Cum mi-a blocat ING contul pe mutește

Mi-a expirat buletinul și am uitat să ajung cu cel nou la bancă. Și banca s-a făcut că uită numărul meu de telefon și mi-a blocat contul pe nesimțite, pretextând că mi-a trimis nenumărate emailuri, pe care evident eu nu le-am primit.

Din start admit că pentru situația asta eu sunt de vină. Mi-am schimbat buletinul astă vară și am uitat să trec pe la ING ca să le arăt noul buletin. Îmi amintesc vag că atunci m-a sunat sau mi-a dat un sms cineva de la bancă și mi-a spus că mă așteaptă la sediu, am zis că trec și … trecuta-au lunile. Am uitat așa cum nu voi mai uita vreodată să fac asta, dacă peste zece ani când mi-o expira buletinul actual o să mai fiu clienta vreunei bănci sau nu. Ba la un moment dat, trecând pe lângă ING-ul meu chiar mi-am amintit că parcă trebuia să ajung pe acolo pentru ceva, dar ramolită cum sunt nu mi-am amintit de ce, așa că am trecut mai departe.

Azi, șapte luni mai târziu deci, din senin, întorcându-mă eu ca o floarea satului de #lamoșie, dau să scot niște bani de la bancomat – zice că e tranzacție refuzată. Dau să cumpăr ceva cu cardul – tranzacție refuzată. Zic, hait!, să vezi că iar le muri sistemul ăstora de la ING. Scot cardul alternativ, de la cealaltă bancă la care mi-am făcut card când a avut marea pauză ING-ul, îmi fac plățile și răsuflu ușurată.

Dar, ajunsă acasă, intru pe homebank să văd care e chestiunea. Când să fac o tranzacție îmi apare ce nu mi-a fost dat vreodată să văd: contul este restricționat. Sun și dau peste duduia Maria, care nu reușește să mă identifice, firește, așa că mă pasează unei alte dudui care știe deja cu cine are de-a face. Normal, că telefonul de pe care sunam e de ani de zile în sistem.
– V-a expirat buletinul de astă vară, doamnă, de aia vi s-a restricționat contul, mă anunță duduia.
– Bine, dar nu puteați și voi să mă anunțați înainte, că de frica asta zău că veneam, zic
– Păi v-au anunțat colegii, v-au trimis emailuri…
– Unde, domnule, că eu n-am primit nimic.
– Ia vedeți în spam.
Verific spam-ul și în februarie și nimic. Niciun email de la ING.
– Dar mesageria asta din homebank de ce o aveți, de ce nu mi-ați trimis aici un mesaj, că aici sigur vedeam dacă aveam nevoie de bani. E normal așa să-mi tăiați accesul la bani fără să-mi spuneți de ce?
– Păi aia nu e pentru așa ceva, comunicarea se face prin email. Dar puteți să vă actualizați în homebank datele personale, să uploadați poza cu noul buletin și să așteptați să se deblocheze. Intrați în setările contului… îmi explică ea ce să fac.
– Bun, și cât durează până se deblochează?
– A, două, trei zile
– Câââât. Incredibil, și dacă mă duc mâine dimineață cu buletinul la sucursala de lângă mine, la fel va dura?
– Da, pentru că nu se face pe loc, depinde de colegii din centrală, cât au de lucru, nu sunteți numai dumneavoastră…
M-am mai rățoit un pic la duduia până mi-am luat seama și m-am lăsat păgubașă. În fond eu eram de vină, dar nici ei nu fuseseră chiar îngeri. Am intrat iar pe homebank ca să uploadez acolo buletinul, că mâine la prima oră aveam altă treabă. Dar, pe homebank, ce să vezi, nu merge să-mi editez datele.

În schimb, dacă tot eram la rubrica „datele mele”, am observat și care erau „acordurile mele”:
Sunt de acord sa primesc comunicari de marketing de la ING si Partenerii ING. Doresc sa fiu contactata prin Email, Telefon, SMS/PUSH/MMS, Scrisoare. Sunt de acord ca ING si Partenerii ING sa utilizeze in mod automat datele mele pentru generarea de oferte personalizate.
Deci am fost de acord cu toate astea (deși sunt sigură că nu am fost), iar oamenii de la ING nu au găsit un moment liber în agenda lor încărcată să-mi trimită măcar un SMS și să-mi spună: femeie, vezi că îți blocăm contul dacă nu vii ACUM la ING ca să ne arăți buletinul! Nu cred că e cineva care să nu vină dacă află că i se blochează contul.

