Bărbații gospodini fac mai puțin sex (acasă)

Bărbații care fac treburile „tradițional feminine” au parte de mai puțin sex casnic decât ăia care repară mașini sau plătesc facturi

G ătitul și dereticatul nu au efect afrodisiac, dacă sunt făcute de bărbați, zice un studiu publicat recent în American Sociological Review, citat de AFP. Bărbații care fac prin casă treburile „tradiționale ale femeii” au parte de mai puțin sex în căsnicie, zice studiul cu pricina, decât ăia care fac treburile masculine – gen reparații auto, plătitul facturilor și lucratul prin curte. Concluzia studiului e că egalitarismul ăsta „prost înțeles” dintre sexe duce la sastisirea relației în dormitor. Studiul „Egalitarianism, Housework, and Sexual Frequency in Marriage”e făcut pe familii din SUA și se bazează pe declarațiile cuplurilor. Bărbații participanți la studiu au raportat o rată medie a sexului de 5,2 ori pe lună, iar femeile de 5,6.

Autorii au vrut să testeze afirmația că „femeile oferă sex în schimbul treburilor casnice” (sau chiar îl condiționează, nemernicele), și au ajuns să descopere diferențe de frecvență sexuală la bărbații care au fost suficient de fraieri să se lase păcăliți de schimbul ăsta 😉 Un studiu similar s-ar mai fi făcut și în urmă cu 20 de ani, iar rezultatele ar fi fost la fel, zice o sursă complementară.

Autorii studiului spun, totuși, că bărbații care refuză să-și ajute soțiile în treburile casnice contribuie la creșterea gradului de instatisfacție a acestora, deci nici așa nu e bine. Dar, aș adăuga eu, întotdeauna vor fi oferte sexuale extraconjugale, deci cine are nevoie numai de sex gospodăresc?

Ce ți-e și cu evoluția asta, a trebuit să pierdem atâtea decenii de feminism și luptă pentru egalitatea între sexe, ca să ajungem, sociologic și științific vorbind, la o concluzie veche de când bărbatul procura hrana familiei mergând la vânătoare. Cum zicea și mama, și mamaie, sunt sigură că or fi zis toate bunicile în timp ce vă pregăteau pentru viață, doamnelor: o casă curată și o mâncare bună, țin bărbatul aproape 😀

Acuma să vorbim și serios. Ca una care a avut și un bărbat mămos și gospodar – îi plăcea să stea mai mult în bucătărie cu mama, decât îmi plăcea mie – și un iubit care ar fi preferat să arunce toată vesela din casă decât să spele și el vreodată o farfurie, pot să vă spun că studiul ăsta e o aiureală, pentru că în timp sexul se duce dracu în orice relație. Și nu neapărat din cauza faptului că el nu-și spală farfuria sau refuză să dea cu aspiratorul. După cum nici dacă ea e Bubulina gospodina dragostea nu durează mai mult de trei ani.

Eram frecventată într-o vreme de un tip care avea fix aceeași conduită. Era de părere că prestația în gospodărie, oricât de infimă ar fi, duce la obrăznicirea femeii. El spunea că de aia femeia e atrasă mereu de băieții răi, că ăia nu fac nici piața, nici patul, nici nu spală vasele. Avea pe vremea aia o iubită pa care o trata ca atare, și ulterior i-a devenit nevastă, ba i-a făcut și un copil. Pe lângă ea, omul tot experimenta diverse alte posibilități, și culmea e că avea succes. Cred că are și acum.

Prin urmare,  aș zice că nu contează nici ce face el în casă sau în afara ei, nici dacă cuplul își angajează o menajeră – deși dacă e sexy s-ar putea să conteze 😉 – ci contează nivelul de toleranță al celor doi în privința lucrurilor pe care le face partenerul și corelarea dorințelor cu putințele. Și norocul, firește 🙂 Cum bine zicea tot mamaie, poți să fii fată bună, dar să n-ai noroc la bărbați, aia e!

Etichete: , , , ,

16 comentarii la “Bărbații gospodini fac mai puțin sex (acasă)” Subscribe

 1. Béranger 30/01/2013 at 15:43 #

  Păi tocmai de-aia e bună o menajeră în casă! Ca „el” să facă mai puține treburi gospodărești și mai multe… cu mai multe.

  • Dollo 30/01/2013 at 16:11 #

   Tu ai? 🙂

 2. angel 30/01/2013 at 16:16 #

  Noroc ca sint unele care au noroc la barbatii altora.
  Si pe urma se mira de ce sint singure.

 3. Rossi 30/01/2013 at 16:47 #

  Cei care fac x au parte de mai putin y … adica femeia care isi vede barbatu la cratita sau cu matura’n mana nu il apreciaza drept urmare are mai multe dureri de cap decat de obicei …

  Cam asta inteleg eu din acest subiect :)))

  • Dollo 30/01/2013 at 17:03 #

   Sau îi apreciază pe alții 🙂

   • Rossi 31/01/2013 at 02:40 #

    Daca ii apreciaza pe altii atunci nu exista relatie 🙂 …

    oricum cum zicea cineva, astfel de studii fac parte din categoria: alba / neagra – azi cafeaua este buna, maine nu, ciocolata face bine la, ciocolata nu face bine la … etc etc etc.

    orice lucru in exces dauneaza 🙂

 4. radu 30/01/2013 at 19:38 #

  Si Dollo posteaza o aiureala copy-paste gen „Cosmopolitan style ” ca daca e cu sex se indexeaza „sex” si vin buluc la blog purtatorii de cosuri.

