Program de week-end

Sa adoptati o pisica, sa donati o conserva pentru catei, sa admirati o expozitie de (icoane din) chihlimbar, sa ascultati poezie, sa „astrologizati” sau sa consumati „conserve” cu muzica contemporana. Va ofer cateva sugestii pentru week-end, ca tot primesc o multime de invitatii pe email. Zic sa nu le tin doar pentru mine.

SOFISTICAT

Ca un bonus pentru iubitorii de pisici, a patra editie „Doneaza o conserva” este gazduita de Expozitia Internationala Felina de Primavara 2010 – Bucuresti, pe 24-25 aprilie 2010, orele 10-17, la ROMEXPO, Pavilion 23-25, intrarea C din Bulevardul Expozitiei. Biletul costa 6 lei (copiii sub 12 ani – gratuit, pensionarii – doua persoane cu un bilet). Asociatia Robi va veni la SofistiCAT si cu pisici care, desi nu participa la expozitie, vor putea fi adoptate.

AMBRA

Institutl Geologic al Romaniei organizeaza, in perioada 22 aprilie – 23 mai 2010, expozitia temporara „Icoane din chihlimbar”. Evenimentul e gazduit de Muzeul National de Geologie (in Piata Victoriei, peste drum de Guvern) si aduce in prim plan peste 50 de icoane realizate din chihlimbar de Baltica, zona in care se afla cele mai mari depozite de ambra. Expozitia este deschisa in intervalul orar 10.00 – 18.00 (ultima intrare 17.30).

POEZIE CU VOCE TARE

Duminică, 25 aprilie, ora 19, Sala Rondă, Centrul Național al dansului București (TNB etajul 4, intrarea de lângă Lăptărie), bilet intrare: 5 RON. Manuel Pelmuş, coregraf, spune că aude noaptea voci citind poezie în Sala Rondă a Centrului Naţional al Dansului. Nimeni nu vrea să verifice. În lipsa adevărului, ne-am asigurat că cel puțin într-o noapte vor putea fi auzite (și de alții) poezii cu voce tare, unele și cu corpul inerent, altele fără. (Asa suna comunicatul lor, daca sunteti curiori, mergeti sa auziti)

MUZICA LA CONSERVA

SAMBATA SONORA, CNDB, 24/04, ora 20, consumati produse locale de muzică contemporană. Sau de ce să deschidem conserve cu muzică contemporană românească la Sâmbăta sonoră chiar dacă nu întelegem ce scrie pe etichetă ! Pentru că muzica este locală par excellence: muzica este „orice auzi cu intenţia de a asculta muzică” (def. de Luciano Berio)  Invitat de onoare : Octavian Nemescu. Sâmbăta sonoră este un program al asociaţiei Jumătatea plină în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Detalii pe www.sambatasonora.com

CONCURS ASTRO CU PREMII IT

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) impreuna cu Astroclubul Bucuresti lanseaza azi, 24 aprilie, un concurs online pe teme de astronomie, adresat tinerilor de maximum 26 de ani. Destinat sa marcheze Ziua Astronomiei 2010, evenimentul se inscrie in cadrul campaniei “Aprinde flacara stiintei!”, initiata de ASUR. Concursul se va desfasura pe site-ul www.Ziua-Astronomiei.ro si va avea doua etape. In prima etapa, participantii vor raspunde la un set de intrebari pe teme de astronomie. Cei care dau raspunsul corect la cel putin 85% dintre intrebari se califica pentru etapa a doua, in care vor concepe si posta pe site un scurt eseu, de maximum 400 de cuvinte, in care sa argumenteze importanta educatiei stiintifice in societate. Castigatorii vor fi premiati cu echipamente IT oferite de System Plus, partener HP si Dell in Romania:

  • Premiul 1: Laptop HP Compaq 8710w
  • Premiul 2: Monitor HP L2045w
  • Premiul 3: Imprimanta HP Photosmart C4680 All-in-one

Etichete:

No comments yet.

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

Copiii proști nu ies din școli proaste, ci din părinți

Lasă și tu copiii la școală

După ce dau lunar, la grădiniță, sume cât salariul mediu pe economie, părinții se înghesuie să plătească oricât ca să-și vadă plozii înscriși „la o școală bună”, dar își păstrează intactă lipsa de disponibilitate pentru a petrece timp cu copilul lor.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.