Deși admit, cum spuneam la început, că vina e la mine, maniera de rezolvare a situației, la șapte luni distanță, mi se pare de toată jena. Să nu dai un telefon, un sms, un mesaj pe homebank, și să te prevalezi de faptul că „noi ți-am trimis emailuri, treaba ta că nu le-ai primit” e ca și când vrei neapărat să îi faci clientului tău ziua de rahat, pentru că a fost uituc și n-a venit când trebuia la tine, deși nu-ți scădea mult din profit dacă-i dădeai un sms.

Mâine dimineață, la prima oră, o să fiu cu buletinul în dinți la ușă la ING. Nu de altceva, dar acuși vine ziua de salariu, și n-aș vrea să-mi stea și leuțu’, drăguțu’ în ploaie că nu au avut timp domnii din centrală să-mi deblocheze contul după ce mi-au văzut noul buletin, și să-mi refuze și intrarea banilor în cont, după ce mi-au refuzat ieșirea lor.

UPDATE 25 martie 2019: Problema s-a rezolvat rapid, a doua zi, telefonic și prin email. După actualizarea datelor am primit câteva emailuri și un sms de confirmare, semn că se poate, când chiar vrei să iei legătura cu clientul, să o faci prin toate mijloacele. Rezultatul tărășeniei, din ce spune duduia „investigation specialist” care semnează emailul, este că au luat în calcul să implementeze pe viitor și SMS-ul ca un canal de comunicare cu clienții.

Tags: , , , , ,

31 Responses to “Cum mi-a blocat ING contul pe mutește” Subscribe

  1. Asistat 24/03/2019 at 21:27 #

    Poate ar fi cazul sa schimbi banca… Nu pt servicii mai bune, ci pentru a le arata ca nu accepti orice… ING sunt extrem de neprofesionisti si dezinteresati de clienti, in egala masura cu toate celelalte banci active in Romania! De ce? Pentru ca vinovatul principal, satana, somelierul de la BNR, le permite…

    • Dollo 24/03/2019 at 21:31 #

      Păi aia e, că de câte ori am pățit ceva cu ING am aflat și că nici ceilalți nu sunt mai breji. Care naiba e soluția?

      • Asistat 24/03/2019 at 21:52 #

        Regula e a bnr-ului, nu a bancii, deci banca ar trebui sa-si atentioneze clientii in asa fel incat macar sa nu-i jigneasca, nu sa arunce cu mail uri de amenintare sau inchidere de cont, care oricum nu e legala si ar trebui sa raspunda pentru astfel de masuri. Oricum as face o plangere la ANPC, aia abia asteapta sa mai amendeze niste banci, stiind ca somelierul sau bancile nu respecta pe nimeni si nimic in tara asta…

        • GR 25/03/2019 at 08:58 #

          @Asistat – Nu ai ce sa le faci, sistemele de protectie implementate de banci in societate fuctioneaza perfect pentru ei. Daca incerci sa iei orice masura de reglementare a bancilor (de protectie a clientilor), maine iti sare in cap toata social media romaneasca ca distrugi bancile, ca esti comunist etc etc. Iar oamenii care fac asta nu sunt de rea credinta, doar ca sunt vulnerabili (ca mai noi toti) la propaganda…

          • Eu 25/03/2019 at 13:51 #

            Dacă vreți să cautati vinovați mergeți la guvern, pățania e urmare a unor reguli privind spălătoare banilor, și evitarea taxării. Nu le fac băncile de capul lor , ci obligate prin legi ale guvernelor care au „grijă” de cetățean.
            Dar pe asta și se bazează guvernele, populimea e proastă și nu înțelege, înjură băncile in loc să pună pe cine trebuie la zid.