  Si Dollo se face ca nu stie ca poti sa fi mascul performant in dormitor si sa duci gunoiul dimineata. Si Dollo se face ca nu intelege ca si cei care sunt bad boy in dormitor pot face o ciorba sau o tocanita gustoasa pt. partenera.

  Dollo nu intelege ca poti sa iubesti si sa ai grija de partener chiar daca o ai mare.

  • Dollo 30/01/2013 at 19:54 #

   ai ajuns la final sau te-ai oprit, indignat, pe la mijloc?;)

  • TNH 30/01/2013 at 20:03 #

   Înţelege, dar a fost fată bună cu ghinion la bărbaţi. Răutăciosule!

   • ioana 30/01/2013 at 22:44 #

    Sa FII, Radu, cu doi de i. O sa primesti sex (si) mai mult si (probabil) mai bun 🙂

    • old 45 31/01/2013 at 10:47 #

     …ia, ia… 10 pentru Ioana! … pentru Radu…

 5. Kathy Bates 30/01/2013 at 22:49 #

  Din motive prea complicate pentru a fi puse toate într-un răspuns, „treburile casnice” făcute de „ea” au prioritate în faţa sexului, şi contribuie la satisfacţia erotică reciprocă, spre deosebire de alternative.

  Nu e nevoie de un studiu complicat şi plătit gras, ci doar de 3 întrebări puse de gigelul român Marghioliţei lui, ca în bancul cu doctorul („plătiţi consultaţia, sau….?”):

  1. Gigel invită diseară 20 de prieteni și tovarăși la o bere cu mici (și altele ca să meargă mai bine berea), ea gătește pentru toți, spală toate vasele și toate fețele de masă și dă cu aspiratorul după toate astea. Sau în loc să se întâmple asta îi arătați pozele celor 20, îi spuneți să aleagă 2 și o veți face în acea seară toți 4 în grup, după o cină romantică gătită de Gigel. Ce alege?

  2. Gigel îi lasă Marghioliţei 3 coșuri mari de rufe de spălat, un sac de cartofi de curățat și 20 de cămăși de călcat. Sau Gigel se oferă să facă el toate astea, dar ea în acea seară va face dragoste cu o altă femeie. Ce alege?

  3. Gigel îşi pune partenera să aleagă între a-i călca toate costumele și a face 15 tăvi de prăjituri, în aceeași zi. Sau nu mai e nevoie de asta, fiindcă se ocupă Gigel de tot, dar în seara respectivă scoate costumul din latex și celelalte accesorii specifice… iar lumina va fi aprinsă, draperiile nu vor fi trase şi se va face cât mai mult zgomot posibil, spre atenţionarea gigeilor din blocul de peste drum. Ce alege?

  Există o probabilitate tinzând asimptotic spre 1 ca în toate cele 3 cazuri Marghioliţa să aleagă prima variantă.

  Astfel încât e preferabil pentru Gigel să lase în seama ei gătitul, spălatul vaselor, aspiratul, curăţatul cartofilor, călcatul cămăşilor şi costumelor şi prăjiturile. Doar ea a ales.

  • Dollo 30/01/2013 at 23:12 #

   Dragă Kathy, aberezi!

 6. Kathy Bates 31/01/2013 at 00:24 #

  Mda. De obicei asta e a treia variantă de răspuns la cele 3 întrebări.

 7. old 45 31/01/2013 at 11:01 #

  …indiferent de studii sau statistici, impreunarea e, oricum, mereu, in mintea tuturor. Totusi, intr-o relatie – casatorie sau alt fel – as crede ca e importanta, in doua directii, uniunea in gandire si atingerea scopurilor comune. Stim despre toleranta, iubire (nu sex, ca acesta, e necesar si complementar), ajutor… A doua directie, cea despre antagonismele caracterelor, poate duce si ea la zidire! Tot prin toleranta, iubire… Nu punem problema suportarii de una din parti a mojiciilor – ca nu e lipsa de acestea, chiar acum cand, adica, evoluam – uniunile de proba nu au dus la un final asteptat (vezi ce zice insasi dollo) – ci ma gandesc la chiar sensul propriu al verbului „a iubi” intr-o relatie femeie – barbat (cred ca despre asta e subiectul articolului).

 8. Xanaxdoo 31/01/2013 at 14:27 #

  Vorbiti voi cit vreti, mie o chestie mi-a atras atentia din cercetarea aia: „Bărbații participanți la studiu au raportat o rată medie a sexului de 5,2 ori pe lună, iar femeile de 5,6”.
  Care va sa zica, femeile au cu 0,4 mai mult sex decit barbatii. De unde vine diferenta? De la laptar, colegul de servici, postasul?
  Morala e: daca barbatul e bun si face treaba in casa, precis 0,4 ala vine de la colegul rau si dominator de la servici. Daca barbatul e rrrrrrau de tot, si isi tine nevasta sclava, 0,4 ala o fi venind de la colegul sau vecinul saritor, care o ajuta sa care plasele. In concluzie, se descurca ea, femeia, cumva…Asta daca accepta sa participe in studii de-astea, ca eu in mod clar m-as sustrage, ca subiectul cercetarii in sine mi se pare o aberatie.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Doctorul cu 2000 de pacienţi şi 350 de oi

doctorul

Medicul Emil Crişan a făcut medicina de drag, dar a moştenit şi dragostea de animale de la strămoşii săi, aşa că azi îşi împarte priceperea între oameni şi animale.

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Maidanezul antrenat să fie Saint Bernard

Codruț și nepotul lui, Vasile

Codruț a fost cules de pe străzile din Craiova, în 2004, și a devenit azi unicul maidanez cu atestat de câine de căutare și salvare din dărâmături. O performanță la care ajung maximum 10% din câinii de rasă la nivel internațional.

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.