Pelerinii au primit pesti, mitingistii seminte

Ziua daramarii lui Boc: 2000 de pelerini au mancat pesti pe dealul Mitropoliei si alti 30.000 au spart seminte intre Piata Victoriei si casa poporului

Biserica si politica s-au intrecut ieri in concursul: care scoate mai multi romani in strada, degeaba. Pelerinii care au indurat frigul si ploaia 15 ore ca sa sarute moastele Sfantului Dumitru au primit ieri pesti, paine si mere de Voinesti, gratie eforturilor culinare ale unui preot din Bucuresti.

Manifestantii care au strigat la javrele ordinare/a.k.a „fiintele extraordinare” din Guvern au primit seminte de gogit, ca sa le stimuleze secretia de saliva. Spre deosebire de pestii de la Patriarhie, nu se cunoaste sursa exacta a semintelor, dar exista unele banuieli.

Desigur ca ar fi un „rautacism” sa credem ca numai primarul Vanghelie ar fi responsabil cu semintele la miting. Doar el a intrat in istorie (si) cu strigarea „Opriti gratarele, ca vorbeste domnul Geoana!”. Dar cel putin la scrierea pancartelor, parca, parca si-a bagat si Domnu Goagal nitel gramatica.

Daca bunastarea poporului asta incercat de lene si de criza a stat ieri in rugaciunile a 10.000 de oameni (asa pretind preotii), care au inghetat pe dealul Mitropoliei, si in strigaturile altor 30.000 (asa pretind sindicalistii), scuipate intre guvern si Casa poporului, ce a facut restul Romaniei in ceasul asta important pentru tara?

Eu una am nesocotit indicatiile primarului Oprescu si taman intre 10.00 si 14.00 am iesit din casa si am inconjurat jumatate de oras (din cauza drumurilor blocate) ca sa castig niste bani. Ca sa am din ce trai. Ca nu m-a invatat mama la timp sa pun mana pe carte si sa fac cornete pentru seminte. Ca poate ajungeam si eu azi la miting.

Si nici sa ma rog suficient de convingator ca sa primesc pesti nu m-a invatat mama.

Oare numai mie mi se pare ca ultimii 20 de ani au compromis totul in Romania, pana si ideea de protest „pe bune”? Voi cum v-ati petrecut mitingul pentru rasturnarea guvernului Boc?

Etichete: , , , ,

7 comentarii la “Pelerinii au primit pesti, mitingistii seminte” Subscribe

  1. Monica 28/10/2010 at 03:29 #

    Aveam o treaba pe la unul din organismele ce tin de Ministerul Educatiei, dar a trebui sa aman pe saptamana viitaore, din motiv de mitig. 1)Pentru ca personalul era la mestecat seminte 2)pentru ca RATB a modificat/scurtat traseele tuturor autobuzelor care ma puteau duce acolo. Amandarea asta de o saptamana ma poate face sa pierd o oferta de job, dar deh, trebuie sa fim solidari (!!!!!!!!!!!!)

    Si cum prima parte a diminetii a fost un fiasco, pe la 11 a trebuit sa merg pe jos cativa kilometri buni sa ajung la un interviu, in speranta ca voi putea sa castig si eu niste bani in plus, din care sa platesc si impozitele la stat, ca sa aiba protestatarii bani de slarii, sa-si cumpere si ei o punga de seminte.

    Cat de pupatul moastelor si al lemnelor cica sfinte, prefer sa nu ma gandesc la asta, ca mi se intoarce stomacul pe dos cand ma gandesc la numarul de microbi pe centimetru patrat.

    Concluzia mea: Clar nu am primit educatia potrivita, din moment ce unii cersesc si primesc, iar eu alerg ca proasta dupa un loc (in plus) de munca si abia-abia reusesc sa dau de el.

  2. mircea 28/10/2010 at 13:00 #

    Afisul ala albastru cu R onania e total!

    • Dollo 28/10/2010 at 13:48 #

      Monica – eu am avut mai mult noroc, ca m-am deplasat cu „ratb-ul personal”, dar mai aveam un pic si mergeam pe centura ca sa ajung din sud in vest.
      Mircea – Bibelou national, nu alta 🙂

  3. Adrian 28/10/2010 at 14:08 #

    Pancarta Dollo, nu pancarda, din frantuzescul "pancarte"…asta asa, ca vorbesti de gramatica in aceeasi propozitie 🙂

    • Dollo 28/10/2010 at 16:00 #

      ca sa fiu in ton 🙂 ca tot n-am facut franceza la scoala

  4. Adrian 28/10/2010 at 14:12 #

    Apropo, in a doua poza apare un personaj caciulat in planul din spate care are o figura cel putin bizara. Oare o fi si el un fel de "perversa de pe Targu Ocna" si va fi invitat la Mihai Morar in emisiune?

  5. Dumnezero 28/10/2010 at 17:04 #

    Eu suspectez ca organizatorii festivalului de moaste au primit ajutor de la interesele mai portocalii, pentru reduce participarea la proteste. Momeala cu moaste (si mancare gratuita).

    http://proddit.com/r/secularism/comments/d79/mist

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Plasturii lui Negoiță – cât au costat și de ce s-au dezlipit

lipire-plasturi

50.000 de bucățele de „not so safety walk” cumpărate de la 3M au fost lipite bucată cu bucată de oamenii ADPB, pare-se la fel de prost cum a fost gândită toată lucrarea de pe Bulevardul Unirii

Jurnalul unei pisici de garsonieră

toshiba cu bile

Best of #pisicaToshiba 2017, foto, video și cugetări adânci 😉

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

Dumnezeu preferă proștii

catedrala

A te mai opune acum Catedralei Neamului echivalează cu a cere demolarea Casei Poporului. Istoria ne arată că în 25 de ani nu am învățat valoarea prevenției în tratarea bolilor, nici a dezbaterii publice în luarea deciziilor.