          • Dollo 25/03/2019 at 19:24 #

            Parol, BNR a dat niște norme, doar că ING în cazul nostru le-a dus pe culmile absurdului. De exemplu, ce zice norma BNR: Art. 8. -(1) Identificarea clienţilor persoane fizice are în vedere obţinerea cel puţin a următoarelor informaţii:
            a) numele şi prenumele şi, după caz, pseudonimul;
            b) data şi locul naşterii;
            c) codul numeric personal sau, dacă este cazul, un alt element unic de identificare similar;
            d) domiciliul şi, dacă este cazul, reşedinţa;
            e) numărul de telefon, fax, adresa de poştă electronică, după caz;
            f) naţionalitatea;
            g) ocupaţia şi, după caz, numele angajatorului ori natura activităţii proprii;
            h) funcţia publică importantă deţinută, dacă este cazul;
            i) numele beneficiarului real.
            Deci nicăieri nu zice de seria și nr de buletin. Ar mai fi: Art. 22. -(1) În aplicarea dispoziţiilor art. 13 alin. (1) din Legea nr. 656/2002, cu modificările şi completările ulterioare, instituţiile au obligaţia de a păstra cel puţin copii ale documentelor de identitate ale clienţilor persoane fizice. Dar pot păstra copia inițială de la deschiderea contului. Nu rezultă neapărat că trebuie actualizată copia. Oricum nu se prevede nicio sancțiune pentru client în regulamentul BNR.
            De altfel azi când m-au sunat de la bancă le-am pus această întrebare și mi s-a spus că e voorba de regula lor internă. Deci, înjurăturile merg la ING de data asta pentru că au tăiat accesul la cont fără preaviz măcar.

      • Alex 27/03/2019 at 23:32 #

        Sper ca nu voi supara foarte tare cu acest comentariu. Eu locuiesc in Belgia. Ei bine, aici, au gasit solutia. Ea se numeste cetatean responsabil. Fundamental, birocratia este mult mai mare decat cea din Romania dar lucrurile functioneaza pentru ca atunci cand primesti o scrisoare de la municipalitate, de la banca, de la politie, nimeni nu sta la discutii cu tine. Ai primit comunicarea, treaba ta e sa rezolvi. Daca nu rezolvi suporti consecintele enumerate in scrisoare. A doua scrisoare nu vine niciodata (sau, stiu eu, poate pentru chestii mult mai grave decat mi s au intamplat mie). Telefon? Sms? Mi se par niste vise frumoase. Nu vreau sa critic Belgia, dimpotriva, vreau sa spun ca solutia adevarata este educarea cetatenilor. Daca fortam banca sa trimita scrisoare, sms, email, a doua scrisoare, smsul care sa aminteasca de primul sms, nu am facut nimic. Deficienta principala nu este reprezentata de banci, care se comporta la fel peste tot ci de populatie. Imi cer scuze daca cineva se simte jignit, nu a fost intentia mea. Si imi cer scuze si pentru acest comentariu luuung.

        • Dollo 28/03/2019 at 07:36 #

          Nicio supărare, mi-am recunoscut vina. Dacă mi-ar fi blocat contul atunci în vara când m-au notificat probabil nici n-aș fi crâcnit. Dar după 7-8 luni, fără să mai spună nimic, nu prea se mai încadrează la penalizare, ci la glumă proastă.

        • Laurentiu 21/05/2019 at 08:45 #

          La fel in UK. Credeti-ma ca cetatenii s-ar educa singuri, nu e nevoie de cursuri speciale. Tot ce e necesar e stabilitatea si transparenta. Daca stii ca regulile nu se schimba si ca procesele nu se petrec ocult, fara stirea ta, iesi din mentalitatea asta de continua adaptare, de descurcare intr-un mediu a carui singura constanta e imprevizibilitatea. Oamenii sunt de buna credinta si au natural inclinatia de a-si crea rutine, totul e sa aiba un mediu in care sa o poata face. Nu i-a educat nimeni pe belgieni sau pe englezi, ci totul a venit din multi ani de stabilitate. Ori stabilitatea vine din respectarea cu conscventa a unor principii. Mie mi-au blocat contul pentru ca imi expirase buletinul acum .. 10 ani! Ce sa inteleg eu despre acest principiu al necesitatii actualizarii datelor ? Eu, ca om simplu, inteleg ca e cam dupa ureche, nu-l pot lua in serios. In ce fel sa me educ? Nu-mi ramane decat mentalitatea noastra milenara, ma adaptez la situatie in momentul cand apare…

