Program de week-end

Sa adoptati o pisica, sa donati o conserva pentru catei, sa admirati o expozitie de (icoane din) chihlimbar, sa ascultati poezie, sa „astrologizati” sau sa consumati „conserve” cu muzica contemporana. Va ofer cateva sugestii pentru week-end, ca tot primesc o multime de invitatii pe email. Zic sa nu le tin doar pentru mine.

SOFISTICAT

Ca un bonus pentru iubitorii de pisici, a patra editie „Doneaza o conserva” este gazduita de Expozitia Internationala Felina de Primavara 2010 – Bucuresti, pe 24-25 aprilie 2010, orele 10-17, la ROMEXPO, Pavilion 23-25, intrarea C din Bulevardul Expozitiei. Biletul costa 6 lei (copiii sub 12 ani – gratuit, pensionarii – doua persoane cu un bilet). Asociatia Robi va veni la SofistiCAT si cu pisici care, desi nu participa la expozitie, vor putea fi adoptate.

AMBRA

Institutl Geologic al Romaniei organizeaza, in perioada 22 aprilie – 23 mai 2010, expozitia temporara „Icoane din chihlimbar”. Evenimentul e gazduit de Muzeul National de Geologie (in Piata Victoriei, peste drum de Guvern) si aduce in prim plan peste 50 de icoane realizate din chihlimbar de Baltica, zona in care se afla cele mai mari depozite de ambra. Expozitia este deschisa in intervalul orar 10.00 – 18.00 (ultima intrare 17.30).

POEZIE CU VOCE TARE

Duminică, 25 aprilie, ora 19, Sala Rondă, Centrul Național al dansului București (TNB etajul 4, intrarea de lângă Lăptărie), bilet intrare: 5 RON. Manuel Pelmuş, coregraf, spune că aude noaptea voci citind poezie în Sala Rondă a Centrului Naţional al Dansului. Nimeni nu vrea să verifice. În lipsa adevărului, ne-am asigurat că cel puțin într-o noapte vor putea fi auzite (și de alții) poezii cu voce tare, unele și cu corpul inerent, altele fără. (Asa suna comunicatul lor, daca sunteti curiori, mergeti sa auziti)

MUZICA LA CONSERVA

SAMBATA SONORA, CNDB, 24/04, ora 20, consumati produse locale de muzică contemporană. Sau de ce să deschidem conserve cu muzică contemporană românească la Sâmbăta sonoră chiar dacă nu întelegem ce scrie pe etichetă ! Pentru că muzica este locală par excellence: muzica este „orice auzi cu intenţia de a asculta muzică” (def. de Luciano Berio)  Invitat de onoare : Octavian Nemescu. Sâmbăta sonoră este un program al asociaţiei Jumătatea plină în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Detalii pe www.sambatasonora.com

CONCURS ASTRO CU PREMII IT

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) impreuna cu Astroclubul Bucuresti lanseaza azi, 24 aprilie, un concurs online pe teme de astronomie, adresat tinerilor de maximum 26 de ani. Destinat sa marcheze Ziua Astronomiei 2010, evenimentul se inscrie in cadrul campaniei “Aprinde flacara stiintei!”, initiata de ASUR. Concursul se va desfasura pe site-ul www.Ziua-Astronomiei.ro si va avea doua etape. In prima etapa, participantii vor raspunde la un set de intrebari pe teme de astronomie. Cei care dau raspunsul corect la cel putin 85% dintre intrebari se califica pentru etapa a doua, in care vor concepe si posta pe site un scurt eseu, de maximum 400 de cuvinte, in care sa argumenteze importanta educatiei stiintifice in societate. Castigatorii vor fi premiati cu echipamente IT oferite de System Plus, partener HP si Dell in Romania:

  • Premiul 1: Laptop HP Compaq 8710w
  • Premiul 2: Monitor HP L2045w
  • Premiul 3: Imprimanta HP Photosmart C4680 All-in-one

Etichete:

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!

Prezență inedită a lui Budha la răstignirea lui Iisus la București

soldati-jandarmi

Un Pilat din Pont grăsuț și chel a stârnit polemici în rândul audienței de la răstignirea lui Iisus – ediția 2014

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.