand si desi si-a facut treaba, eu nu am sa imi mai fac programare la dansa pentru ca a avut o atitudine care m-a deranjat. S-a purtat superior si mi-a spus ca nu imi va cauta in istoricul medical (care se afla in sistem) nimic, apoi ironica, mi-a spus sa ii spun eu pe monitor care este chistul meu…i-am spus ca nu stiu sa interpretez iar dansa a raspuns ca nici ea nu stie (era vorba despre un chist care fie a disparut complet, fie s-a retras la dimensiunea unui folicul). Apoi pentru ca in timpul consultatiei am intrebat-o si mi-a raspuns la diverse intrebari, mi-a spus ca a mai facut si consult cu mine. Cred ca putea fi mai profi de atat. Altfel, a fost ok, punctuala, haioasa.

  5. kellogs 13/01/2020 at 16:50 #

    Nici eu nu am avut o impresie foarte buna despre doamna doctor Raileanu insa nici una foarte rea. Totusi, citind aici, nu pot sa nu imi pun intrebarea: cei trei doctori au consultat-o pe pacienta in aceeasi zi ori acel rahat a stat cateva zile in intestin nemiscat ?

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ce ar fi de văzut/făcut în Portugalia

Porto, râul Douro și un pod făcut de Eiffel

Vizitat Lisabona, Porto, Estoril, Sintra, Coimbra, Fatima, Obidos&co; lăfăit pe plajele din Algarve, mâncat fructe de mare sau ce vă poftește apetitul, băut vin verde, ascultat Fado live, simtit bine pe bani putini

De ce ea? (2)

tarau-curte

Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

Cum a salvat Vodafone caii din Deltă

Cai din Letea

Ca un violator care promite să ia fata de nevastă, ca să nu facă pușcărie, Vodafone promite să hrănească cu 20.000 de euro caii salvați de alții anul trecut. După ce le-a folosit imaginea fără să-i întrebe, ca să-și facă publicitate.

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.