        • Liviu 27/04/2021 at 15:48 #

          Sunt sigur ca ai dreptate cu punctul tau de vedere, insa, asa cum romanii sunt o specie mai aparte, si intitutiile ce activeaza in Romania (fie ele de origine straina) se dedau la manifestari „romanesti” si respectul fata de client este total diferit ca si atitudine!
          personal, condamn comportamentul descalificant al ING fata de clientii lor.
          daca in unele cazuri abuzul de a bloca/inchide conturile clientilor poate fi justificat de neatentia sau nepasarea acestora fata de multiplele solicitari sau avertismente trimise de ING, in cazul meu (si cu siguranta si al altora), consider ca a fost un abuz de vreme ce datele personale erau actualizate cu nici 3 luni inainte, nu mi s-au solicitat justificari, nu au fost vehiculate sume importante (<1500 lei/ luna) prin cont, nu am credite si nici nu am avut vreodata la vreo banca, nu am datorii la ANAF si, cel mai important, nu am fost anuntat ca mi se va inchide contul ca urmare a deciziei unilaterale ING !
          asadar, consider ca, cel putin din aceasta perspectiva, ING este o banca lipsita de profesionalism si de toata jena !
          cand le vor mai fi ramas atati clienti cat sa isi poata plati jumatate de salariu, sa se gandeasca ca multi le-au dorit cel putin asta!

  2. Catalin 24/03/2019 at 21:53 #

    La Unicredit n-am avut nici o probl de genul asta..am avut inainte si la OTP care , dupa ce mi-am lichidat cardul, m-au baut la cap saptamani pt 0 datorie fictiva de 5 bani !!! asa idioti erau ca mi-au trimis si scrisoare pt asta! in fine, i-am convins pana la urma 🙂 deci , recomand Unicredit..

  3. Till 24/03/2019 at 22:00 #

    Eu is super mulțumită de BT.

  4. unu 24/03/2019 at 23:59 #

    Fa-ti cont Revolut.

    • mihai 25/03/2019 at 16:57 #

      Revolut nu e bancă. În caz de ceva doar ți se va plânge de milă. ING e bancă olandeză. În caz de ceva ești despăgubit de fondul de garantare olandez (dacă nu cumva vor face ca islandezii, care nu i-au mai despăgubit pe englezi in 2008). Celelalte bănci populare din România sunt românești, deci te despăgubește fondul de garantare românesc. CEC e bancă de stat, deci dacă PSD vrea să i-o tragă unei bănci, CEC e singura care nu va reclama violul.

  5. Stelian 25/03/2019 at 00:40 #

    Ce bine e sa traiesti fara spaima expirarii cartii de identitate, fiindca nu o ai.
    Ce treaba are banca cu CI? Cel mai important lucru din CI nu e nici moaca nici adresa, ci CNP si ala nu se schimba.
    Apropos, cind v-a expirat CI v-a anuntat cineva ca va expira? Banuiesc ca nu, ca doar n-au nici o obligatie in sensul asta, ci bietul om care le plateste salariile babane trebuie sa-si inceapa ziua citind datele de expirare ale CI sau permisului de conducere.
    Un act de identitate expirat nu duce la anularea persoanei oriunde in lume, mai putin in Romania!
    Cum adica sa merg la banca din 4 in 4 ani cind imi schimb permisul de conducere sau cardul de sanatate pentru actualizarea pozei???

  6. Alina M 25/03/2019 at 08:47 #

    Eu am găsit o bancă de care sunt mulțumită: N26. Totul se face pe loc, din aplicație. Am uitat pin-ul la card într-o sâmbătă seara, în 2 minute l-am resetat din aplicație. Fără mail-uri, fără telefoane, fără scrisori. Tot ce trebuie e net pe telefon. Identificarea persoanelor pentru deschirea unui cont se face tot online, cu pasaportul. Bănuiesc că o să-mi dea mesaj în aplicație când expiră, că alte metode de comunicare nu am.

    • mihai 25/03/2019 at 16:59 #

      N26 e disponibilă în România?

      • Alina M 25/03/2019 at 17:56 #

        Acum că ai întrebat, am verificat si nu cred că e în afara Eurozone sau UK. Eu am aplicat cu adresa din Germania si pasaportul romanesc, iar IBAN-ul incepe cu DE. Nu mi-au cerut dovadă că locuiesc acolo, dar mi-au cerut Tax ID-ul, iar ăsta vine numai după ce te înregistrezi la primărie.

        • mihai 25/03/2019 at 20:03 #

          Haoleu, dacă oferă servicii în UK, au pus-o cu brexitul ăsta… Pregătește-te să folosești contul de rezervă o vreme!

    • Dollo 25/03/2019 at 19:28 #

      Există și în Ro? Online am făcut cont la Libra și îl folosesc alternativ pentru situații din astea de pauză de ING, dar cred că o să le acord mai mult credit pe viitor.

      • Alina M 26/03/2019 at 15:30 #

        Nu stiu. Eu am avut nevoie de un IBAN nemțesc pentru că eram stresată să nu cumva să naționalizeze guvernul valuta din contul de BT pe modelul anilor ’90.

        Dacă încearcă cineva să deschidă cont din RO, să ne zică dacă a mers:
        https://n26.com/en-eu/bank-account

        • mihai 27/03/2019 at 12:13 #

          Great you’ve heard of us

          N26 isn’t available yet in Romania
          Enter your email address and be the first to know if we’re available

          (…..)

          You’ve been added to our waiting list.
          We’re moving fast so we’ll let you know as soon as we’re available in your region.

  7. Andu 25/03/2019 at 15:15 #

    Din varii motive am avut cont pe la 6 banci (toate din top).
    Singurele banci la care am ramas fidel sunt ING (de vreo 12 ani) si BT (de vreo 10 ani).
    Ideea e de a avea cardul de salariu la una din banci si card de rezerva la cealalta – sa nu ma mai trezesc cu surpriza ca nu pot plati.
    Revenind la „cartoful fierbinte” din postarea ta:
    – n-am fost de acord cu marketing de niciun fel – nici nu primesc
    – am cerut comunicari pe mail/telefonic daca au ceva important pentru mine – lunar primesc o informare referitoare la platile automate si in rest…. hai ca trebuie sa-ti reinoiesti contul la noi.

    Concluzia: cred ca depinde de „Office”-ul la care esti arondata si de angajatii de acolo. ING se bazeaza pe i retea de francize, deci fiecare „manager” are libertatea sa-si angajeze oamenii.
    Io am nimerit pe office bun. 🙂

    • Dollo 25/03/2019 at 19:20 #

      Da, între timp azi am primit de la ei două telefoane, un email și un sms de confirmare că problema s-a rezolvat. Plus scuzele aferente.

      • mihai 25/03/2019 at 19:58 #

        Eu am primit și o sticlă de vin de la ING (trimisă prin curier) ca să-i iert că m-au pus pe drumuri nejustificat. Și i-am iertat, ce să fac, că și Dumnezeu zice să iertăm greșiților noștri… 😛

        Libra e și ea ok. Și Transilvania, dacă nu utilizezi contul lor curent.

  8. xxx 26/03/2019 at 19:07 #

    Mesajele in spam se sterg automat dupa 30 sau 90 de zile.
    Degeaba intri peste 6 luni

  9. O femeie 24/04/2019 at 07:27 #

    am cont la Banca Transilvania. Am buletin expirat de 1 an jumate. Deci cred ca ing-ul a facut exces de zel.
    La prima vizita in romania musai sa schimb buletinul, ca o patzesc si eu ca tine.

  10. cristina 08/05/2019 at 08:23 #

    Eu nu zic ca n-ai dreptate, pare un pic de abuz de putere aici, dar eu is prietena cu ei in continuare fie si numai pt ca nu mi-au tras banii din cont in secunda 2 cand mi-a pus anaf poprire. Raiffeisen-ul sotului asa a facut, a dat banii automat la anaf, pe cand ing-ul meu mai intai m-a anuntat ca ma asteapta vreo trei zile sa imi rezolv problema, apoi am comunicat relativ omeneste prin telefon ca stai asa, nu-mi lua banii, ca anaf-ul n-are dreptate si eu abia ma bat acum cu ei etc.
    Datorita ing am evitat un proces indelungat de recuperare a unor sume substantiale de la stat. Eu zic sa mai stai la ei.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Moartea iedului, mănânc și trăiesc

cioban-ied

Ciobanul mi-a zis să nu mă uit, că la ei femeile pleacă de acasă când se taie mieii. Am decis să nu-l ascult. Credeam că o să fiu mai tare ca Labiș și n-o să mai pot mânca după asta.

Cum și-a arogat PSD un cinema de 3 milioane de euro din bani publici

poza-cinema-gloria-pro

Cinema Gloria, inaugurat și folosit doar de PSD deocamdată, nu are autorizație de securitate la incendii. ISU susține că nu poate amenda nici PSD, nici primăria, din cauza unor chichițe legislative. Totuși a amendat în același timp un cinematograf autorizat, închiriat de USR pentru un eveniment public.

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.